Šta je novo?

Laptop komponente

comi

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2004
Poena
304
Treba mi pomoc oko izbora laptopa, konkretno oko toga koja/e komponente bi mi napravile najvecu razliku u performansama u okviru zatvorenog budzeta:

Celeron ili Pentium M
Ati x200 (intel 900) ili x700
512MB ili 1GB RAM

Za sta cu laptop koristiti?
Pa primarno Office i slicne primene i komunikacije, nesto malo multimedije i zabave. Prema tome trenutno mi nije primarno da jurim sto jacu graficku jer ne kupujem zbog igranja, ali situaciju komplikuje to sto zelim da mi masina bude spremna za Vistu (a kada kupim laptop zelim da me sluzi bar neku godinu).

Kao sto rekoh budzet je ogranicen toliko da ne mogu da uzmem sve 3 jace opcije (mogu 2 od 3).

Najvise me buni izbor graficke. Kakav je odnos x200 i intela 900, da li su OK za Vistu i koliko bi tu prednosti donela x700?

comi je napisao(la):
Treba mi pomoc oko izbora laptopa, konkretno oko toga koja/e komponente bi mi napravile najvecu razliku u performansama u okviru zatvorenog budzeta:

Celeron ili Pentium M
Ati x200 (intel 900) ili x700
512MB ili 1GB RAM

Za sta cu laptop koristiti?
Pa primarno Office i slicne primene i komunikacije, nesto malo multimedije i zabave. Prema tome trenutno mi nije primarno da jurim sto jacu graficku jer ne kupujem zbog igranja, ali situaciju komplikuje to sto zelim da mi masina bude spremna za Vistu (a kada kupim laptop zelim da me sluzi bar neku godinu).

Kao sto rekoh budzet je ogranicen toliko da ne mogu da uzmem sve 3 jace opcije (mogu 2 od 3).

Najvise me buni izbor graficke. Kakav je odnos x200 i intela 900, da li su OK za Vistu i koliko bi tu prednosti donela x700?

Pazi ako vec mozes da uzmes 2 od 3 uzmi obavezno bolji procesor i mozda bolju graficku kartu. Memoriju ces kasnije lako dokupiti i dodati mnogo lakse od ostatka.
Sto se tice spremnosti za Vistu, ako pri tome podrazumevas Aero temu to mozes odmah da zaboravis :(

Bas sam skoro uporedjivao x200 i x700 na dva razlicita MSI lapa sa turion proc, startovao sam Qake4 i na x700 na medium je leteo znaci nikakav sec, dok je na x200 bio pravi slajd shou, znaci nije secko nego prikaze sliku pa par sekundi kasnije sledecu( skroz neigrivo).
Warcraft 3 je radio OK na obe graficke.
ZA office svejedno.

Sto se tice aero moda Viste i integrisanih grafickih, zasad je jedino sigurno da ATI 200M radi bez problema. Po internet-u tvrde da i i950 radi ok (cak ima i video na youtube-u), ali ne znam da li ti to odgovara (cenovno) jer podrazumeva noviji laptop sa i945 chipsetom i core solo/duo procesor.

Poslednja izmena:
Vrh Dno