Šta je novo?

Laptop do 50k

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
Nisam pretraživao stare teme, tražeći pogodan laptop, nego sam šetao po gradu... 🙂
i našao sam ovo:
MSI CX620MX-251XEU za 51k dinara (apsolutni limit dokoga bih išao)

Evo specifikacija:
Proizvođač : MSI
Težina : 2.0kg - 2.5kg
Ekran : 15.6" WXVGA 1366x768 TrueLife
Procesor : Intel Pentium Dual Core P6000 (1.86GHz 3MB)
Memorija : 4GB ddrIII (1066MHz)
HDD : 500GB
Grafička kartica : ATI Mobility Radeon™ HD 545v, 512MB DDR3
Ostalo : 2x USB
Ostalo : Card Reader
Ostalo : D-Sub
Ostalo : DVD/RW
Ostalo : eSATA
Ostalo : Gigabit LAN
Ostalo : HDMI
Ostalo : numeric keypad
Ostalo : Web Camera
Ostalo : WLAN
Operativni sistem : Nema operativni sistem
Garancija : 24 Meseca
http://www.laptopcentar.co.rs/product/MSI-CX620MX-251XEU-13201010

Jel ima nešto bolje za ovaj novac? Nikako ne bih išao preko 50k, a treba mi računar sa neintegrisanom grafičkom (biće rađeno neko modeliranje na njemu) i bar 2GB memorije. Vidim da ovaj model ima P6000 procesor (Intel Dual Core, a ne Core2 Duo), jel će se osećati velika razlika u radu?

EDIT: 2 godine garancije mi znači (dosta), tako da je i to prednost pri izboru.

Poslednja izmena:
ne znam po čemu ejej daleko bolja kupovina (pošto ne znam baš da uporedim performanse), samo vidim:
Intel/AMD (kakva je razlika u potrošnji i performansama?)
Ati 545v 512MB/Ati 4650 1GB (isto pitanje, 545v je novija?)
500GB/320GB
4GB DDR3/4GB DDR2
...

jel može ovaj model da se nađe negde u kg, ili bih morao do bg-a zbog toga?

EDIT: Video sam - 545V je slična 4570, a ovde imam 4650. Kolika je razlika? Isto pitanje i za procesor?

Poslednja izmena:
Našao sam MSI za ~50k (1000 din uštede), ili si mislio na Tošibu? Tošibu ne znam gde dalje da tražim, sem u Gigatronu, ako znaš gde, pošalji mi na PM (ako već nećeš ovde da pišeš)?

Ili neki drugi model do 50k???

Dodaj još 3-4k i uzmi ovaj ili neku sličnu N5010 konfiguraciju. 🙂 Pazi, to da gledaš specifikaciju samo je gubljenje vremena. Za neku sumu novca sve je to tu negde. Model procesora gore dole, giga RAMa gore dole, u realnom radu ne bi ni primetio razliku, ali ono što je bitno po mom mišljenju je kvalitet izrade, kvalitet displeja, buka, trajanje baterije, ergonomija, garancija (a to se iz specifikacije ne vidi). Džabe nekom modelu malo jači CPU (što u svakodnevnom radu nećeš ni osetiti), ako mu displej ima isprane boje. Takođe garancija kod laptopova je bitna, ako ne i bitnija nego kod desktop računara, pa što ne uzeti Dell-ove tri godine? 🙂 MSI bih zaobišao u širokom luku. Baš sam juče radio za jednim MSI laptop-om, ono iz čista mira se uspori kao da radi sa 100MB RAM i sa 500Mhz procesorom, svi dijagnostički alati kažu da je sve OK, ali eto mašina neprestano trokira, a generalno sam već ima loša iskustva MSI, a takođe čuo i za loša iskustva drugih, kao i za Acer.

Poslednja izmena:
Fujitsu LIFEBOOK A530 Core i5 430
ako hoces da ti posaljem firmu javi na pm..da ne ispadne da reklamiram

Pošalji mi na PM; mada, ako je integrale Intel grafika, onda i ne moraš 😉

@aca - ovaj model na žalost ima samo godinu dana garancije, pa ispada iz konkurencije (i meni je garancija vrlo važna, tj jedan od 2 glavna kriterijuma), ne želim da se nađem u situaciji da mi laptop crkne, a još nije otplaćen :smash:

@marko_n - hvala za predlog, konfiguracija je odlična, i 3 godine garancije, ali tu je jedan drugi problem - ovih 50k je već natezanje budžeta (bilo je planirano 45k), tako da sam siguran da se neću protegnuti još ~5.5k za ovaj model 🙁

Brinem i ja o kvalitetu izrade, ali značajnije mi je kako se laptop pokaže u radu.... Videću da ga probam negde pre kupovine (ako je ikako moguće). Imam poznanika koji isto diluje računare, reče mi da do sada nije imao problema sa MSI modelima.
To što si rekao da ti je iz nekog razloga laptop kočio ne znači da se dešava svakom modelu. Dell sam već gledao u Kragujevcu, i verovatno su kod nas cene takve kakve su, ali model od 50k ima Celeron!!! procesor i 1GB DDR2... Takođe Dell u Kg ima garanciju 36 meseci, ali samo 6 meseci za bateriju, dok ovaj MSI ima 24/12.

Šteta ako je budžet tako nategnut.

Za svaki laptop ćeš čuti ovakva i onakva iskustva, ali ja znam zaista mnoge koji su kupili, zažalili i rekli MSI i Acer nikad više. Posebno Acer nudi uvek malo nasviraniju konfiguraciju u odnosu na konkurenciju, ali kažu po servisima da je najkvarljiviji brend. Verovatno zbog mass produkcije koja enormno raste imaju slabiju kontrolu kvaliteta, ko zna šta je razlog i koliko su sve te priče tačne. 🙂

Što se tiče garancije 100% te podržavam. 🙂 Inače ovde ne piše da je 6 meseci na bateriju, no mislim da to i nije toliko bitno, ako je baterija defektna odmah će se to primetiti, a i bez baterije laptop ostaje u funkcionalnom stanju i lako se zameni.

Poslednja izmena:
ne znam po čemu ejej daleko bolja kupovina (pošto ne znam baš da uporedim performanse), samo vidim:
Intel/AMD (kakva je razlika u potrošnji i performansama?)
Ati 545v 512MB/Ati 4650 1GB (isto pitanje, 545v je novija?)
500GB/320GB
4GB DDR3/4GB DDR2
...

jel može ovaj model da se nađe negde u kg, ili bih morao do bg-a zbog toga?

EDIT: Video sam - 545V je slična 4570, a ovde imam 4650. Kolika je razlika? Isto pitanje i za procesor?

Kakva je razlika? 😵 pa 4650 je barem 2x od 4570. 128 bita vs 64. na 4570 i 545v ces moci ko covek da igras matore igre ili nove koje nisu zahtevne (sto je retko).
TOSHIBA Satellite L500D-16K je zakon za svoje novce. sto se procesora tice ne brini, jako je dobar taj AMD.

Poslednja izmena:
Za par dana treba da uzmem neki laptop do 55000din i nameracio sam se na Lenovo G560 sa I3 procesorom, i Nvidia G310M, pa ako moze neko da mi ga opise, kakav je po pitanju plastike, i gaming da li je moguc, prvenstveno PES11 i slicne?

@aca - ovaj model na žalost ima samo godinu dana garancije, pa ispada iz konkurencije (i meni je garancija vrlo važna, tj jedan od 2 glavna kriterijuma), ne želim da se nađem u situaciji da mi laptop crkne, a još nije otplaćen :smash:

procitaj malo bolje, za 3500 din mozes da dokupis 3 godine garancije.

Za par dana treba da uzmem neki laptop do 55000din i nameracio sam se na Lenovo G560 sa I3 procesorom, i Nvidia G310M, pa ako moze neko da mi ga opise, kakav je po pitanju plastike, i gaming da li je moguc, prvenstveno PES11 i slicne?

Ja sam ga kupio pre mesec dana, i prezadovoljan sam, odlican laptop.
Kvalitet izrade odlican, plastika ne ugiba, tastatura dobra, radi perfektno.
Instaliran W7 Ultimate.
Igram CoD Black Ops na njemu bez problema.

Ja sam ga kupio pre mesec dana, i prezadovoljan sam, odlican laptop.
Kvalitet izrade odlican, plastika ne ugiba, tastatura dobra, radi perfektno.
Instaliran W7 Ultimate.
Igram CoD Black Ops na njemu bez problema.

Dvoumim se izmedju tog i Fujitsu A530 sa I5 procesorom ali koji izgleda ima slabiju grafiku, neka Intel integrusa HD... Sta si jos od igara igrao, koliko traje baterija?

Ovaj Lenovo G560 ima u vise verzija, sa hardom od 320 ili 500 GB,sa integrusom, sa Ati ili Nvidia grafikom-ja ima ovaj sa Nvidia GeForce 310m i hardom od 500 gb, i radi odlicno.
Nisam osim CoD probao nista drugo, ali racunam da kad ovo igram bez problema u njegovoj nativnoj rez ne bi trebalo da bude problema ni sa drugim igrama.

Ovaj Lenovo G560 ima u vise verzija, sa hardom od 320 ili 500 GB,sa integrusom, sa Ati ili Nvidia grafikom-ja ima ovaj sa Nvidia GeForce 310m i hardom od 500 gb, i radi odlicno.
Nisam osim CoD probao nista drugo, ali racunam da kad ovo igram bez problema u njegovoj nativnoj rez ne bi trebalo da bude problema ni sa drugim igrama.

Bas takav kao tvoj I3, 500GB,310M GeForce... Kontam da cu taj uzeti, ne uspevam naci nista bolje za te pare

Za te pare (oko 55.000,00 din) mislim da ne moze da se nadje bolji laptop.
Ovaj ima hard od 500 gb, citac kartica, bluetooth, esata, hdmi, odlicnu autonomiju sa sestocelijskom baterijom-odlicno su sve ukomponovali, stvarno je sve tu.
Imam zamerke na touchpad, mnogo je osetljiv, i pri kucanju ume da smeta, ali se i to sredi.
Pre kupovine ovog Lenova sam imao Toshibu Satellite i Acer, ali sam ih prodao i kupio ovaj, i nisam pogresio.

Da li je neko dokupio garanciju za Lenova? Da li je jednostavno ili je komplikovana procedura? Da li ta produžena garancija pokriva sve ili postoje neki izuzeci?

@a c a
Da li Acera preporučuješ na osnovu ličnog iskustva ili samo na osnovu odnosa cena/specifikacija?

Ne mogu da ti ga preporucim iz licnog iskustva jer se pojavio pre 2 nedelje kod nas, nov model je u pitanju, ali za te pare ne moze da se kupi nijedan drugi lap sa toliko jakom grafikom. Imas mogucnost doplate za 3 godine garancije ako te nesto brine.

procitaj malo bolje, za 3500 din mozes da dokupis 3 godine garancije.

Pored mojih nogu je ACER Aspire 5920G, dokupljena mu je garancija od 2 godine (ukupno 3) ali kao što rekoh on je pored mojih nogu jer je - crko. Kažu garancija nije dokupljena, proverite jeste li poslali potvrdu o kupovini na pravu adresu itd itd. Iako radim sa računarima, imam dobre odnose sa servisima - mrka kapa od ostvarivanja iste jer eto, desila se neka 'greška'. Sad se spremam da prodam ono što radi u delovima i pomognem prijatelju da kupi nešto drugo jer ni fiskalni računi nisu pomogli pri ostvarivanju garantnih prava....
Bolje je kupiti HP sa godinu dana garancije i imenom iza sebe nego nešto sa 3 god. što je servirano po principu APP.
Što se Acera tiče eMachine je njihov low end segment pa ti vidi šta ćeš.

Nazad
Vrh Dno