Šta je novo?

laptop + pcmci + antena

Aleks

Slavan
Učlanjen(a)
13.03.2006
Poena
304
Koja wireless kartica i koja antena mi je potrebna da bih laptopom uspostavio link na 6km

24dbi hyperlink i neka kartica ali malo jaca, i to pod uslovom da imas opticku vidljivost sa udaljenom tackom

dosta je riskantno unapred uzimati opremu koja treba da radi na 6km...moze da radi i a ne mora. od mnogo toga zavisi. najbolje bi bilo da pozajmis neku opremu pa da probas. ako bas nisi u mogucnosti onda napisi koliko ti je potrebno kabela od antene do lapa, kolika je jacina predajnika na koji bi se kacio i naravno koliko mislis da potrosis. pozdrav

ReaKtoR_ je napisao(la):
dosta je riskantno unapred uzimati opremu koja treba da radi na 6km...moze da radi i a ne mora. od mnogo toga zavisi. najbolje bi bilo da pozajmis neku opremu pa da probas. ako bas nisi u mogucnosti onda napisi koliko ti je potrebno kabela od antene do lapa, kolika je jacina predajnika na koji bi se kacio i naravno koliko mislis da potrosis. pozdrav

Kabel kratak, do 2m
Predajnik "Wrap Wireless Routing Board 2 x LAN, 2 x MiniPCI, SDRAM 128MB - 266MHz National Geode SC1100 CPU"

mislio sam na jacinu predjanika u mW, ali nema veze, ako je wrap ploca onda je sigurno nesto jace. super je sto imas 2m kabela, ne moras bacati pare na skupe kablove u 2m se nista ne gubi.

nisi napisao da li mozes da pozajmis opremu od nekoga.

hyperlink 24db ce sigurno trebati, a karticu nije tesko pozajmiti, probaj sa bilo kojom i bices pametniji, necu da ti lupam tu kupi ovo kupi ono pa da bacas pare, treba probati pa ako ne valja znas da treba jace.

postoji i mogucnost postavljanja pojacala iza kartice, od recimo 200mW(ja sam je platio 6900din pre par meseci) i onda jacine kartice ne utice mnogo na ucinak.

Ne rece ti lokaciju. S obzirom da zivim u okolini Sapca i da ovde postoji samo jedan wireless provajder, znam ljude koji se sa pravljenim antenama (sabacki grid) i obicnim karticama kace na toj udaljenosti

Poslednja izmena:
Vrh Dno