Šta je novo?

Laptop horor!!!

FJCharlie

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2007
Poena
345
model HP NX6310
problem: ????
simptomi:
sve je pochelo od dodavanja RAM-a...
stavio sam stick ram-a i krene da bootuje BSOD, reko aj "clear cmos" ustvari reset cmos-bootuje prvi prolaz one trake- BSOD!
reko aj sad safe mode -BSOD na pola ischitavanja...
hmm..
aj sad bez restarta kad bude BSOD pa da vidim shta ga muchi, kazhe hard disk boot failure - or something..
odem u BIOS na hard disk checker prodje testove bez greshke, izvadim ram-BSOD, izvadim stari ram- stavim novi -BSOD, izvadim hard pa ga vrnem-BSOD HD BOOT FAILURE
bootujem neki micro win preeko rama radi 10 minuta i zakochi i BSOD (bar sam backupovao podatke :)
probam reinstalaciju sve ischitava i kad treba da izbaci onaj screen za izbor particija- HARD DISK MISSING SETUP CAN NOT CONTINUE
izvadim hard i nakachim ga na desktop radi ko blesav! nema problema.
sad chu da ga formatiram pa da probam da stavim novi win, ali mi neshto govori da to nije problem ovde...
ako iko ima neki predlog shta i kako molim vas bilo shta!
lap je radio besprekorno do danas, ja se gubim vech 5-6 sati i ostao sam bez ideja!
UPOMOCH

Poslednja izmena:
ma kakvi, memorija zamenjena stara, nova nije bitno rezultat je BSOD
testirao sam memaru-radi...
jednostavno neche da "vidi" hard
formatirao sam hard i dalje nishta-ne vidi ga.

model HP NX6310
...izvadim stari ram- stavim novi -BSOD, izvadim hard pa ga vrnem-BSOD HD BOOT FAILURE

.....izvadim hard i nakachim ga na desktop radi ko blesav! nema problema.
sad chu da ga formatiram pa da probam da stavim novi win, ali mi neshto govori da to nije problem ovde...
lap je radio besprekorno do danas, ja se gubim vech 5-6 sati i ostao sam bez ideja!
UPOMOCH

Ako sam te dobro razumeo stavio si novu mem u laptop ne radi vise kako treba i onda si izvadio novu mem iz laptopa i dalje ne radi kako treba?

Probaj na kompjuteru da uradis chkdsk?
Proveri da se nisu ubili registri?
c/windows/system/config - da li imas file software i u DocumentsAndSetting/username/ntuser.dat? a da im velicina nije 0?

Poslednja izmena:
@joojant200
model HP NX6310
problem: ????
simptomi:
sve je pochelo od dodavanja RAM-a...
stavio sam stick ram-a i krene da bootuje BSOD, reko aj "clear cmos" ustvari reset cmos-bootuje prvi prolaz one trake- BSOD!
reko aj sad safe mode -BSOD na pola ischitavanja...
hmm..
aj sad bez restarta kad bude BSOD pa da vidim shta ga muchi, kazhe hard disk boot failure - or something..
odem u BIOS na hard disk checker prodje testove bez greshke, izvadim ram-BSOD, izvadim stari ram- stavim novi -BSOD, izvadim hard pa ga vrnem-BSOD HD BOOT FAILURE
bootujem neki micro win preeko rama radi 10 minuta i zakochi i BSOD (bar sam backupovao podatke :)
probam reinstalaciju sve ischitava i kad treba da izbaci onaj screen za izbor particija- HARD DISK MISSING SETUP CAN NOT CONTINUE
izvadim hard i nakachim ga na desktop radi ko blesav! nema problema.
UPOMOCH

Prob'o covek,To mi lici na neku zavrzlamu sa kanalom za HDD na samoj ploci.Probaj da testiras nekim alatom sa hirena sam HDD dok je u notebooku.

Zaboravih da pitam,a jel imas drivere za SATA kontroler implementirane u taj Windows koji pokusavas da instaliras?

Poslednja izmena:
meni lici ako je resetovao setovanja u BIOSu na default, da ima problema sa SATA native modom za HDD...
shteta zbog formatiranja HDD i toliko vremena...

vech sam 10 puta instalirao win na ovaj lap, nikad problema sa formatom ili instalacijom...
sata native mode ima samo ENABLE, dalje od toga nit znam nit umem, ako neko im neki guide za taj problem-pishite.
sve sam ischachkao, ostaje samo da je hard ispravan a plocha ga ne prepoznaje
slike biosa i hd mechanic GE:

Prilozi

• DSC08779.jpg
    DSC08779.jpg
    379.3 KB · Pregleda: 51
  • DSC08780.jpg
    DSC08780.jpg
    326 KB · Pregleda: 53
  • DSC08781.jpg
    DSC08781.jpg
    356.3 KB · Pregleda: 50
  • DSC08783.jpg
    DSC08783.jpg
    376.4 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
To ti je i Ledeni rekao par postova gore.

ljudi! izgleda da je problem reshen! trebalo je sata native mode DISABLE i sad ga je prepoznao, instaliram win!
:D:D:D:D:D
Hvala svima na pomochi, ulepshali ste mi dan!
oavde je doshla ideja:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=159923&highlight=sata+native

poslije instalacije wina i drajvera - mozes opet da ukljucis "sata native mode" jer sa drajverima za chipset su i potrebni sata drajveri, koje doduse mozes da integrises u instalaciji wina sa ovim programom -> http://www.nliteos.com/download.html ...
jer meni se desilo da nisam mogao da odradim repair wina kasnije kada mi je trebalo iako sam iskljucio "s.n.m." :lupko: ... tek kada sam integrisao drajvere sa nlite-om, setup je krenuo... e to su bili gremlini :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Native_Command_Queuing

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno