Šta je novo?

Laptop Laptop do 60k

Koji laptop kupiti?

dobry94

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
310
Pozdrav svima,

Da li može neko da mi preporuči dobar laptop u okviru ovog budžeta (+-5k)? Koristio bi se najviše za office potrebe (word,excel,powerpoint), surfovanje na netu i gledanje filmova. Želeo bih da ima SSD, i ako je moguće integrisan DVD+-RW čitač (mada vidim da je to sve ređe, tako da bih se odlučio za eksterni ako to prevazilazi budžet). Ekran = 15.6", poželjno da ima numeričku tastaturu (mada i ne mora).

Hvala unapred!

Malo prevazilazi tvoj budžet sa ovih +-5k, ali nisam uspeo naći nešto povoljnije od ovoga a da vredi doplatiti par hiljada:

Doduše, nisam mnogo dugo ni gledao, ali rekao bih da ovo zadovoljava sve ono što si tražio: ssd+hdd+dvdrw+15inča+numerička tastatura.

Poslednja izmena:
Nećeš naći bolji procesor za te pare, to je sigurno. Sa druge strane, prema slikama i sličnim hp-ovima koji su mi dolazili u ruke u poslednje vreme, vrlo je verovatno da su i ovde za kućište koristili istu jeftinu plastiku i da ekran nema preterano dobro osvetljenje. Ono što bi još moglo biti problematično su i zvuk i tastatura, koji umeju jako da variraju kod jeftinijih modela, gde zvučnici trešte na iole glasnije tonove, a tastatura kao da je na pojedinim mestima uglavljena u blato, pa bih ja to proverio pre kupovine ako je moguće.

Postovanje svima, trentno trazim novi laptop, tako do 60 k, sluzio bi pre svega za posao, znaci da ima ugodan ekran, 15.6", finu tastaruru, gledam da bude makar 8gb ram i ssd min 256, pozeljno sa ryzen 5 ili neki ekvivalent. Dvoumin se izmedju:

1.Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 81W1006EYA 15,6 FHD AMD Ryzen 5 3500U 2.1 GHz,12GB RAM,512GB Pcie Nvme SSD,AMD Radeon RX Vega 8 oko 62k

2. Asus VivoBook X512DA-EJ478 Srebrni 15.6"FHD,AMD QC R5-3500U/8GB/256 SSD/Vega 8 oko 56k

i pod 3 hp gorepomenuti.
Takodje, cenovno mi je primamljiv :
Laptop Lenovo 81W10069YA 15,6"/Ryzen 3 3250U/8 GB/256 GB SSD, oko 45k, sto bi dovelo do pitanja da li se verzija sa R5 za 62 k isplati, s obzirom na bas postenu razliku u ceni? Za asus me brinu komentari da se pregreva i savitljivost materijala, trenutno imam lenovo tako da me vuce ka tome, ali uz dobre argumente bi necemu drugom dao sansu😁

Unapred hvala.

Postovanje svima, trentno trazim novi laptop, tako do 60 k, sluzio bi pre svega za posao, znaci da ima ugodan ekran, 15.6", finu tastaruru, gledam da bude makar 8gb ram i ssd min 256, pozeljno sa ryzen 5 ili neki ekvivalent. Dvoumin se izmedju:

1.Lenovo IdeaPad 3 15ADA05 81W1006EYA 15,6 FHD AMD Ryzen 5 3500U 2.1 GHz,12GB RAM,512GB Pcie Nvme SSD,AMD Radeon RX Vega 8 oko 62k

2. Asus VivoBook X512DA-EJ478 Srebrni 15.6"FHD,AMD QC R5-3500U/8GB/256 SSD/Vega 8 oko 56k

i pod 3 hp gorepomenuti.
Laptop Lenovo 81W10069YA 15,6"/Ryzen 3 3250U/8 GB/256 GB SSD, oko 45k, sto bi dovelo do pitanja da li se verzija sa R5 za 62 k isplati, s obzirom na bas postenu razliku u ceni? Za asus me brinu komentari da se pregreva i savitljivost materijala, trenutno imam lenovo tako da me vuce ka tome, ali uz dobre argumente bi necemu drugom dao sansu😁

Unapred hvala.
Ja sam pazario prvi navedeni model (Lenovo / Ryzen 5), pre nekih 5 meseci. Budžet je bio isti, i razlog je bio taj da mi posluži kao pomoćni uređaj za sekundarni posao koji obavljam. Koristim ga dosta za photoshop + illustrator, često i office zbog cure, kao i redovno serije i filmovi u slobodno vreme. Super je za sad, utisci su pozitivni, završava posao. Ono gde sam prijatno iznenađen jeste brzina, pogotovo kad nešto malo zahtevnije radim, stvarno jako brz odaziv operacija, i stabilan je, a ono gde ne treba nešto mnogo da očekuješ jeste ekran. Mislim za te pare je suludo očekivati nešto puno na tom polju, ali eto, čisto da ti navedem kompromis na koji moraš da budeš spreman, ostalo je super, ja bolju ponudu za te pare nisam našao, tako da sam i posle 5 meseci itekako zadovoljan izborom. :)

Hvala na predlogu.

Da li je ovaj laptop ok za ovu ceny (bez optickog drajva doduse)?
HP Laptop 15s-eq1064nm 2B5T8EA + Poklon: Postolje za laptop
Odličan za taj novac. Još ima i 2 DIMM slota, možeš kasnije zameniti za 2x8GB memoriju. Odličan procesor, 512GB SSD, FHD. Za te pare ne znam da li ima bolje. Inače, mislim da je zabranjeno kačiti linkove da prodavnicama, imajte to u vidu
i pod 3 hp gorepomenuti.

Unapred hvala.
Ne znam kojim se poslom baviš, ali to se do juče prodavalo kao i7 (npr. i7-7600U) i koštalo je duplo više. Tako da ako si tanak sa budžetom, slobodno uzmi jeftiniji model. Čak iako ti ne odgovara, za 2,3 meseca ga možeš prodati skoro po istoj ceni i uzeti brži. Ali za home/office upotrebu je sasvim ok.

Inače, kvalitet izrade, tastatura, zvučnici.... nisu mnogo bolji ni na duplo skupljim modelima, pa se ne bih ja mnogo cimao oko toga. Samo treba prihvatiti da je danas sve đubre, i to je to

Hvala svima na pomoći. Pazario sam HP koji sam postavio.

Kvalitet izrade, što bi rekao @Space Beer je takav kakav je ali je prilično zadovoljavajući. Zvuk i slika/osvetljenje su me jako prijatno iznenadili, tako da mislim da je ovo stvarno dobra kupovina.

Još tri pitanja:
  1. US ili SR tastatura?
  2. Koliko memorije može da primi maksimalno?
  3. Ima li slot za proširenje skladišta i koji?

Nazad
Vrh Dno