Šta je novo?

Laptop Laptop do 40.000 dinara

Koji laptop kupiti?

pedja9

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2010
Poena
195
Pozdrav. Vidim sad raznorazne akcije za laptopovi pa ako može neka preporuka do 40k dinara

Za taj novac imas ovako nesto.Pitanje da li ti je to dovoljno?

Ja sam skoro pazario

Na vikend akciji sam ga platio 35k i zadovoljan sam.
Meni radi posao za office, multimediju i surf. Instaliran Windows 11, i radi sasvim prijatno za jedan dual core procesor... Ekran je mislim najslabija tačka, nije preterano svetao i pošto je TN panel uglovi su očajni, mada se navikneš u principu.
Baterija mi je najprijatnije iznenađenje, lagano celi dan izdrži...
Takođe su mi tastatura i trackpad odlični za ove pare.
Ovaj Athlon Gold 7220U je 6nm i baš je energetski efikasan, a i jači je od Ryzen 3 3250U.

Tako da mislim da novo za ove pare ne može bolje, ako zadovoljava tvoje potrebe.

Dodaj 5k i uzmi nešto iole novije i bolje od tih low-end 40k laptopova (i ovo je low end, ali makar nekom jačinom nadomešćuje nedostatke).

Guglaj "HP 255 G9 (Asteroid silver) Full HD IPS, Ryzen 3 5425U, 8GB, 256GB SSD (6A1A3EA)" jer nema linkovanja u ovoj temi. Prvi rezultat na Guglu.

Za taj novac imas ovako nesto.Pitanje da li ti je to dovoljno?
Ideapad 1 je смешан лаптоп, то је као мобилни од 100 евра, па ако нешто не ради, то је то, штеди се на свему, екран, тастатура, буквално све.
То су измислили нови модел, најнижи модел је био Ideapad 3, сад су увели Ideapad 1.
Takođe su mi tastatura i trackpad odlični za ove pare.
До 100.000 динара све тастатуре су исте. Кад пређеш на конфорнију и бољу тастатуру онда се види разлика.

IdeaPad 3 i IdeaPad 1 su isti, kao jaje jajetu.

Imamo na poslu par IdeaPad 3 modela sa Pentium Gold 7505...

IdeaPad 1 je samo novi naziv za laptopove sa AMD Mendocino procesorima.

IdeaPad 3 i IdeaPad 1 su isti, kao jaje jajetu.

Imamo na poslu par IdeaPad 3 modela sa Pentium Gold 7505...

IdeaPad 1 je samo novi naziv za laptopove sa AMD Mendocino procesorima.
Ideapad су лаптопови у апсолутно најнижој класи, јефтиније не постоји. Оно што је био Ideapad 3, то је сада Ideapad 1.
Срећа да их праве са 8 гигабајта рам меморије, па да може нешто да се ради са њима, што се квалитета тиче то остаје да се види али ми не улива поверење првенствено цена која је најчешће утиче на квалитет.

Pa zato rekoh čoveku, novo za te pare ne može više...

To i jeste najniža klasa, to niko ne spori, ali ništa lošiji nisu od IdeaPad 3, Acer A315, HP 250/255 G8/G9 platformi u bazičnim konfiguracijama.
Sve zavisi od konfiguracije do konfiguracije.

Već rekoh, mi imamo par IdeaPad 3 modela koji rade 8h dnevno već 3+ godine, bez problema...
2 modela su naprednija utoliko što imaju IPS ekran i pozadinsko osvetljenje tastature, naspram ovih sa TN panelom u bazičnoj verziji isto kao što HP svoje 250/255 nudi sa VA ili IPS panelima
I ti IdeaPad 3 su koštali sećam se skoro 15k više iako su u istoj kombinaciji Pentium Gold 7505 + 8GB RAM-a, samo umesto TN panela IPS i osvetljenja tastatura.

Samo preporučih čoveku po meni trenutno najoptimalniju konfiguraciju, ukoliko pikira ovlašćenu maloprodaju, s obzirom da su Mendocino procesori skorijeg datuma, 6nm arhitekture i dolaze uz DDR5 memoriju...

Pa čisto napomenuh da je Athlon Gold 7220U sa DDR5 bolji izbor od Ryzen 3 3250U sa DDR4 koji se obično uzima za najdonji prag iole upotrebljivog laptopa za najbazičnije korisnike.

Sad može verovatno na akciji da ulovi i neki HP 255 G9 recimo sa IPS panelom i Ryzen 3 5425U u okviru budžeta.

A šta fali gore pomenutom ASUS Laptop X515EA-BQ312 15.6"FHD ntel® Core™ i3 1115G4 8 GB 256 GB SSD Intel® UHD Graphics srebrni za 40.000 RSD?
Čovjek je ograničen budžetom od 40.000 dinara.

Kad se setim 2013 godine i procesora i3 3110M imao je samo 2.4GHZ kad su bili na akciji laptopovi sa tim procesorom ljudi su jurili ko ce pre da uzme a sad dodjosmo do i3-1115G4 4.1 ghz , i3 1215U 4.4GHZ , evo sad je i i3 1305U sa 4.5GHZ aktuelan ali nema u Srbiji laptopova sa tim procesorima ali imaju 6 jezgra. Nostaligija :) tehonogija je napradovala a sta ce biti 2033 mogu da zamislim , no da se vratimo na temu neka vidi ovaj laptop https://www.eponuda.com/laptopovi-c...5u-8gb-256gb-ssd-6s797ea-laptop-cena-11936553

Ništa mu ne fali.
Valjda danas nije dobar ako nema 32gb ram, koji terabajt, grafiku ovogodišnju...
Po meni sasvim ok laptop. Ne znam kakva mu je proširivost ali može uglavnom svašta da se uradi sa njim.
Питање да ли се прегрева и какав је квалитет израде пластике. Ако ће да се распадне за две године коришћења онда је небитно која је количина меморије и који је хард у питању.
За буџет постављача теме је боље неки половни Think pad или нешто слично него неки нов.

Pa zato rekoh čoveku, novo za te pare ne može više...

To i jeste najniža klasa, to niko ne spori, ali ništa lošiji nisu od IdeaPad 3, Acer A315, HP 250/255 G8/G9 platformi u bazičnim konfiguracijama.
Sve zavisi od konfiguracije do konfiguracije.

Već rekoh, mi imamo par IdeaPad 3 modela koji rade 8h dnevno već 3+ godine, bez problema...
2 modela su naprednija utoliko što imaju IPS ekran i pozadinsko osvetljenje tastature, naspram ovih sa TN panelom u bazičnoj verziji isto kao što HP svoje 250/255 nudi sa VA ili IPS panelima
I ti IdeaPad 3 su koštali sećam se skoro 15k više iako su u istoj kombinaciji Pentium Gold 7505 + 8GB RAM-a, samo umesto TN panela IPS i osvetljenja tastatura.

Samo preporučih čoveku po meni trenutno najoptimalniju konfiguraciju, ukoliko pikira ovlašćenu maloprodaju, s obzirom da su Mendocino procesori skorijeg datuma, 6nm arhitekture i dolaze uz DDR5 memoriju...

Pa čisto napomenuh da je Athlon Gold 7220U sa DDR5 bolji izbor od Ryzen 3 3250U sa DDR4 koji se obično uzima za najdonji prag iole upotrebljivog laptopa za najbazičnije korisnike.

Sad može verovatno na akciji da ulovi i neki HP 255 G9 recimo sa IPS panelom i Ryzen 3 5425U u okviru budžeta.
На таквој конфигурацији је потпуно свеједно да ли је DDR4 или DDR5, јер меморије има мало и процесор је "уско грло".
Ови процесори су исте архитектуре као и неки половни стари пар година, нема неке разлике у перформансама.
Нпр људи данас траже IPS екране, али нити је сваки IPS екран добар, нити је сваки TN eкран лош. Све зависи од произвођача или цене. Постоје доста скупи TN eкрани који се могу наћи на половним машинама који су јако добри.
Тако да када је у питању нова конфигурација, за овај буџет је тастатура не баш сјајна и екран који такође није сјајан, али ако неко жели ново, онда шта да се ради то је што је.
Ако човек хоће ново, боље да потражи што дужу гаранцију, барем три године, али то излази из његовог буџета.
Битно да је хлађење добро одрађено и да се тастатура не угиба и не криви.

Nazad
Vrh Dno