Šta je novo?

Laptop od 600e do 800e

Definitivno hoce, moja preporuka je takodje neki iz Asusove N serije, VZ/VJ/VM

Izvinjavam se sto upadam u topic, zanima me misljenje o Asus N56DP laptopu, vidim da se AMD-ovi procesori generalno ne preporucuju, da li to vazi i za ovaj model?
http://www.winwin.rs/laptop-i-table...-4500m-8gb-750gb-amd-hd7730m-2gb-hd7640g.html

Trazim laptop u ovom cenovnom rangu ~75.000 din, sa kvalitetnom izradom i pristojnom grafikom i ovo mi deluje kao OK izbor, osim sto se dvoumim zbog tog procesora ;s
Sta vi mislite?

Ja sam ga uzeo pre neki dan. Izrada je brutalno dobra, takođe ima IPS monitor sa odličnim uglovima gledanja. Nisam stigao da pokrenem ništa od igara ali mislim da mora biti dobro. Proveri cenu i na druga dva Alti mesta, ima ga za 70k.

Pa sta ce mu vise osim ako nece bas samo da se igra na njemu, memorija, disk, ekran, zvuk i kvalitet izrade je super za te pare...mozda jedino da je stavljen brzi disk na 7200 ili SSD, ali onda bi bio i skuplji...

Nasla sam prilicno detaljan review ovog modela na netu, imaju i testirane performanse u igrama, pa pogledaj ako hoces:
http://www.gaminglaptopsjunky.com/asus-n56dp-review-radeon-7730m/

Takodje je lik postavio i predloge za kupovinu gaming laptopa u svakom cenovnom rangu. Nazalost ja vecinu tih modela ne mogu da nadjem na nasem trzistu :x

ispravka, ipak se radi o modelu sa A10 procesorom, dok onaj koji sam linkovala ranije ima A8. :/

Moram da primetim da ovaj lik koji je radio review bas i ne razlikuje aluminijum od plastike...svi modeli N serije imaju poklopac i kuciste od brusenog aluminijuma (osim donjeg dela koji je od tvrde plastike) i nema nikakvog ugibanja, ni poklopca ni tastature. Ne verujem da je ova varijanta N56 izuzetak. Da je procesor slab za nove igre, jeste, i dzaba mu dobra grafika ako je on usko grlo

Moram da primetim da ovaj lik koji je radio review bas i ne razlikuje aluminijum od plastike...svi modeli N serije imaju poklopac i kuciste od brusenog aluminijuma (osim donjeg dela koji je od tvrde plastike) i nema nikakvog ugibanja, ni poklopca ni tastature. Ne verujem da je ova varijanta N56 izuzetak. Da je procesor slab za nove igre, jeste, i dzaba mu dobra grafika ako je on usko grlo
Potvrđujem gore navedeno sto se tice izrade. Pošto sam slab sa vremenom, ne stižem da pokrenem neku noviju igru. Ako želite mogao bih noćas da pokrenem neki od benchmark testova. Samo recite, koji je trenutno aktuelan?

Da li bi onda N56VJ bio bolji izbor? :/

http://www.winwin.rs/laptop-i-table...-6gb-ddr3-750gb-gt-635m-2gb-bt-glan-hdmi.html

(ovaj model ima losiji display?)

Nisam mislila da ce izbor laptopa u ovom cenovnom rangu biti tako tezak..

Ja mislim da jeste bolji izbor ali je skuplji nekih 10K din. Kod nas se moze naci u dve varijante koje se generalno razlikuju samo u tipu ekrana, S3040D HD ready 1366*768 i S4042H koji je fullHD 1920*1080. Ja imam ovaj prvi i zaista je odlicno balansirana masina, ekran je mat sto je meni mnogo bitnije od rezolucije, a S4042H mi je previse odskakao od budzeta (koji je kao u tvom slucaju u pocetku bio nekih 70-75K)

Da li je losiji displej nego kod N56DP ne znam, treba uporediti direktno

E da, N56DP ima jos jednu malu manu - nema pozadinsko osvetljenje tastature. Mozda nekom to i nije bas mana, ali ko je probao takve tastature, taj se i navukao 🙂 i tesko podnosi povratak na obicne modele

^ plus ne moras vise da placas termine u teretani jer ce ti vucaranje 17" modela to zameniti 😉

Mislim da bi mi i7 i 17" ipak bio overkill, nemam potrebe za tako necim. A i 100.000 din nije nesto sto sam planirala da dam za laptop. Ovih dana cu ipak naruciti N56VJ (http://www.bcgroup-online.com/proizvodi/laptop-i-notebook-racunari/asus-N56VJ_S3040D-17830/), pa cu da okacim utiske. 🙂

Hvala svima na pomoci.

Imas isti takav 20.000 jeftiniji isto i5, 2310M i 635m http://www.gauntlet.rs/proizvodi/notebook/asus-k55vj-sx019d-96537 ne bacaj pare za dzabe!

Zar nije N serija superiornija (aluminijumska izrada na primer)?

Mozda je "superiornije" prejaka rec, ali da je N56 lepsi i kvalitetnije izradjen - jeste. U sustini N serija i K serija ciljaju dva malo razlicita segmenta. Po suvim specifikacijama gledajuci jesu slicni K55 je onako laptop opste namene, stariji i ne proizvodi se vise koliko znam. Odradice ti svaki posao osim nekih zahtevnih setovanja u novim igrama ako ti je to bitno. N56 serija je multimedijalni laptop, bolji ekran (IPS), Bang&Olufsen zvucnici sa subwooferom, Al izrada i generalni kvalitet izrade, brzi i veci disk, minimalno zagrevanje. Za posao i igre vazi isto kao i za K.

Ja sam takodje razmatrao K55 i secam se iskustava korisnika K serije kao sto su ugibanje tastature pri kucanju, radosti koriscenja glare ekrana i problema sa pregrevanjem sto se manifestovalo spontanim shutdownom kao zastitom od termalnog opterecenja sto me je odbilo od njega. Kod N56 nema ovih problema, barem kod mene.

Cinjenica je da je K55 osetno jeftiniji sto rekose @Nigor i @Darkodar, ali ja ne bih rizikovao sa ovim stvarima jer je to ono sto svakodnevno diras i gledas. Obavezno pogledaj uzivo i jedan i drugi i to uporedo ako mozes, ipak se laptop ove kategorije ne kupuje svaki dan

I jos jedna stvar, cuvaj se ovih marketinskih trikova, poklon 4 Gb rama, shaolin torba i sl... jeftina fora za ciscenje zaliha🙂

Nazad
Vrh Dno