Šta je novo?

laptop i tv

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Kako da povezem laptop sa tv-om, obzirom da ima samo izlaz za monitor. Postoji li nekakav uredjaj ili sl kojim moze da se tv prikazi preko izlaza za monitor?

Tv da prikazes na laptop-u preko monitor out-a ne mozes.
Konkretno mislim da ne mozes nista da uradis,sem da laptop nakacis na monitor...

Da bi video eksternu sliku na laptop-u potreban je video in,a to retko koji laptop ima...

Postoji neki uredjaj, video sam pre par godia u skoli dok sam jos isao. Drzao sam ga licno u rukama. Problem je sto ne znam kako se zove i ne mogu da nadjem. Izgleda da se to vise ne pravi. Kad bi neko znao kako se zove i gde eventualno ima da se nadje bio bih extra zahvalan....

Twix, koliko sam ja razumeo, ne treba njemu video in, vec hoce sliku da baci na tv, recimo za filmove.

Da,u pravu si.....tek sam sada malo razlozio kontekst recenice (koji je inace malo konfuzan) :)

Postoji li nekakav uredjaj ili sl kojim moze da se tv prikazi preko izlaza za monitor
Postoji li takav uredjaj ili slicno sa kojim moze da se na TV-u prikaze signal sa izlaza za monitor?

Ja sam ranije pokusavao da nadjem takav "adapter" i nasao sam preko Googla u jednoj domacoj firmi, ali je link bio mrtav, a firmu nisam uspeo da pronadjem. Imam negde ScreenShot google pretrage :)

Elem, ja sam trazio godinu dana, nalazio sam ovakve stvari na NETu (kao ovaj tvoj link), a vecina ljudi (i forumashi) me je ubedjivala da tako nesto ne postoji i nije moguce napraviti. U medjuvremenu sam nasao drugo resenje, da ne moram da koristim svoje notebook na tom mestu i sve OK :)

Posto ovoga kod nas naravno da nema, izgleda da cu morati da napravim. Zna li neko gde moze da se nadje hd15 prikljucak i gajtan a da to NIJE na Novom Beogradu ili u Zemunu, vec negde u krugu 2-jke?

Ok, hvala. Sada necu morati sam da se mucim i pravim taj kabl. Kod njih medjutim nemaju RGB to SCART adapter. Ako neko zna gde i to da nabavim bio bih extra zahvalan. I necu vise da vas gnjavim, obecavam :)

Nisam siguran da sam razumeo sta hoces da uradis ali ako se ne varam hoces rgb i sinhronizaciju direktno na skart??? Ne moze.

Pre desetak godina sam napravio jednu skalameriju (posto nije bilo tv out-a ili su kostali puno i bas su takvi o kojima prichash) Ogranichenje u oba sluchaja je niska rezolucija i dos drajveri. Iskreno imao sam daleko bolju sliku od tadasnjih tv out kartica jeftinije klase ali rezolucija od 640x480 u 256 boja NIJE RESENjE.

Po meni cela ideja (za danasnje standarde) je UTOPIJA. Odustani.

Nazad
Vrh Dno