Šta je novo?

laptop do 450e

zag0netka

Poštovan
Učlanjen(a)
01.09.2016
Poena
51
pozdrav,

treba mi savet oko kupovine laptopa.. prvenstveno bi bio korišćen za posao i jako mi je bitno da dobro podržava multitasking, recimo da znam da neće zabadati kada uporedo rade 2-3 programa iz office paketa i dva browsera sa po 5+ otvorenih tabova ili nešto slično tome..
uz to bi mi bilo drago kada bi mogao da fino gura i neke starije igrice, koje su izašle recimo do 2010. godine.. :)
kapiram da bi najbolja solucija bio neki sa i3 ili i5 procesorom, ali koliko vidim svi dolaze u paketu sa samo 4GB rama kada je u pitanju ovaj cenovni rang.. pa ne znam da li je to dovoljno..
takođe moji favoriti su prvo HP, pa onda Lenovo, ostalo ne bih ni uzimala u razmatranje..
veličina i tip ekrana su mi zanemarljivi kao i kompletan vizuelni izgled.. kućište bi bilo lepo da ne bude plastično, ali to sam spremna da žrtvujem zarad poboljšanja radnih performansi..
ono što mi je trenutno najveći bauk su grafičke kartice, jer nemam vremena da istražujem svaku posebno, tako da je to praktično ono gde bi mi bio najpotrebniji dobar savet..

hvala unapred.. :)

Mrtvo je tržište laptopova u tom cenovnom rangu.

Ako ti nije hića, strpi se da se pojave kaby lake pentium laptopova, možda se ugura i neki ssd u tu cenu i malo više rama.

4GB + ssd + proc u rangu i3, tj kaby lake pentium nije sporo za osnovnu upotrebu, ali je dobro imati više rama u startu.

Sve ispod toga po meni ne vredi kupovati.

Integrisana grafika je najbolje rešenje za laptop.

Neintegrisana rešenja samo troše bateriju više, poskupljuju laptop, i povećavaju grejanje/mogućnost kvara.

Poslednja izmena:
I ja sam gledao nešto slično, al' mi nije hitno, no zato mesecima čekam, jer se ništa valjano u tom segmentu (+-100e) ne pojavljuje. Čak sam bio na iskušenjima par puta da uzmem nešto polovno, ali tek mi je to za laptopove nesigurno. Elem, u tom nekom rangu mislim da ovo ne bi trebalo da bude loš izbor, posebno zbog garancije od 5 godina (a valjda dobiješ i torbu/ranac gratis :) ).

znači trebalo bi razmisliti i o dellu.. :)
uklapa se u ono što tražim, i3, 8gb rama, ssd.. a sviđa mi se i ovih 5 godina garancije..

@Ilion
jeste mi hića, moram ovo da rešim u narednih par dana..

e sad mi samo treba poređenje sa recimo ova dva modela:

1.Laptop HP 250 G5
koliko vidim, ovaj ima i neintegrisanu grafiku, ali to nije ok, je l' tako? :) i ima 4gb rama..

2.Lenovo IdeaPad 110-15
ovaj nema ssd, isto ima 4gb rama, ali ima i5... i ovde me najviše interesuje ima li neke drastične razlike između njegove i one grafike u gore pomenutom dellu?

Oba laptopa imaju istu m430 grafiku, koja jedva da je jaca od integrisane.

Jedina korist od nje je sto ne uzima ram od samog laptopa, pa ces imati vise rama nego kad bi isao sa integrisanom.

Full hd ekran mene vuce na ovaj prvi laptop, mada je 6200u bolji cpu od i3 5005u.
Edit:
Bolji je dosta po taktu, imam i5 5200u i on radi uglavnom na 2500-2600mhz na oba jezgra a i3 je zakucan na 2ghz.
Ovaj 6200u bi radio slicno tako,na 2600-2700 sa oba jezgra i to je oko 30% razlika u taktu, iako imaju isti broj jezgara i niti.

Ako ti znaci full hd ekran idi na prvi laptop, ako ti je svejedno uzimaj drugi.
Ssd od 120gb je svakako neupotrebljiv i morao bi se menjati za neki veci ako uzmes prvi lap.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na oglasima imate polovnu Fujitsu konfiguraciju e752 sa i7 proc, ssd i 8 giga rama. Ja sam do sada kupio jedan za prijateljicu, zato što sam do letos od 2012. radio na istom modelu sa i3 proc 4 giga rama i običnim hdd-om. Pretpostavio sam da će isti model sa neuporedivo boljim komponentama raditi kao zmaj. Koliko vidim u poslednja dva meseca moja prijateljjica ima samo reči hvale za ovaj računar. Dakle, ako prihvatate rizik i verovatno istrošenu bateriju, mislim da nema mnogo boljih ponuda. Inače ninakoji način nisam povezan sa prodavcem. Ne znam čoveka.....

Vrh Dno