Šta je novo?

Laptop do 550e

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
745
Gledajuci po domacem netu u ovoj kategoriji ima bas dosta modela pa mi treba mala pomoc.

Laptop je za jednu devojku kojoj ce to biti prvi racunar, tako da joj ne treba bog zna sta ali ono sto bi ja voleo da ima je

- 15,4 ekran
- 1GB mem
- Card reader
- autonomija od bar 3h
- masa ispod 3kg, ali sto manja
- garancija od 2 godine bi bila veliki +

Pretpostavljam da svi imaju DVD RW, WiFI, TVOut

Voleo bi neku preporuku za konkretan model sa kojim ste imali prilike da radite.

btw, 550e je zacementirana gornja granica

Ljudi, da ne pokrecem novi thread:

Treba mi konkretnih predloga za laptop:

potreban je jednom brucoshu na Arhitekturi, verovatno je teziste na Autocad-u..
cenovni okvir je 600 evra..

ispao sam iz tokova sto se laptopova tice... sta valja jos osim pomenutih MSI i Acer modela?

Pa zar se ne moze platiti kesom? Na sajtu pise da moze (ako se ne varam) - podigni kes na automatu pa im plati u kesu - pouzecem. Ima li i tu neka fora?
:wall:

Ima, i zove se provizija koju ti uzima banka, tj. automat gde dizes pare ( jedino ako dizes na automatu tvoje banke, onda nema provizije ). Plus, ako kupis na karticu, koja je tipa Master Card-a, mozes da otplatis laptop na 3 ili 4 rate ( bez kamate ) ili ako kupis revolving kreditnom karticom mozes da ga otplacujes vise meseci ( uz kamatu tipa 1,5% ili 2% ). E zato mi treba placanje karticom.
Mozes i pri isporuci na kucnu adresu da platis karticom, ali samo Diners karticom.
Dakle fora je u tome sto u svakom slucaju moras da pljunes kes ukoliko hoces da ga dobijes za 40 000. A kada placas karticom, banka njima isplati pare, a tebi ili lupa kamatu, ili se to smatra pozajmicom tj. data ti je mogucnost da otplatis robu u recimo 3 rate bez kamate. I prosto mi nije jasno zasto nije data i ta mogucnost pri online kupovini, odnosno zasto samo Diners, kada u radnji primaju sve vrste kartica?
Sa druge strane bezveze je da je jedna cena za isporuku preko neta, a druga u radnji. To jeste bezobrazluk, jer je to na neki nacin lazna reklama, jer nigde ne pise da je to samo za online kupovinu.

Ljudi, da ne pokrecem novi thread:

Treba mi konkretnih predloga za laptop:

potreban je jednom brucoshu na Arhitekturi, verovatno je teziste na Autocad-u..
cenovni okvir je 600 evra..

ispao sam iz tokova sto se laptopova tice... sta valja jos osim pomenutih MSI i Acer modela?

Evo jednog odlicnog laptopa za to, medjutim kosta 670 evra, ali dolazi sa dve godine garancije:
http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-satellite-a210-133-turion64-x2-1.6ghz-1024mb-120gb-dvd-supermulti-15.4''-wxga-winvhp/comp_comp_laptop/22/1028

Poslednja izmena:
...
Sa druge strane bezveze je da je jedna cena za isporuku preko neta, a druga u radnji. To jeste bezobrazluk, jer je to na neki nacin lazna reklama, jer nigde ne pise da je to samo za online kupovinu.
...

Da, sad mi je jasno da je u pitanju klasični bezobrazluk, u stvari kad malo bolje pogledam, jasno mi je da Pakom hoće da povrati deo izgubljenog tržišta time što će "ukrasti" kupce ovim standardnim i svima poznatim "web prodavnicama" koji rade već niz godina, a opet, sa druge strane ne bi da se odreknu slatke extra zarade koje imaju od "šetača" koji ulaze u njihove maloprodaje.

bedno, i jadno, da jedna firma koja je navodno "distributer" razmišlja na takav način.

Nazad
Vrh Dno