Šta je novo?

Laptop do 60k ?

crazynorth

Cenjen
Učlanjen(a)
03.02.2011
Poena
151
Vidim da ima dosta ovakvih tema, ali ne nadjoh ni u jednoj ono sto meni treba.
Trazim laptop do otprilike 60 000, pozeljno bi bilo da ima i3 i neku neintegrisanu grafiku. Koristio bih ga pre svega za HD filmove, surf, muziku.. Neke ne previse zahtevne igrice, tipa PES, CS, WC3, FM ili eventualno neki rally.
Takodje mi je bitno konektovanje preko HDMI-a na LCD TV, mada mislim da sada svi skuplji pustaju Full HD bez problema.

Sta mislite o ova dva modela:

http://winwin.rs/-asus-k52jt-sx065-1...oductId=30577#
http://winwin.rs/-hp-probook-4520s-1...oductId=30796#

Ovom ASUSovom ne pise da ima HDMI, ali proverih na nekim sajtovima da ima, uostalom to cu proveriti uzivo ako izbor padne na njega. Dakle jel ima neko neka iskustva ili jos neku bolju preporuku mozda.

Pozdrav i hvala unapred. :)

P.S. Sta znaci oznaka u recimo Toshibinim modelima Satellite, jel to nesto vezano za satelite ili.. ? Cale me zbunjuje nekim pricama, pa ako neko zna da mi odgonetne tu zagonetku. :D

Satelite je Tošibina najjeftinija serija modela.
Linkovi ne rade. Iz naziva linka vidim da je asus k52jt. Ja imam jc i mogu pohvalno o njemu da kažem svašta.

Imas veliki izbor lapova za te pare. Npr Ovaj ACER ima sve solidno izbalansirano a pritom je mozda najjeftiniji laptop sa ovim karakteristikama, zatim imas malo skuplji ACER jako slican prvom, zatim imas ASUS koji ima nesto noviju grafiku i 500GB hdd, a i jos jedan ACER sa jako skromnom grafikom za danasnje potrebe.

Licno gledam isti rang cena, i mislim da je trenutno ovaj racunar best-buy.

http://emmi.rs/laptop-računari-asus-k52f-ex482-156.11.html?productId=14152

i3-370 @ 2.4GHz
4GB memorije
500GB hard
VGA/HDMI izlaz

Ne znam samo leba ti kako je to best buy u odnosu na onaj acer gore sa i3 i 5470 sa 512mb ddr3 memorije za iste pare?

ZAOBIDJI INTEL 4500 grafiku, to ne da je sr**e nego....seckace ti texas hold em na fejsu :). Salim se, nije bas tako, ali nijednu igru neces moci da pokrenes a da radi kako treba, dok sa 5470 mozes terati dosta naslova. Ja sam licno igrao FarCry 2, radi odlicno, zatim COD 4 MW radi super, MW2 nisam probao, ali Battlefield 2142 radi skroz ok mada kad se snize detalji.

Pazi, meni jeste, zato sto mi je bitniji i3-370 u odnosu na i3-330, a bogami i 4GB memorije u odnosu na 3GB. A ni 500GB hard u odnosu na 320GB nije za zanemariti.

E sad, svakako, ako mu treba bolja grafika, onda mu je prvi izbor taj Acer. Takodje, koliko vidim, garancija na Acer je 1 godinu, dok je za Asus 2 godine.

pozeljno bi bilo da ima i3 i neku neintegrisanu grafiku. Koristio bih ga pre svega za HD filmove, surf, muziku.. Neke ne previse zahtevne igrice, tipa PES, CS, WC3, FM ili eventualno neki rally.

Pa bas zbog ovoga sto je napisao sam mu i predlozio lapove sa boljom grafikom, dzaba taj i3 370 ako je ostali deo kompa krs. To za hdd ok, ali ne verujem da mu treba 4gb ram-a jer mislim da nece ici na x64, nema svrhe za ove njegove potrebe. Pa da, garancija je mnogo vazna stavka, zato sam za best buy i stavio ovaj ASUS u gornjem postu, jer on ima i3 380 , 4gb, 500 gb hdd i grafiku 6370 koja je za nijansu jaca od 5470 (evo test) po ceni od 56k din.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno