Šta je novo?

laptop do 60.000

Boda Tajson

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2006
Poena
304
Vec par dana gledam da uzmem neki laptop ali posto prvi put kupujem ne snalazim se najbolje. Koristio bi ga za svasta sem za igrice. Koliko sam do sada video FSC su prilicno lose izrade, HP-ovima najduze traje baterija, IBM nema win key :), Acer vazi za best buy...

Uglavnom, Acer mi je upao u oko ali ne znaci da nisam otvoren i za ostale (prvenstveno HP zbog baterije). Iz dosadasnjih tema sam primetio ovaj model

ACER Aspire 5101ANWLMi Turion MK36 (2GHz) 512MB/60GB/DVDRW/15.4"W/ATI/LINUX

AMD Turion MK36 (2GHz/512kB), ATI Radeon Xpress 1100 chipset, 512MB DDR II, 60GB HDD, DVD-RW DL, 15.4" WXGA 1280x800 CrystalBrite, ATI Mobility Radeon X1100 128MB shared, LAN, WLAN, Modem, 5-in-1 card reader, 3xUSB, 1xPCMCIA, 6 cell battery, LINUX

Bitno mi je da mi ukazete na sve mane ovog modela (da ne bih naknadno primetio da nema nesto sto mi treba, a nisam se setio) i da me posavetujete i preporucite neke slicne. I jos bitnije gde to ima da se kupi u NS ili BG. Ako je zabranjeno navodjenje firmi i telefona moze na PM.

Hvala na citanju :)

Poslednja izmena:
Imas topic "koli laptop i gdeeee" koji je solidno posvecen acer 5101...ja sam ga kupio, cena 54600 sa poklon torbom....Mane: nema tv-out, bluetooth i to je to...baterija, kao sto sam napisao, moze da izdrzi 2.5h divx-a sa hdd-a...E sad, jedino sto mene kopka je sto nisam siguran moze li on gurati aero efekat kod viste, zbog grafichke..nisam na njemu probao ni jednu 3d igricu, ali je slika odlicna...Znachi, jedine zamerke koje mogu da mu navedem su: nema tv-out, nema bluetooth...za ostalo nemam nikakve primedbe....da kupujem ponovo notebook, opet bih kupio isti :) Ako ti treba info gde sam ga kupio za 54600, full pack, garancija...javi mi se na pm :)

ja jedini na ovoj temi :D

sta mislite o ovome? prednosti, mane? procitao sam do 3,5 sata autonomije sto mi ekstra zvuci

HP nx7400 (RH411EA)
Intel Celeron M Processor 430 (1.73-GHz, 533-MHz FSB, 1-MB L2 cache),
Displej: 15,4" TFT Wide WXGA (1280 x 800),
512 MB 667 MHz DDR2,
HDD 60 GB (5400rpm) SATA
Grafika: Intel® Media Graphics Accelerator 950, SuperMulti DVD+/-RW Double Layer, 10/100 Ethernet, 56K (V.92) modem, WLAN 802.11 b/g
PC Card typ I/II
Porty: 3x USB 2.0, 1x IEEE 1394, vGA, RJ-45/RJ-11, audio in/out, Free DOS, 2,54 kg

742e

i zasto google izbzaci tonu ceskih linkova kad ukucam ovaj model? da se ne sklapa tamo?

Poslednja izmena:
hm...maltene sve isto kao acer, samo shto je tu celeron m, a tamo turion 64 bita...ovaj 1.73 ghz, onaj 2.0 ghz...shta znam...vishe volim amd, za grafiku nemam pojma...a razlika u ceni je 60 e, samo shto tamo dobijesh i torbu od 20 e :D

Ma prvo zavisi od baterije, drugo skoro uvek lazu. Turion ima potrosnju kao i Pentium M( u full load-u malo vecu u idle manju) dok Celeron M ima dosta vecu potrosnju zato sto nema Speed Step tehnologiju te radi na standardnom taktu sve vreme.

Bodo Tajsone , pre kupovine pogledaj u metrou i tehno marketu (maksi diskont), imaju dosta modela, po vise nego pristupacnim cenama. meni se dopao model tosiba satelit (kosta oko 54.000 ) ima 512DDR 2, 60GB, DVD-RW baterija 2 sata ....

Podaci sa sajta , promenili su glavnog distributera izgleda
Serbia and Montenegro

Distributors

CT Computers
Savski nasip 7
11070 Belgrade
Tel: +381-112015555
Fax: +381-112015556
Website: www.ctcomputers.co.yu

MIKROS International d.o.o
Takovska 54
Beograd
Tel: +381-11-3292825
Fax: +381-11-752.271
Website: www.mikros.co.yu

Solytron ITC
34 Strahinjica Bana Str.
11000 Belgrade
Tel: +381-11-2622438
Fax: +381-11-620337
Website: www.solytron.co.yu

Dakle, u potrazi sam za najjeftinijim laptopom koji se moze naci. Student sam i potreban mi je laptop da ga nosam na fax. Na njemu bi radio programiranje, malo web dizajn, pregled slika i prenos podataka (skripte, radove i druga dokumenta) i tako to...Znaci nikakve igrice i sl. Naravno morate imati na umu da sam studet i da imam extra mali budzet... :crash:

evo i sta bih instalirao na njega:

-ACDSee 7
-Office 2003
-WinAmp
-NOD32
-MV2Player
-Palles C
-Visual Basic
-Dreamweaver 8
-Plan Plus
-univerzalni program za arhive
-Nero 6
-WinDVD 8
-Nokia PC Suite
-Dosta sitnih programa

Da li ovaj ACER koji spominjete moze da mi "vrsi" posao?

Meni taj acer bez problema tera photoshop cs2 9.0, indesign cs2, dreamweaver 8, acdsee 8.1 ..office 2003 ...sve bez ikakvih problema, dok mi je kao wallpaper flash animacija :)

Meni taj acer bez problema tera photoshop cs2 9.0, indesign cs2, dreamweaver 8, acdsee 8.1 ..office 2003 ...sve bez ikakvih problema, dok mi je kao wallpaper flash animacija :)

Pa super...to bi i otprilike "terao". A kakav je za igrice (mada imam ok desktop masinu za igre...ali nikada se ne zna...mozda nesto dok se smaram na predavanjima :-devil-: )

imam ga mesec dana i ni jednu igricu do sada nisam instalirao ni pokrenuo...mozda nabacim neku ovih dana, javicu ti :)

Ako ti nije problem navaci PES 6 i npr. neku stratigiju ili pucacinu. A ako te ne mrzi pusti i 3DMARK 2005 da vidim rezultate. Koji tacno Acer imas?

@basler

A da li daju na kredit? Ja sam odlucio da uzmem u PC Practicu dve godine po 28e mesecno bez ucesca, pa sad trazim da li ima negde jeftinije....

Za sta koristis laptop? Koji imas operativni sistem na njemu? Da li mislis da je bolje da uzmem Dell ili Acer?

@marko_84

Jel si ga istestirao?

Poslednja izmena:
neshto mi je chudno, samo 384 boda, mora da nesh nisam dobro podesio, poshto mi nfs hot p 2 radi na 1280x800 sa max detaljima skoro techno :)

neshto mi je chudno, samo 384 boda, mora da nesh nisam dobro podesio, poshto mi nfs hot p 2 radi na 1280x800 sa max detaljima skoro techno :)

Axa, znaci bas malo, ali nema veze. Odlucio sam se da ga uzmem pa kud puklo...Ionako necu da igram igrice na njemu...mada uvek dobrododje malo razonode...:crash:

Ako budes jos nesto testirao ti posalji rezultate...:wave:

P.S. Kakve programe dobijas uz laptop, posto sam cuo da dobijas neke diskove za Acerovim proizvodima za pracenje temperature i tako nekih stvari.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno