Šta je novo?

Laptop do 260e

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
Potreban mi je laptop do 260e max iskljucivo za internet, ne za igre. Neka marka koja je izdrzljiva i da se lako otvara da se ocisti od prasine iznutra, takodje bilo bi pozeljno da ima dobar display.

Ili ovaj recimo http://www.uspon.rs/proizvodi/Lapto...5250-E302G50Mnkk+E300+2GB+500GB-4717276929152 u Uspon racunari je 29.250 taj laptop samo ako narucis preko weba kod njih! Postarina je par stotina dinara za kucnu adresu!

AMD Dual-Core Processor E-300 Zacate za surf ti jaci procesor ne treba

2 GB ti je dosta za pocetak posle ugradi jos 2 , meni cim udjem u mozilu i surfujem zauzece je 1,5 GB kad surfujem satima! Mislim da ce 2 za pocetak biti dovoljno!

AMD Radeon HD 6310 ti je dosta za surf , ona za to i jeste za igrice nije!

sve je to relativno, meni je posle 15 minuta surfa zauzece oko 3000 mb (tj. 2200 na browser ode)... zavisi od navika i sajtova koje posecujes... neretko 1 tab uzme i do 400 mb na nekim sajtovima (Chrome)...

Poslednja izmena:
Sto se tice otvaranja i ciscenja - HP i Asus su pristupacni (za Lenovo ne znam), dok Acer mora skroz da se otvara...
Sto se cene tice, uz pojedine popuste za online ili u prodavnici (obicno 5, 10%, mada nekad bude i vise) moze da se nadje ok laptop za 35-36k (B9x0) a za 40-41k cak i i3 (SB naravno). Mada su cene u odnosu na pocetak godine otisle gore po 20%, sto je "malo" vise nego €, koji je "skocio" ~7%. Malo prodavci jedu ono sto ne bi trebali... Ko zna, mozda ih mrzi da rade pa hoce da se okrenemo Madjarskoj i za notebook-ove, kao sto smo za TV-ove...

Btw. SB Pentium ima HD2000, ne HD3000 grafiku, tako da je na 90+ % site-ova greska (ili "greska")

Poslednja izmena:
520MX je jaca od svih njih i od HD 2000 i od 315M naravo ako si spreman 40k da iskesiras!

Inace

Pentium B960

Pentium B950

Pentium B940

Celeron B840

Celeron B815

Celeron B810

Celeron B800

Celeron B810E

Svi ti procesori imaju INTEL HD 2000 , gde god piše na sajtu INTEL HD 3000 to je greška!

Poslednja izmena:
Jos nesto da pitam da li postoji u biosu i da li je otkljucana opcija da se overklokuje procesor? I kako se radi clear cmos na laptopu?

Poslednja izmena:
ja kupio lenovo b570e ali svuda mi prepoznaje name intel celeron, pa u specs pise intel pentium da li to tako treba?? Interesuje me neki program za temperaturu maticne i procosora ali da mi to stoji u donjem desnom uglu u taskbaru da li ima neki takav program i kako se zove? |Dobio sam tastaturu sa šđćž i ostalo pa me zanima da li su svi laptopovi lenovo sa takvom tastaturom ili moze da se bira?

Nazad
Vrh Dno