Šta je novo?

Laptop do 900 €

Jedi_knight

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
609
Hocu u skoriuje vrijeme da kupim notebook do 900 eura i rekoh da se posavjetujem sa vama, da li uzeti core duo, glossy ekran, koliko memorije....

Nekoliko njei mi je upalo u oko:
FSC Amilo Pro V2085 i Acer Aspire 1642ZNWLMi (+512MB)...

Za koji od ova dva bi se odlucili i zasto i da li bi preporucili nesto sasvim trece???

Hocu u skoriuje vrijeme da kupim notebook do 900 eura i rekoh da se posavjetujem sa vama, da li uzeti core duo, glossy ekran, koliko memorije....

Nekoliko njei mi je upalo u oko:
FSC Amilo Pro V2085 i Acer Aspire 1642ZNWLMi (+512MB)...

Za koji od ova dva bi se odlucili i zasto i da li bi preporucili nesto sasvim trece???

Pojavio se ponovo u prodaji onaj ultra prodavani ACER model Aspire 5102WLMi i to u poboljšanoj, još jačoj konfiguraciji:

ACER Aspire 5102WLMi Turion64 X2 TL50 DualCore
  • AMD Turion64 X2 DualCore (1.6GHz/2x256kB)
  • ATI Radeon Xpress 1100 chipset
  • 1024MB DDR II
  • 100GB HDD (4200)
  • DVD-RW DL, 15.4" WXGA 1280x800 CrystalBrite
  • ATI Mobility Radeon X1100 128MB shared, Gigabit LAN
  • WLAN, Modem, BlueTooth, 5-in-1 card reader
  • 1xPCMCIA, 6 cell battery
  • Microsoft Windows XP Media center edition

cena bi trebalo da se kreće oko 800 EUR + PDV

Obzirom da je to BUKVALNO najpovoljniji Vista Premium Ready računar na tržištu ... možda je to dobar predlog.

Ili:

Novi model Aspire 5101AWLMi (LX.AG20J.014) ... poboljšana verzija onog što se prodaje u Metrou ali regularni kanal...

• AMD Turion MK36 (2GHz/512kB)
  • ATI Radeon Xpress 1100 chipset
  • 512MB DDR II, 60GB HDD, DVD-RW DL
  • 15.4" WXGA 1280x800 CrystalBrite
  • ATI Mobility Radeon X1300 128MB, LAN
  • WLAN, Modem, BlueTooth, 5-in-1 card reader
  • 3xUSB, 1xPCMCIA, 6 cell battery
  • Windows XP Media Center Edition

Taj bi trebalo da bude oko 700 EUR + PDV.
Obrati pažnju na NEINTEGRISANU grafiku, BlueTooth i MediaCenter Edition Windows (MCE će moći da se ugradujena Vistu - XP home ne)

AlekssBGD,jel moze info o ovom drugom laptopu na PP,mislim da bi mi odgovarao a ne znam gde ga to ima za tih 830-ak eura?
Pozdrav ,)

Sve je to OK ali da li je MCE toliko funkcionalan kao XP Home, jedan od razloga da se odlucim za FSC je i Linux.....thnx anyway

Moze i meni info na PM o ovom drugom....

Poslednja izmena:
Koliko sam ja provalio kod mene na laptopu je jedina razlika izmedju njega i XP Professional u onom delu Media Centar (ne mislim na naslov nego na skup alata za multimediju),cak i prevod na Srpski pasuje perfektno kao i na XP Professional,a za XP Home ne znam,nikad ga nisam ni koristio pa ne znam ni razliku izmedju njega i ova dva! 😛
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno