Šta je novo?

Laptop od 1500e!!

FaithNoMore

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2005
Poena
301
Kupio bih laptop i izdvojio sam za njega 1500e.Treba mi savet koji da uzmem, a da to ne bude nista osim dell-a!!!

A sto si zapeo bas za Dell,za te pare mozes da uzmes ZMAJA od Toshibe na primer,ili Sony a nekako je Dell slabo cenjen kod nas!?
BTW,postavio si topic u pogresnoj sobi,ako vidis da ga nema,nemoj odmah i ti da kukas zasto ti je obrisan topic,potrazi ga u Sta da kupim odmah iznad!
Pozdrav ,)

KiseliChip je napisao(la):
Inspiron 9400 Superb.....od prilike...
9400 se kod nas krece oko 1700+PDV za jacu konfiguraciju. Verovatno bi cena mogla da se smanji ako se uzima sporiji CPU, manji HD, integrisana graficka, kombo drajv...

Poslednja izmena:
FaithNoMore je napisao(la):
Kupio bih laptop i izdvojio sam za njega 1500e.Treba mi savet koji da uzmem, a da to ne bude nista osim dell-a!!!

dell.jpg

Ukoliko već niste - požurite kod Vašeg lokalnog Dell dealer-a, novi Dell INFIREON je upravo dobio novu namenu - toster po atraktivnoj ceni!

Aug 14, 2006 — By Philipp Gollner
SAN FRANCISCO (Reuters) - Dell <DELL.O> said on Monday it would recall 4.1 million notebook computer batteries because they could overheat and catch fire, in the biggest recall in the 22-year history of the world's largest personal computer maker.

Dell blamed the voluntary recall, issued with the U.S. Consumer Product Safety Commission, on the lithium-ion batteries made by Sony Corp. <6758.T> unit Sony Energy Devices Corp., which Dell said could in rare cases produce smoke and catch fire.

The batteries are also used by other computer makers, including Apple Computer Inc. <AAPL.O>, which said it was looking into the issue. Hewlett-Packard Co. <HPQ.N> said its notebooks were not affected by the recall.

No injuries have been tied to the defect involving the Dell-branded batteries, Dell said. The company has received six reports of batteries overheating, causing damage to furniture and personal belongings, the safety commission said.

Dell spokesman Jess Blackburn said a battery of the type involved the recall was in a Dell laptop that erupted in flames in Osaka, Japan, recently. The incident was captured in photographs sent across the Internet. There has also been a number of recent reports of flaming Dell notebooks.

The recall comes as Dell tries to refresh its image with a marketing campaign to demonstrate improvements in customer service after the company was hit with complaints of inferior after-sales service. Dell is investing about $100 million this year and hiring 2,000 people in the improvement efforts.

The company also has taken a beating on Wall Street, with its stock falling 47 percent over the past 12 months while rival Hewlett-Packard's stock surged 37 percent. Dell's growth has slowed amid tougher competition.

Dell's image now hinges on how the company manages the recall, said Roger Kay, president of market researcher Endpoint Technologies Associates.

Poslednja izmena:
pazi, od 4 100 000 do sad se na 6 desilo nesto.
koliko je to promila?
to ne znaci da je dell losiji od ostatka(koji verovatno koriste iste te baterije) a takodje ne znaci da ce u trenutku kupovine baterija eksplodirati i spaliti i tebe i komsiluk

Sinoc je na CNN-u bilo vesti o ovom velikom recall-u baterija... digla se velika prasina oko toga, a verujem da ce tek sada kada se proculo za to ludi svet krenuti da se javlja sa masom zapaljivih problema...

Sto se laptopa i izbora tice: ako bas mora da bude dell, vazi ona stara koliko para toliko i muzike. Za maksimalno novca koji mozes da odvojis za racunar, dobices i maksimalno dobar racunar.

aleksBGD svaka ti cast za ovu sliku i tekst uz nju... jel bi dell ili bilo koji drugi proizvodjac dali nekakvu odstetu ako se desi "eksplodirala baterija, spalila stan, komsiluk i sve ostalo pored" ??

Ne verujem da plaćaju nešto, ali ako plaćaju,možda se isplati kupiti koju kantu tu od računara, vidim da im je cena pala na nekih 450 EUR već, i onda se ponadati da će da se zapali, pa onda samo još prijaviti štetu, i eto dolarčića na našim deviznim računima :)

E, evo kako izgleda jedan od tih "šest" koji su se zapalili , hehehe

dell1.jpg

HP ili Toshiba je preporuka za 17ice... mada i Fujitsu Simens moze ok da se nadje...
evo napr par cena:

Hp nx9420 . . . . 1419e sa 1god garancije
Toshiba m60-182 . . . Fifa model za 1300e sa 2god garancije

Fujitsu Simens 3438 nov za 1199e

a ako zelis polovan mozes naci HP zd7250 - 17ica, intel ht 3.0ghz, ge force fx 5700 sa 128mb, 80gb, 512ram, dvd-rw, itd za 930e

naravno, to je manje od tvog budzeta ali mislim da su to makine koje vrede te pare

Prvo nam reci jel zelis da koristis taj laptop kao pc komp (da se manje nosa, vecinom da ustedis na prostoru) ili ce biti vise kao 'za ponijeti'? Statican ili dinamican?
Ako je 'za ponijeti' onda gledas da uzmes notebook, kome baterija duze radi, mnogo je laksi al zato ima slabiji procesor u odnosu na one "radne/poslovne" za kancelarije. Koji su obicno oko 3.5 do 4.5kg teski, imaju jaci procesor i obicno im baterija ne traje duze od sat-sat i po max.

Samo da dodam, da vecinom ti od preko 2.8Ghz su kao "teretnjaci". Upravo se javljam sa Toshiba Satellite A70 3.06Ghz, 256mb ram, 40gb hdd... 15.4" ekran. Sve u svemu laptop star 2 godine, radi super, mada za 3ghz i nije nesto "brz". Tezak je oko 4.5kg, nadam se da ti je jasno zasto sam ga navao "teretnjak". :d

Skoro sam imao prilike da koristim i malo razledam Sony Vaio FS seriju (ovo je bila neka kradena aziska verzija, znam da smo se drugar i ja mucili cijelo vece da nadjemo drajvere, sve je bilo na Kineskom), sa Core Duo procesorima, mogu ti reci da je strava u svakom pogledu. Em lagan, pregledan (veliki ekran), 1.8Ghz al imam osjecaja da je brzi nego ovaj moj "teretnjak". Sve u svemu rado bi dao ovaj moj (sh)Toshiba od 3.06Ghz za taj Sonijev 1.8Ghz.

EDIT: Jos da dodam, nije neki hejt, nego realna stvar koja se dogodila.
Rodjak skoro uzeo Dell (ne znam tacno koji model) nije ga koristio ni mjesec dana (3 sedmice) rikne mu HDD. Kako je riknuo to niko ne zna? Misterija i dan danas???
Rodjak kaze da je slusao muziku na winamp-u, htjeo drugu stvar da pusti, komp poceo da ledi, on pokusavao razne nacine da "odledi" al nije uspjeo. Ugasi na dugme i to je bilo to. Poslije toga Win Xp nikako da se digne. Posto je pod garancijom, odnese ga na servis oni tamo ustanove da je rinuo HDD.
Indijci koji rade kao Dell-ov support na telefonu, navalili kao mutavi sto se nije uradio restore disk?
Mislim koji ce mu ***** restore disk kad je HDD riknuo, ne radi?!!!
Elem posalju mu nakon skoro mjesec dana novi hdd, al prazan??? Koji ******?
Izvlace se kao, njegova greska sto nije napravio restore disk?
Mislim koji kur*c to to ima veze? Kad taj restore disk samo ocita imidz sa diska? Ne pije vode na novom disku!!
Opet cekaj da posalju odredjene drajvere za "novi" hdd, jer ga Windows tokom instalacije ne prepoznaje. Uglavnom da ne duzim, nakon 2 mjeseca, napokon je dobio laptop da radi.
Sve u svemu, nula bodova za momke iz Dellovog servisa (Indijce). Em sto su neljubazni, em sto pojma nemaju, em sto ni engleski ne znaju. Uzas!
Posto je on na studiranju u drugom gradu, znaci nije kod kuce zato je i uzeo laptop.
Vecinu puta morao sam ja, zbog njegovog odsustva da idem do ovlascenog servisa koji radi Dellove laptope. Svaki put kad sam otisao, bilo je najmanje 3-4 ljudi sa tim istim modelom, ili u vezi HDD ili u vezi baterije.

Poslednja izmena:
Dell je poznat po jezivom supportu i još gorim entry levim računarima. Dell je to što je postigao (u smislu broja prodatih računara u svetu) postigao isključivo zahvaljujući tom suludom biznis modelu koji ih je obogatio preko noći. U slučaju da neko ne zna, Dell je firma koja praktično nema prodavnice, nema objekte, skoro da nema radnike osim tih kineza koji šrafe te računare negde i par "kravataša" u americi koji to sve organizuju. I naravno, ljude koji im održavaju web sajt, jer celokupna prodaja ide preko web-a. Sa druge strane, ogromne pare koje 'vrte' od trenutka uplate do trenutka isporuke računara omogućuje im te cene koje su uvek niže od konkurencije, ...da ne dužim, DELL je stvarno dno dna, radije bih čak kupio i ASUS-a ili MSI nego DELL-a. Naravno, mi smo takvi da mislimo da ako je "američko" da je to dobro, na žalost, kao i sa većinom drugih stvari, to nije slučaj. I BTW, iskoristio bih ovu priliku da pitam, da li je neko od ljudi koji propagira te INSPIRON 1300 računare zapravo njih video ? :) Najiskrenije, ja kad sam ga video, odmah sam se vratio nekih 3 godine unazad, to je reinkarnacija onog famoznog Fujitsu Siemens modela 6825 - pravog teškaša / oklopnika!!! Računar zista izgleda i ponaša se kao da je iz tog vremena!!!

Samo da dodam, da vecinom ti od preko 2.8Ghz su kao "teretnjaci". Upravo se javljam sa Toshiba Satellite A70 3.06Ghz, 256mb ram, 40gb hdd... 15.4" ekran. Sve u svemu laptop star 2 godine, radi super, mada za 3ghz i nije nesto "brz". Tezak je oko 4.5kg, nadam se da ti je jasno zasto sam ga navao "teretnjak".

Pa i ne bio spor sa 256 RAM-a.

Sto se tice notebooka, najbolje bi bilo da ga uopste ne uzimas ovde kakav god bio.

Npr. moj Inspiron nisu sastavljali kinezi, vec Irci. Imao sam nekoliko kontakata sa podrskom u Svajcarskoj, posto nisam dobio WIN XP instalacioni cd, mada ga nisam ni trazio i sve je razreseno veoma brzo (i meni su prosuli pricu o restoru, sto realno gledajuci za zapadnjake kojima komp ne sluzi da bi oni sluzili njemu vec obrnuto je super stvar). Stigao je na adresu sa koje je lap top narucen za dva dana.

Ne kazem da je uvek tako i da je sve savrseno, samo iznosim drugu stranu medalje.

BTW, svi koji imaju Dell bi trebali otici na njihov sajt i proveriti da li su baterije u njihovim lap topovima iz neke od "kriticnih" serija.

Poslednja izmena:
A novi Dell 620 ? Kakav je on, i koje baterije stizu sa njim , ima li problema ?
Pozz!

Sorry sto dizem ovu temy ali treba mi par saveta!
Kupio bi h laptop do 1500e.
Koristio bi ga za Autocad + per specijalizovanih ststickih programa + Photoshop obrada i skladistenje fotki HI REZ.

Dosta bi bio mobilan sa njim.

Odgovarao bi mi veci monitor zbog crtanja u CAD-u!
DA li AMD ili Intel?

KOja marka i model?

Gde u BGD-u najpovoljnije da ga kupim?

Poz

Gorenavedeni HP je odlican za te pare, Della ces jako tesko da uklopis osim ako neces da ti ja prodam moj polovan :) . Ja sam sa svojim Dell 9300 bio prezadovoljan, ali zbog potrebe za vecim prostorom zamenjen je za xps m2010:D

Nije puno bitno,dovoljno je da je neki bar osrednji a nije vazno dal je sa kablom ili ne,ja na primer koristim sa kablom!!Samo nemoj da uzmes neki Notebook model,to su modeli samo za"nedaj boze"i svi su sicusni pa samim tim i retko udobni za rad!
Pozdrav ,)

Pomenuti Hp nx9420 ima u svom LEGALNOM Win XP homeinstaliran neki glupi software ko koji mi pravo gluposti. Mislim da su ugradili i neki svoj bios tako da kad pokusam da napravim jos jednu particiju sa Partision Magicom NE DOZVOLJAVA MU!

Da li je neko imao ovaj problem?
Ili mozda neko zna u cemu je kvaka?

PS. Probao sam sam a nosio sam i kod nekih ljudi koji se kao bave popravkom servisiranjem itd i niko nema pojma o cemu se radi!!!

Vrh Dno