Šta je novo?

Laptop Laptop do 500€

Koji laptop kupiti?

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Ljudi, nisam nikada kupio nov lap top, pa bi mi dobro dosla preporuka. Bitno je da je nov i do max 500€
Preferiran brend: HP ili Lenovo. Ako imate bolju preporuku, dodajte.
Namena: MS office (word, powerpoint, outlook) da uvek rade fluidno. Klasican office LT da sto fluidnije radi. Potreban je za office, administracija, sales, law itd.

Da li je dovoljna integrisana GPU ne bih znao, ali gaming ne dolazi u obzir na ovome.

U budzetu sam video HP 250 G9, i5, 16GB DDR4, pa me zanima ako neko ima iskustva.

I vazno je da ima legacy BIOS, pored UEFIja

Gle ne znam za druga misljenja i za sta je OLED pravljen, ali ovo je definitivno raj za oci
o kontrastu, bojama i ostrini da ne pricamo jer je neuporedivo sa bilo cim
meni recimo IPS ne odgovara zbog "IPS glowa" koji ima i kontrasta koji je krinž

a koliko će trajati ?
pa nebitno .... nek traje par godina
skuplje su moje oči od njega
Oled на одређеним фреквенцијама се пали и гаси, тј. трепће и тако ради.
То је PWM.
То није добро за очи али је то тако.
Oled захтева велико одржавање да би се спречило да се један исти део "утисне" у екран са протоком времена.
Нпр таскбар или неки део из Microsoft Worda.
Било би лепо да траје што дуже али зависно од употребе се јаве одређене аномалије (не мислим само на burn in).
Свакако се надам да си наишао на бољи примерак, е сад једино да припазиш на одржавање, на тамну тему и сл.

dark mode mi je na svim lapovima ( Mac, Lenovo i sada Asusu (
ne verujem da nece potrajati bar 3+ godine
a toliko mi je dovoljno da odmorim oci od ovog IPSa koji je urnise na Lenovu i na koji je nemoguce da se navikne ( bar ja ne mogu )
jedina zamerka na tastaturu koju je potrebno malo jace pritisnuti u odnosu na LNvo a posebno MAC
mozda je stvar navike
ali
sve mu je oprosteno kada pogledam u display :)

Pozdrav svima, neka preporuka izmedju 60-70k, bitno je da ekran bude min 400 nita + solidan ram/ssd i dobra kamera. Koristio bi se prvenstveno za terapije (devojka je psiholog).

Unapred hvala svima!

Potreban mi je laptop za poklon i razmišljam se između 2 modela:

LENOVO Laptop IdeaPad 1 15ALC7 15,6", 1920x1080, Ryzen 5 5625U, 16GB, 512GB

ASUS laptop Vivobook Go 15 E1504FA-NJ312 (15.6 inča FHD, Ryzen 5 7520U, 16GB, 512GB

Oba modela su 45k din

Potrebno je da ekran bude IPS, da može da se radi u Ps-u i AutoCad-u, ništa specijalno zahtevno. Ako imate neku preporuku do 50000 din slušam.

Potreban mi je laptop za poklon i razmišljam se između 2 modela:

LENOVO Laptop IdeaPad 1 15ALC7 15,6", 1920x1080, Ryzen 5 5625U, 16GB, 512GB

ASUS laptop Vivobook Go 15 E1504FA-NJ312 (15.6 inča FHD, Ryzen 5 7520U, 16GB, 512GB

Oba modela su 45k din

Potrebno je da ekran bude IPS, da može da se radi u Ps-u i AutoCad-u, ništa specijalno zahtevno. Ako imate neku preporuku do 50000 din slušam.
То су ти застарели процесори, а и квалитет израде је упитан. Јеси размишљао о половном лаптопу ?
Добио би бољи квалитет израде

Potreban mi je za poklon nekome, neću polovan laptop da poklonim pobogu.

To ti je što ti je. Između ovih gore, Ryzen 5 5625U je najbolja opcija. Možda nije loš ni Dell 3525 sa istim procesorom, ima bolji ekran. Mada za 47k ima samo 8Gb pa bi trebalo dodati još toliko, za 1500-2000 RSD. Mislim da je za jeftinije HP modele neko pričao da su im ekrani loši, ali pretraži ako te ne mrzi.

Od intela ako ima nešto sa 1334U/1335U bi bio takođe dobar izbor
Ima trenutno na sniženju prethodna generacija sa 1235U. I CPU i IGP su egal sa 5625U, a jeftiniji je oko 60€. I ima 2 slota za maksimalno 32GB memorije

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno