Šta je novo?

Laptop do 300-350e?

warther

Cenjen
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poena
151
Ovako... Treba mi laptop sa veoma dobrom autonomijom baterije, da nije puno glasan i da je tastatura "udobna". Sluzio bi prvenstveno za internet, rad u photoshopu, komunikaciju (ne bi bilo lose da ima ugradjenu kamericu), mozda da moze da pokrene neku igricu ali ne neku zahtevnu (mislim da nijedna masina danas ne bi trebala da ima problema sa igrama poput Icy Tower-a?) i ponekad gledanje nekih filmova (ali mi velicina ekrana i nije toliko bitna)... I ne bi trebalo da bude puno tezak (znaci negde ispod 2.5) zato sto cu ga cesto nositi sa sobom... Znaci moze da bude netbook, ali mozda bolje notebook? xD Ali nemam nista protiv netbooka ali nekog dobrog... Hvala :D

Izgleda kao dobra ponuda... Nesto i nisam fan Dell-a ali ovaj mi se cini dobrim :) Samo izgleda da mu baterija uz WiFi drzi oko 3 sata... Meni bi trebalo nesto sa boljom baterijom...
Koliko sam video cena je oko 28000? Ja mogu da dam oko 35000... Ima li nesto bolje za ove pare?
Sada ce i ove novogodisnje akcije i to...
Cekam jos neki predlog... :D

Poslednja izmena:
Ne ocekuj za te pare notebook i bateriju koja ce ti drzati preko 2.5sata realno!

Netbook bi vec mogao... npr ovi aceri sa 11.6" ekranom, ali nisam siguran koja je trenutno cena...

Znaci netbook... Pa ok :)
Gledao sam nesto po netu i svidja mi se ovaj Asus Eee PC 1101HA :D
Ima dosta izdrzljivu bateriju i izgleda da bi zadovoljavao moje potrebe...
Sta mislite o njemu? I jos nesto, na nekim sajtovima pise da ima 1gb ram a negde 2 :trust: Pa sta je sad tu tacno?

Ja tražim nešto slično. Što se klasične netbook kategorije tiče čini mi se da je best buy 1005HE, eventualno neki ekvivalent koji za manje od 30 000 takođe ima rezoluciju 1024x600, 6ćelijsku bateriju, Atom N270(80) i 1(2)GB RAMa. Takva je većina i ja bih obratio pažnju na odnose cene, garancije i kvaliteta izrade.

Ali (uvek ima ono ali što devojci sreću kvari :D) mislim da je za svakodnevan rad ova rezolucija suviše mala i da je i 1366x768 minimum. Tražio sam takve laptopove sa šetoćelijskom baterijom i najjeftinije što sam našao je Acer Aspire ONE 751 koji košta 34K, ali za koga sam svašta pročitao na netu. Deluje kao best buy al' nisam siguran u moć GMA 500 čipa za HW decoding x264 filmova i u to kol'ko su Atomi Z serije sporiji od onih iz N serije. Moj eee ima Celeron na 600, zar je moguće da je sporiji od njega :d

Acer Timeline, a pogotovo Asus UL20(30) su po odlikama mnogo poželjniji, al' oni kreću od 40 000 što je već cena za koju može da se kupi pravi laptop.

Ono što bi po meni bilo idealno je 12-13", baterija 6+ sati, HDMI, grafička koja može opušteno preko DXVA da dekodira x264 1080p, rezolucija od minimum 1366x768, a ako je ikako moguće i DVD drajv, al' da ne košta >80 000 već 50-60K maksimalno.

U zadnjem pasusu si upravo opisao mog timeline-a, koji ispunjava sve ove uslove, osim dvd uredjaja (a i za to ima resenja, mada cemu?!)

Da ne otvaram novi thread, a cenovna klasa mi odgovara...

Baterija mi je totalno nebitna, koji je najkvalitetniji izrade u ovom cenovnom intervalu???

Mozda se ispruzim do Acer Aspire One 751 seriju, ipak je 11"

znaci trajanje baterije mi ne igra NIKAKVU ulogu, samo kvalitet izrade, izdrzljivost i da ne bude kompletno crne boje (ne morate pogadjati, bice za zensku osobu :) )

turbo

Ja koliko sam se raspitivao Acer Aspire One 751 nema kod nas (kazu ne proizvoi se vise???) po nekoj normalnoj ceni... moguce jedino da ga Acer-srbija ima ali je cena paprena ~30 000...

Vrh Dno