Šta je novo?

Laptop Laptop do 200K

Koji laptop kupiti?

mihajlosd

Slavan
Učlanjen(a)
26.08.2012
Poena
255
Treba mi laptop kao što u naslovu stoji do nekih cca 200 000 dinara. Da zadovolji sledeće: ultra 7 procesor ili bolji (ili neki amd pandan), 32gb rama, 16 inča ekran osetljiv na dodir i po mogućstvu da ne dolazi sa preinstaliranim OS. Poželjno neki thinkpad ili yoga mada šaljite sve što znate a da zadovoljava ove parametre. I naravno da je dostupan da se kupi u Srbiji, poželjno u prodavnicama, ali šaljite i sa oglasa.
P.S. Da napomenem da su glavne dve stvari da ima touchscreen i da nema OS, a ostale koliko god mogu da se uklope u ovo što sam naveo. Hvala

@mihajlosd lično, da dajem već tolike pare, dodao bih još 10% i uzeo lenovo yoga pro 9i...ovaj što je u G trenutno na akciji ima sve što tražiš osim "malo" veće cene (proverio bih samo za ekran da li je sigirno verzija sa touch kao što je navedeno pošto im podaci nisu uvek 100% tačni)! Takođe imaj na umu da taj touch registruje samo prst, ne i olovku pa ako ti to ne odgovara, slobodno zanemari model.
I šta je problem sa preinstaliranim win?... gledaš da uštediš na ceni ili ćeš neki stariji win/linux da koristiš?

@mihajlosd lično, da dajem već tolike pare, dodao bih još 10% i uzeo lenovo yoga pro 9i...ovaj što je u G trenutno na akciji ima sve što tražiš osim "malo" veće cene (proverio bih samo za ekran da li je sigirno verzija sa touch kao što je navedeno pošto im podaci nisu uvek 100% tačni)! Takođe imaj na umu da taj touch registruje samo prst, ne i olovku pa ako ti to ne odgovara, slobodno zanemari model.
I šta je problem sa preinstaliranim win?... gledaš da uštediš na ceni ili ćeš neki stariji win/linux da koristiš?
Nadjoh i ja na G samo nije pro 9i nego pro 9, bar tako piše u naslovu. Konkretno pro 9 16IMH9. Da li mislimo na isti model? A to za OS ni meni nije najjasnije. 😂 Zapravo sam trebao (a da znaš i da hoću) da postavim pitanje u vezi toga ovde na forumu, ili ako ti mozes odmah da mi daš odgovor ekstra. Naime, u firmi koristimo neke specializovane programe za proračune (gradjevina je u pitanju). Naravno, nije tajna da neke kupujemo, a neke (čitaj ove paprane) koristimo krek verzije. Naravno gledamo samo da ih koristimo bas kad moramo i za kontrolu kad je nešto upitno. Projekte ne štancujemo sa njima. Ali svakako su nam neophodni. Firma obezbeljuje svakom desktop računar ali ne i laptop. Reših sam sebi da kupim jedan dobar da mi zadovoljava sve potrebe. Kupih neki thinkpad sa win 11 OS i dam ovima u IT sektoru da mi instaliraju šta sve treba kad mi on vrati, instalirao samo autocad i kaže ostalo ne može. Reko što? Kaže ne mogu ovi krekovani na licenciran OS. Ja ga gledam, mislim se nisam bas siguran, ali ajde ko veli lik se bavi time, održava sve računare u ne baš maloj firmi. Uzmem vratim ja ovaj thinkpad i krenem u potragu za drugim.

Sad me čisto zanima da li stvarno win 11 ako je legalan može da koči instalaciju nekih "krekovanih" programa (jer na sve druge računare je instalirao, samo na moj nije uspeo) ili je tu nešto drugo po sredi?

Svakako ću ovo pitanje postaviti i u odgovarajućem delu foruma, ali eto ako zna neko uz preporuku za laptop može da odgovori i na ovo.

@mihajlosd ma to je taj model, moguće da sam ja ubacio "i" greškom...ta yoga se i ne pravi u drugim izvedbama osim sa intel procesorima. Ako si slučajno iz Ns, možeš doći da probaš i uživo laptop, vidiš kako izgleda i radi...čak možemo i probati da install neku od tih aplikacija da se uveriš da radi.

Inače to za cra*** aplikacije je najveće glupost koju sam ikada pročitao...naravno da mogu da se instaliraju na legalan win, nema potrebe da otvaraš novu temu. Isto tako, logično je da u firmi ne smeju da ti instaliraju ništa toga tipa jel su kazne za "maznute" aplikacije ogromne. Neću dalje na tu temu jel su iste zabranjene na forumu.

Jasno, jasno, tako sam i mislio. Samo mi nije jasno kakav li je problem imao sam mojim laptopom kad je na svim drugim računarima intalirao. Doduše svi drugi u firmi su na win 10. Mada defender postoji i na win 10. Ne znam, nisam pametan. Kako god, videću da se nategnem za ovu yogu.
@mihajlosd ma to je taj model, moguće da sam ja ubacio "i" greškom...ta yoga se i ne pravi u drugim izvedbama osim sa intel procesorima. Ako si slučajno iz Ns, možeš doći da probaš i uživo laptop, vidiš kako izgleda i radi...čak možemo i probati da install neku od tih aplikacija da se uveriš da radi.

Inače to za cra*** aplikacije je najveće glupost koju sam ikada pročitao...naravno da mogu da se instaliraju na legalan win, nema potrebe da otvaraš novu temu. Isto tako, logično je da u firmi ne smeju da ti instaliraju ništa toga tipa jel su kazne za "maznute" aplikacije ogromne. Neću dalje na tu temu jel su iste zabranjene na forumu.
Ti je imaš? Pretpostavljam da si zadovoljan? Na žalost nisam iz NS, ali ako imas vremena ovih dana mogu ti poslati neki programčić pa u trenucima dokolice da probaš da ga instaliraš.

Treba mi laptop kao što u naslovu stoji do nekih cca 200 000 dinara. Da zadovolji sledeće: ultra 7 procesor ili bolji (ili neki amd pandan), 32gb rama, 16 inča ekran osetljiv na dodir i po mogućstvu da ne dolazi sa preinstaliranim OS. Poželjno neki thinkpad ili yoga mada šaljite sve što znate a da zadovoljava ove parametre. I naravno da je dostupan da se kupi u Srbiji, poželjno u prodavnicama, ali šaljite i sa oglasa.
P.S. Da napomenem da su glavne dve stvari da ima touchscreen i da nema OS, a ostale koliko god mogu da se uklope u ovo što sam naveo. Hvala
Да сам на твом месту, ништа Тhinkpad, ништа Јога. Само нађи Lenovo Legion.
Питај колеге на теми.
Само да имаш у виду - то су мало тежи лаптопови.
Сигуран си да ти треба са тач екраном ? Мислим да су трајнији они који су без тача. Барем је то мој утисак.

Čovek od svega naveo da mu je touchscreen najbitniji...dva puta ponovio. Legioni nemaju ekran osetljiv na dodir. Legion 7i 2024 nije čak ni toliko teži, čak šta više sa svojih ~2.1kg je suoer sprava kome malo više grejanja ne smeta.

Za razliku od nekih drugih gejmerskih laptopova Legion uopšte ne izgleda neozbiljno u poslovnom okruženju, veruj mi.
Što se tiče samog Windowsa, po pitanju same verzije win 10 vs win 11 nema neke razlike kada je u pitanju instalacija krekovanih aplikacija ili bar ja nisam primetio da neka ne može da se instalira na Win 11 - gotovo sam siguran da je problem ovo što ti je @d0minat0r rekao, da agresivni Defender odradi posao.

Nema problema sa instalacijom bilo kakvih programa na genuine windows 11. Ako defender "jede" krek jednostavno se disabluje defender ili se stavi na exclude listu (ili kako se vec zove u defenderu).

Nazad
Vrh Dno