Šta je novo?

Laptop do 600 evra

h1Jack3r™

Cenjen
Učlanjen(a)
04.02.2015
Poena
170
Pozdrav društvo.

Jurim laptop do 600 evrica, maksimum bih nategao do 80.000,00 rsd.

U principu, volim malo da se poigram ali 95% vremena igram Football Manager, ponekad malo vozikam F1 ali bas retko.

Neki minimum bi bio i5, 8gb ram, 15,6" ekran, moze bez SSD-a pa to naknadno da ugradim. Oko grafike imam najvise nedoumica, tj slabo se razumem u graficke karte u laptopovima.

Ukoliko mozete da pomognete sa konkretnim modelima bio bih zahvalan. Moze KP, mogu domaće radnje, može polovno što mlađe sa garancijom.

Unapred hvala na odgovorima.

iskljucivo nov ili neka varijanta sa oglasima?posto si tu na granici ozbiljnih novaca gde bi na oglasima (sa garancijom) mogao stvarno ozbiljniji laptop da uzmes.

ako je nov i dalje laptopovi sa 2500u nemaju konkurenciju,mozda samo da prosetas/procesljas da vidis da nisu uvezli neki komad sa 2700u koji bi trebali da budu tu u okviru budzeta,zadnje sto sam ja gledao je:

https://pcpractic.rs/hp-15-db0013nm-ryzen-5-2500u-8gb-256gb-ssd-fullhd-4rl84ea?utm_source=eponuda.com&utm_medium=product_price_click&utm_campaign=Eponuda.com&code=ad0f

tj ja sam gledao neki lenovo sa isto 2500u,ali sa 500gb hdd-om i 4gb rama za 51k din,ali bar na papiru taj lenovo ima daleko gori (verovatno TFT) panel.a vec za te novce s akojima ti raspolazes mozes da uzmes sa 8gb ram-a i ssd-om i da se ne akas sa apgrejdom.ali,ponavljam,opet bi pogledao dal slucajno nisu stigli laptopovi sa 2700u.

Uh, hvala puno na odgovorima.

Od svih modela koje ste mi predložili na 2 sam možda sam naleteo. Sad definitivno imam bolju sliku. Svakako ne žurim sa kupovinom ali verujem da ću u narednih mesec danas završiti posao.

Ako iskoči još nešto zanimljivo pišite a ja ću pred kupovinu da napravim mini listu da zajedno izaberemo najbolji.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
za 2700u gledaj dal je 15w ili 25w tdp,tj obavezno uzmi 25w tdp.mada,realno ti laptopovi nemaju sta da traze naspram laptopova sa mx grafikama (poput onih legion-a) posto ti ne smeta tezina i debljina,ovo je vise neka ultra portable prica sa ryzen 'u' procesorima.

Ma taj Lenovo ako ga uzme i odmah dokupi jos 4GB rama izacice ga skoro 88.000 a onaj gore Lenovo Legion iz #3 posta drugi predlozen je 90.000 dinara jos graficka ima 4GB bolje mu je onda taj da kupi.

Da je AMD napravio veliki napredak i revoluciju sa Ryzenom nikako ne sporim, ali njihovim mobilnim čipovima ne verujem nikako. Možda sad dobro rade, ali kako će raditi za godinu ili dve... Ja ne bih kupovao Ryzen mobilne procesore dok ne prođe još godinu dana i dok se ne ispostavi da je dobar i dugoročan proizvod. Da ima bolje specifikacije od navedenih, ima ali eto...

Ja bih iskreno išao na Legion koji ima punokrvni i5 procesor prošle generacije, GTX 1050Ti, 8GB RAM out of the box, FHD IPS displej. Jedino što bi trebalo da se doda jeste SSD. Mislim da nema greške sa ovim laptopom.

Koja je razlika da li je mobilni ili desktop chip? Kome je jos crkao CPU na laptopu? 😀

Legion sa tim specifikacijama je dobar deal.

Poslednja izmena:
Po cemu je drugacija arhitektura, to su ista jezgra i isti iGPU sa razlicitim brojem jezgara kao za APU Ryzen platformu..

Ja koliko znam samo ima prednost u odnosu na desktop CPU jer su sva jezgra na jednom CCX-u, ne na dva, isto tako je i kod desktop APU-a, ostatak prostora se koristi za GPU..

Poslednja izmena:
Koliko vidim, za sada mi je Lenovo IdeaPad 520-15IKBR 81BF00CWHV favorit, sa još rama će me izaći manje od 70k.

Mislim da će biti sasvim dovoljno za moje potrebe. Možda uzmem i Legiona za 80k ali bih razliku od 10k potrošio radije na zimske cipele 🙂

Ako se odlucis za taj izacice te 62554 dinara sa postarinom iz Subotice nek je i 63000 aj da kazemo + 4GB rama ako uzmes ajde da zaokruzimo da je memorija 5.000 to ti je 68.000 , pitaj ga da li on ima memoriju od 4GB DDR4 da ti odmah ugradi u startu , po Srbiji po radnjama laptop sa tim procesorom i5 8250U i grafickom GeForce® MX150 nema sanse da dobijes za te pare.

E sad jedina mala mana je da taj madjar ima malo ocena a na kp je vise od godinu dana.

Pa imaš promo kod na sajtu. Taj popust ti važi još sutra.
192d75c9101088304a1958fad320f9bf.jpg

Kod Mađara hdd od 500GB, cena skoro slična.

Poslednja izmena:
Stigla masina. Instaliran Win 10. Prvi utisci su fenomenalni, izrada odlicna, tastatura odlicna, ekran i zvuk takodje. Radi jako lepo i mislim da u potpunosti ispunjava moje potrebe. Hvala svima jos jednom na pomoci.

Moze lock.

Ima pozadinsko osvetljenje.

Baterija mi se cini ok, nista posebno. Nisam stigao da istestiram propisno.

Sada bas malo igram Football Managera pa cu videti koliko mu treba da isisa bateriju.

p.s. Nisam ni najmanje zazalio sto sam ga kupio, odlican laptop za prosecnog korisnika.

IPS ekrani u Lenovo laptopovima te klase su pojam za krseve od TN panela koje stavljaju ostali proizvodjaci.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Baterija okvirno može 1h30min do 2h igranja Menadžera, nisam stigao da istestiram sa nekim filmom.

Uzeo bih i neko postolje/hladjenje za laptop ako ima neko rešenje vredno kupovanja do 3.000 rsd, molim za savet.

Nazad
Vrh Dno