Moj savet ti je FSC Amilo Xi1526.
Imam ga od marta, i ne gasim ga jer mi non stop radi ADSL, i do sada nije bilo problema !!!
Ekran od 17'' mu je sjajan, a ide sa Intel Core2Duo T5500 procesorom (2x1,66MHZ, kes 2MB), 1GB DDR2, nvidia go7600 grafikom (u rangu sa nvidia 7600gt), HDD 120GB, DVD-RW, LAN, wireless, bluetooth, numericki deo tastature, daljinski ....
Internet, muzka i filmovi lete, XP radi jako stabilno, programi tipa AutoCAD, Photoshop i sl. rade bez greske i kocenja. Ako ukljucis vise aplikacija istovremeno nema glavljenja i zakucavanja. Baterija traje od 2 do 3h u zavisnosti od nacina upotrebe, kvalitet plastike je dosta dobar (tastatura se ne ugiba) i dobijas 2 godine garancije.
Sto se tice igrica, na srednjim setovanjima (2-4x AA, 1440x900) igrice tipa Oblivion, Tomb Raider Legend, Star Wars KOTOR II idu izmedju 30 i 70 fps, tj. lete, ali na max setovanjima (8-16x AA, 1440x900, grass efects i ostalim zezalicama) idu izmedju 10 i 30 fps, sto ce reci da hoce da pomalo seckaju.
Ako nisi extremni vec prosecni gamer, mislim da ce zadovoljiti sve tvoje zahteve !
Inace cena sa PDV-om od 18% mu je oko 1150 eur, a kada krene PDV od 8% mozes da ocekujes da ce biti oko 1050 eur. Za tu lovu ovo je maksimum, jer takva HP-ova ili Toshiba-ina masina kosta bar 300 do 600 eura vise !
Nadam se da sam ti pomogao.