Šta je novo?

Laptop Laptop memorija upgrade hitno!

Koji laptop kupiti?

CaptainCrash

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12600KF
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-plus WiFi D4 LGA 1700
RAM
2 x 16GB Kingston Beast Limited Edition 3600Mhz White edition
GPU
AMD Sapphire 7800 XT Pure
Storage
2TB NVme + 512GB NVme
PSU
ASUS Rog Strix 850W white edition
Kućište
Lian Li Lancool 216
Monitor
LG 27GR75Q-B IPS 1440p
Miš & tastatura
Apex Steelseries 3 & Logitech G502X
Ostale periferije
Logitech G Pro X
Laptop
Medion E6228
Mobilni telefon
S23 plus 8/512GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet

Prilozi

• 20230128_135432.jpg
    20230128_135432.jpg
    229.1 KB · Pregleda: 21
Taj laptop podržava max 8 GB, tako barem pise na sajtu proizvođača. Najbolje da odneseš u neki domaći servis pa da probate da li će raditi sa 2x8, nije memorija skupa da bi morao da je poručuje sa alija

E ***a...radost kratko trajala 😔 onda bolje da ostavim pvih 2x4...
Jedino sam porucio procesor i7 2720qm, i ssd onaj mali...imam slot za njega,valjda ce biti brzi laptop,zao mi da ga dajem u bescenje a spor je do zla Boga!

i3-2350M sam po sebi moze 16GB rama e sad ako ima 2 slota verovatno moze 2x8GB DDR3 1333mhz​

Pa imam 2 slota i trenutno ke kao na slikama Hynix 2x4GB 🤨
Sta raditi sad nisam pametan?Onaj Kinez na Ally je rekao da ploca ne podrzava tu memoriju koju sam porucio a porucio sam ovu....
😐
RSD 2,637.00 26%OFF | KEMBONA new arrive laptop rams sodimm DDR3L DDR3 16GB(kit of 2pcs ddr3 8gb) PC3L-12800 1.35V low power 204pin ram memory https://a.aliexpress.com/_mPjkY6m

Inace vidim da je na 1600 ali bi kod mene radilo na manje jer ne podrzava 1600Mhz.
A treba bi najvise i samo za SURF,YT i EON yebenu aplikaciju kad sam na Supernovi a mor gledati EL i Partizan 🙃🙃
A radilo prvih 5 kola EXTRA i gledao tekme normalno,posle toga pocelo da koci,baguje ali ne kasni slika ili zvuk vec uporedo i zvuk i slika kao usporeno kada se upali normalna rezolucija a dok je na HD onda radi normalno.E sad problem je i sto iid preko blue stack ili kako se zove za android jer drugacije ne mogu da pokrenem EON 😔
Ssd će sigurno značiti, a i taj i7 je ok za neku normalnu upotrebu, bez gaminga. 8gb je sasvim dovoljno za tu masinu
Na tom Laptopu se samo igrao roblox...dok su klinci bili mali 😂😂😂😂

Inace ovde su memorije od 5500 din a tamo 16GB za do 2700...obzirom da mi se ne zuri i ne baca mi se skoro 3000 🙃 bilje da ih iskoristim za neki drugi deo za komp i sl.
Moze neki savet za mem.sa Alija koju bi podrzala ploca ako ovu zaista sa linka ne podrzava ploca kako rece Kinez prodavac!?Hvala

Jedan modul od 16GB to nikako ne kupuj Sandy Bridge to ne porzava , 2x8GB 1600mhz DDR3 djene djena a 1333mhz ti je sigurica , ako ne moze 16GB bice dovoljno 8GB , uzmi za pocetak jedan modul 8GB i jedan ostavi slobodan , Ivy Bridge znam da moze 16GB licno sam ubacivao a mislim da moze i Sandy Bridge ne secam se promenio sam 17 laptopova u zivotu ne mogu da se setim.

Jedan modul od 16GB to nikako ne kupuj Sandy Bridge to ne porzava , 2x8GB 1600mhz DDR3 djene djena a 1333mhz ti je sigurica , ako ne moze 16GB bice dovoljno 8GB , uzmi za pocetak jedan modul 8GB i jedan ostavi slobodan , Ivy Bridge znam da moze 16GB licno sam ubacivao a mislim da moze i Sandy Bridge ne secam se promenio sam 17 laptopova u zivotu ne mogu da se setim.
Sve ja to razumem sada samo ne znam koju da izabrem sa Ally 🙃
Ne znam zasto mi je rekao prodavac da ne odgovara ova za moju plocu!😔🙄

A sto si zapeo za Ali Exppres ? Zasto ne odes kod nekog sa kupujem prodajem ko ima 2X8GB DDR3 1333 ili 1600 i na licu mesta probas pa ako radi das mu pare ako ne ostavis samo 8GB?

Može li mala provera...

Da li ova memorija

Odgovara za ovaj laptop ispod

?

Može li mala provera...

Da li ova memorija

?
Пробај да замениш за Crucial.

Može li mala provera...

Da li ova memorija

?
Moже али избегавај value ram то су DDR меморије најлошијег квалитета.
Процесор је уско грло.
Не исплати ти се да додајеш меморију, тешко да ћеш осетити неко убрзање кад процесор не може у потпуности да искористи 16 гигабајта RAM меморије.
Тј. може али нећеш имати неки посебан конфор у раду.

Vrh Dno