Šta je novo?

LAPTOP greske

• Začetnik teme Začetnik teme WoL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
znaci compaq presario 2550, star 2 meseca, pocele su da mi se pojavljuju pri svakom startovanju windowsa 2 greske:

1.The function u are trying to use cannot be accessed at this time
To fix this problem restart windows
Info number: 236

2.INTERNAL ERROR 413
Could not create instance of mRouter Access Point
Restart the computer, if problem persist please reinstall.

za ovo drugo sumnjam da ima neke veze sa infra-crvenim portom, al se ne razumem dovoljno dobro da bi resio problem...

??!?!?u cemu je fora i kako otkloniti?

U cemu je fora - ne znam. Sad ce se javiti ljudi sa preporukama softvera za test diska, procesora, memorije... Mozes i da odes na Microsoft-ov sajt pa da pokusas da pronadjes tumacenje gresaka. Ali, da se ja pitam, ja bih tu po kratkom postupku sutnuo novi Windows :smash: To je meni odlicna trijaza.

Poslednja izmena:
kako druze, ovo je sve legalan softver....moram da idem u comtrade onda...
pu drzavu ti poljubim.
aj ako ima jos neko ideju neka sibne.

Hm, ovaj, a zar nisi dobio recovery diskove?!?!

ne!!!!
samo garanciju, neki compaq disk i to je to....

cek cek
ako je legalan softver
MORAO si dobiti instalaciju tj neki preinstall direktorijum na hardu... ako jesi, taj treba da narezes i sa njega da instaliras...

PS predlazem da nadjes nlite ili tako neki alata za pravljene bootabilnog imagea tog legalnog win...

Poslednja izmena:
morao si da dobijes diskove za recovery windowsa, kao i ostale diskove. Uzmi ganjaj Comtrade da ti ih da. Ako je nesto od hardwera imas garanciju.

2.INTERNAL ERROR 413
Could not create instance of mRouter Access Point
Restart the computer, if problem persist please reinstall.
mRouter je deo Nokia PC Suita, pa probaj da ga reinstaliras, ili skines noviju verziju

Sir Paul je napisao(la):
ne!!!!
samo garanciju, neki compaq disk i to je to....

A sta ti je na tom Compaq disku!? Da nije to system recovery CD?
Ubaci taj disk i vidi cemu sluzi.
Necuveno je da uz masinu ne dobijes ili CD sa ghost-ovanim sistemom, ili win instalacioni disk i drajvere.
Ako nisi dobio - onda to znaci da ne mozes da mrdnes... i da su te debelo izradili. Put pod noge pa kod prodavca da izboksujes sto te sleduje. Neka ti to bude prva stvar koju ces uraditi. Zatrebace ti.
I ne nasedaj na eventualne fore da ce ti njihov servis uraditi sve sto ti bude potrebno.

danijel00 je napisao(la):
cek cek
ako je legalan softver
MORAO si dobiti instalaciju tj neki preinstall direktorijum na hardu... ako jesi, taj treba da narezes i sa njega da instaliras...

PS predlazem da nadjes nlite ili tako neki alata za pravljene bootabilnog imagea tog legalnog win...

Ne znam sta je nlite niti kako radi... znam samo da od loseg windows-a dobar ne moze da se napravi.
Preinstall direktorijum na hardu... ako postoji - bolje ista nego nista, ali je meni ta varijanta smesna. Koliko to vredi onome ko nista ne zna!?HP/Compaq su najprodavanije masine, uvek su dobro opremljene i brine se o kupcu i posto napusti radnju. Ako Comtrade ne da system recovery disk - dovedi trzisnu, ili kontaktiraj Compaq-ovu podrsku pa trazi da ti oni posalju.

Serija 2500, kao i ostale jeftine serije stizu sa Mandrake Linuxom kod nas!!! To sam utvrdio jer sam dobio 2540 i 2120 na test, oba bez Wina, i bez drajvera za isti. Znaci ako ti je CT prodao legalan win uz lap, MORAO si da dobijes originalan disk Windows XP Home, ako nisi, odes tamo i ***** nekom ***** sto te je prevario...

Naravno, osim ako uz te Compaqe ne stize recovery sa Winom 🙂.

nesharm je napisao(la):
Serija 2500, kao i ostale jeftine serije stizu sa Mandrake Linuxom kod nas!!! To sam utvrdio jer sam dobio 2540 i 2120 na test, oba bez Wina, i bez drajvera za isti. Znaci ako ti je CT prodao legalan win uz lap, MORAO si da dobijes originalan disk Windows XP Home, ako nisi, odes tamo i ***** nekom ***** sto te je prevario...

Naravno, osim ako uz te Compaqe ne stize recovery sa Winom 🙂.

jeftine serije?
pa ovo je bio najskuplji laptop pre 2 meseca, skuplji je bio samo neki gericomov xl, i to za 300 e, zato sto ima 17" ekran.
na ovom imam dvd rezac, 3ghz, 512 ddra, ati....?

nebitno, videcu sta se desava...uglavnom, kad povezem p900 na infracrveni sve radi normalno a 6600 me *****ava...ne razumem u cemu je fora ali kontam da ima veze sa irda portom.

Svakako odnesi njima da to rese, garancija ti to pokriva a usput resi i to za win disk.

Nazad
Vrh Dno