Šta je novo?

Laptop do 85000 din

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Laptop bi sluzio uglavnom za photoshop, lightroom, po neku igru (ne preterano zahtevne), filmove, net.

Obavezno je da bude 15,6.

Budzet je otprilike 80-85000 i gledam da bude laptop na duže staze, pošto novi sigurno ne bi kupovao u narednih 3-4 godine :)

Hvala unapred na predlozima.

Ne mogu da verujem. Kad sam gore pisao post, kao treći link sam mu stavio N53 kao treću opciju, pa je obrisah misleći "to ostavljam da mironiko doda" i evo tebe. :) Priznaj da radiš za ASUS! :p

Ne mogu da verujem. Kad sam gore pisao post, kao treći link sam mu stavio N53 kao treću opciju, pa je obrisah misleći "to ostavljam da mironiko doda" i evo tebe. :) Priznaj da radiš za ASUS! :p

Hahahaha! :D

Kamo srece, marko_n... :) Salu na stranu, jednostavno sam zadovoljan svojim racunarom i ne vidim razlog da ga ne dodam tu, tj. njegovu seriju. Mada, sad sa num. tastaturom HP postaje ravnopravan sa ASUS-om, za moj neki ukus. Mada je i ovaj Dell stvarno zmaj - drugim recima, treba jednostavno odabrati, kome se sta svidja.

P.S. Jesi ti imao u vidu neku bolju ponudu za N53, ili su ovi moji linkovi konkurentni? :)

Ovaj iz laptop centra, ako već hoće da potroši 85k... mada je taj malo više, ali dobro, najbolja ponuda za taj neki novac ako se odluči za N53 model.

Inače, evo ovde HP za 5% jeftiniji: http://www.laptopovi.rs/proizvodi/hp/pavilion-dv6-6006em-lh768ea-6896 Upravo su ga dodali i na laptopovi.rs... Ovo je sad već odlična kupovina, i5 2410M, 500GB SATA 7200rpm, Radeon HD 6770M 1GB DDR5, Blue-Ray RW, Windows 7 Home Premium 64-bit, ,2xUSB3.0. Ako se uporedi sa cenom starog DV6 3030em, on je bio blizu 80k dosta dugo, a imao je i3, slabiju grafiku, nije imao blue ray... tek kasnije mu je pala cena na 70k i tu je negde još uvek.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Meni se Y560 ne sviđa uopšte i mislim da bi mi bio poslednji izbor - da nema baš ništa drugo. Možda su ga sad malo sredili, ali prošlogodišnji Y560 su bili puni felera.

i7 znači ako radiš procesorski zahtevne stvari render, enkoding i tome slično. Za svakodnevne poslove, programiranje, internet, igranje... nema realne razlike.

I nemaš nekog izbora ako mora baš Sandy i7 za oko 85 hiljada. Pomenuti N53, Y560 i za nešto manje para Dell N5010. Meni se ne sviđa naručito nijedan od ova tri. :D

Kada sam kupovao, zapucao sam na i7 i kupio ga, sada sigurno ne bih uzeo i7 ponovo, i3 ili i5 su sasvim dovoljni za laptop po mom mišljenju. Ko ima potreba za više CPU snage, mnogo isplativije je da uzme dekstop i da ga koristi za to. Nekako mi se čini da ti i7 nije preko potreban nego da baš hoćeš quad core kako bi se osigurao na duže staze, ali to će ti sasvim lepo obezbediti i3 ili i5, plus duža autonomaija, plus manje toplote. :)

I nemaš nekog izbora ako mora baš Sandy i7 za oko 85 hiljada. Pomenuti N53, Y560 i za nešto manje para Dell N5010. Meni se ne sviđa naručito nijedan od ova tri. :D

Kada sam kupovao, zapucao sam na i7 i kupio ga, sada sigurno ne bih uzeo i7 ponovo, i3 ili i5 su sasvim dovoljni za laptop po mom mišljenju. Ko ima potreba za više CPU snage, mnogo isplativije je da uzme dekstop i da ga koristi za to. Nekako mi se čini da ti i7 nije preko potreban nego da baš hoćeš quad core kako bi se osigurao na duže staze, ali to će ti sasvim lepo obezbediti i3 ili i5, plus duža autonomaija, plus manje toplote. :)

To je tačno, nije nesto preko potreban, cisto zbog toga sto bih sa 4 cores bio osiguran duze :)

Ako mora i7, idi na N53, mada bih ja lično pre uzeo XPS ili DV6 sa i5 procesorom (na greškama se uči, trenutno imam N73, i7 Sandy). Za novi Pavilion koji je tek stigao (i nisam ga video uživo) nisam siguran da li je alu ili je neka glossy plastika. Ako je plastika sveo bih na dilemu N53 vs XPS. Naravno, obiđi prodavnice, opipaj ove modele koliko ti prodavci dozvole, pa se odluči, ali šta god da izabereš od ova tri modela (n53, xps, pavilion) nećeš pogrešiti i imaćeš dobar računar bar 3 godine. Za Y560 nisam siguran, možda nije ni on loš, ali bih bio veoma oprezan...

Poslednja izmena:
Je ne bih isao na A seriju, s obzirom da si negdje rekao da zelis lap top na duze. Gledao sam A seriju nekoliko puta uzivo i cackao je, nije to to.

Previse je to para da ih olako das a da za pola godine ili vise prokukas zbog tastature ili neceg drugog.

Ja vec dva mjeseca mjerkam DV6 seriju, ranije sam htio 3030em sad vidim ovaj 6006 i i dalje procjenjujem situaciju. I tebi preporucujem samo polako...

A "materijal" je najbitniji, posebno obrati pažnju na kvalitet displeja, tastature, touchpad-a, ugibanja kućišta... jer su to stvari koje ćeš gledati sve vreme. Bilo koji skuplji od 50-60k će ti lepo raditi što se hardvera unutra tiče, posle 3 dana nećeš primećivati da li je unutra i3 ili i5, da li ima 6 ili 8GB RAMa i tome slično.

Ako nećeš investirati u SSD, gledaj da uzmeš 7200RPM disk jer ćeš to svakodnevno osetiti. Pored toga, upgrade grafičke nije moguć, pa ako se uopšte igraš, gledaj da uzmeš neku iole upotrebljivu grafičku koja može da potera sve bar na medium podešavanjima.

Ok, onda mislim da je onaj Pavilion ipak extra.

Sta mislis da mu pored onih 4 GB rama dodam jos 4 ili jos 2? Da li je skup taj ram za laptopove?

Poslednja izmena:
2GB je 1500-2000din, mada mu ja ne bih ništa dograđivao odmah, nego kasnije ako bude potrebe.

Dell XPS (Xtreme Performance System) je takođe odlična opcija i odlična Dell-ova serija. Ako želiš da potrošiš te pare, otiđi do PCP, pogledaj N53, DV6 i XPS i uzmi bukvalno onaj koji te se ovako spolja i na dodir najviše svidi. Ako ni nakon obilaska ne možeš da odlučiš, Dell-ova garancija od 3 godine možda može da prelomi na stranu XPSa jer si onda i sa te strane pokriven naredne 3 godine.

Što misliš da ne treba da se zalećem odma? :D

A "materijal" je najbitniji, posebno obrati pažnju na kvalitet displeja, tastature, touchpad-a, ugibanja kućišta... jer su to stvari koje ćeš gledati sve vreme. Bilo koji skuplji od 50-60k će ti lepo raditi što se hardvera unutra tiče, posle 3 dana nećeš primećivati da li je unutra i3 ili i5, da li ima 6 ili 8GB RAMa i tome slično.

Bas zbog ovog sto je marko_n rekao.

Pare pametno ulozi jer ga kupujes na duze....Znaci, fino na papir tri-cetiri modela koja ti se dopadaju i pravac do radnji u kojima ih ima na stanju.

Fino opipas, probas, razgledas malo i na kraju dana doneses odluku :)

Meni se licno ne dopada koncept ovog DELL-a (sa ovim "gepekom" iza monitora :p :p ) to mnogo ruzno izgleda uzivo, barem meni. HP DV6 sigurno nije los, samo je pitanje da li je tastatura i materijal oko nje na nivou 3030em-a koji je meni licno bio odlican. I opet, tu je N53 kao jako dobar rival HP-u.

EDIT:

Evo sto se papira tice mozes i ovako uporediti ono sto te interesuje
http://www.laptopovi.rs/proizvodi/uporedi/6896/6469/6869

ASUS jeste i7 ali jedino N53JL-SX046 model ima i5 i on prelazi uveliko tvoj budzet.

Poslednja izmena:
DV6 6006em definitivno nije isti kao 3030em, treba ga čekirati. Ovaj novi ima numeričku (za mene mana jer volim da mi je "glavna" tastatura centrirana u odnosu na displej) i sa slika nisam siguran da li je alu ili plastika. XPS, pa dobro, to je već stvar ukusa, ali je kvalitet izrade na nivou. :)

Poslednja izmena:
^ Imao si u rukama ili na osnovu slika procjenjujes?

DV6 6006em definitivno nije isti kao 3030em, treba ga čekirati. Ovaj novi ima numeričku (za mene mana jer volim da mi je "glavna" tastatura centrirana u odnosu na displej) i sa slika nisam siguran da li je alu ili plastika. XPS, pa dobro, to je već stvar ukusa, ali je kvalitet izrade na nivou. :)

Apsolutno se slazem sa ovim za tastaturu.

Bukvalno. Mislim da je HP sa novom serijom napravio odlican posao. Kad im se cena jos malo prilagodi, bice to zmajska ponuda.

Nazad
Vrh Dno