Šta je novo?

Laptop i desktop racunar i sharing Net-a

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Naime imam problem sa ostvarivanjem veze izmedju desktop masjine koja ima Adsl signal koji dobija preko switch-a i wireless karticu koja je ubodena u desktop mashinu i sa druge strane laptop sa integ. wireless adapterom. I sada kada hocu da uspostavim vezu izmedju kompova ,wireless karicu u desktop masini podesim u Ad-hoc mod ,i on tad pokaze da je nasao laptop signal i kada pritisnem na "connect" oni ne uspevaju da konektuju.Mrezna kartica od Adsl-a je podesena na automatsku dodeljivanje ip,a takodje i wireless karica.Sta bi trebalo jos podesiti,ili ja vec negde gresim u pocetku,mnogo bi mi znacilo,ako neko zna nek podeli znanje sa drugima.

Inace wireless karica je Planet WL-8314.Drivere sam instalirao i njegov software takodje.

Dve odvojene stvari su ad-hoc wireless veza dva racunara i deljenje konekcije.
Moras da ukljucis ICS- internet connection sharing da bi radilo deljenje Interneta, i to na kompu koji je na netu. IP adresa drugog adaptera (wirelessa) bice automatski setovana na 192.168.0.1 kako to windows voli, pa ti onda dodeli drugom kompu recimo 192.168.0.2 i stavi da je subnet mask 255.255.255.0 a gw 192.168.0.1 i to bi trebalo da je OK, ako se vide u AD-hoc konekciji :)

uf, mozda previse sazeto :)

Nazad
Vrh Dno