Šta je novo?

Laptop do 1000e

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Planiram da uzmem laptop do kraja avgusta pa sam vec poceo da gledam neke modele.

Preporucite sta je neki best buy do 1000e, bitno mi je da ima dobar ekran, dobar GPU jer ce se koristiti i za igre izmedju ostalog kao i da je kvalitetne izrade.

Hvala

LENOVO
IdeaPad Y510p 59390542 Intel-Core i7-4700QM 2.4GHz 8192MB 1TB 15.6'' LED FullHD Win8 64bit NVIDIA GeForce Go GT755

Ne uzimati laptopove sa U prefiksom na procesorima, oni su energetski efikasni i zgodni za nosenje, ali su slabiji od M i QM serija.

Vecina ako ne i 80% laptopova koje sam gledao imaju procesor sa U prefiksom.. i5 ili i7 .. ali kontam ako vec se uzima sa U prefiksom da bude i7 ... jedini uslov je bio da ima full HD rezoluciju.. i cena do 115000 dinara... jedino ne znam da li vredi i dalje uzimati procesore trece generacije.. ili ipak iskljucivo nove Haswell...

Poslednja izmena:
Ovaj je isto OK, slabija grafika ali vise memorije+touch screen

http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...fullhd-win8.1-64bit/comp_comp_laptop/15/14266

ako je desktop replacement, vredi razmisliti i o 17 inca

http://www.itsvet.com/proizvod/hewl...d-fullhd-win8-64bit/comp_comp_laptop/15/14291

baci pogled i na Dell ponudu.

ono sto si pitao za SLI grafiku, mislim da nema za 1000e, bar ranije nije bilo. Prosle godine sam jurio za drugara Lenovo sa SLI grafikom, i nije bilo jeftinijeg od 1100e. A sad je PDV 20%

Poslednja izmena:
Ovaj Lenovo Y510p ima procesor 4-te generacije jel da?

I zanima me sta je ovo "p" na kraju? Posto nalazim i na model bez tog "p" tj. samo Y510 ali je broj u produzetku 59390542 identican.

Hvala

LENOVO
IdeaPad Y510p 59390542 Intel-Core i7-4700QM 2.4GHz 8192MB 1TB 15.6'' LED FullHD Win8 64bit NVIDIA GeForce Go GT755

Ne uzimati laptopove sa U prefiksom na procesorima, oni su energetski efikasni i zgodni za nosenje, ali su slabiji od M i QM serija.

Narucen, hvala na predlogu mada moram da kazem da je on bio prvi izbor i pre otvaranja teme. ;)

Šta mislite o modelu Asus N550JK?

Koliko je ovaj N550JK-CN019D pogodan za igranje? Pre svega mislim zbog grejanja, posto sam imao losa iskustva sa laptop racunarima kada igram igrice (grejali su se nenormalno). Da li ima neko iskustva sa ovim racunarom u gaming modu? :)

N550JK-CN019D? Ako na njega misis ima mali SSD samo 16GB ovako nije los...

Da, bas na njega mislim. Razmatrao sam y510p, ali vise naginjem ka ovome. Potreban mi je za rad, CAD, Revit i sl, igranje se podrazumeva. Ali ono sto me muci je to sto mi je ekran bukvalno overkill. Uzecu neki veliki monitor na kome cu raditi, tako da mi ekran laptopa skoro nije bitan. A on je em kvalitetan, em touchscreen. Mozda je bolje uzeti neki drugi laptop sa slabijim ekranom, na racun drugih komponenti? Mozda neki predlog?

Pa uzmi Y510p, zasto si odustao?
Mislim nije ekran los ali nije IPS, sta znam po komentarima ljudi su uglavnom zadovoljni ali IPS ima prednosti a opet ima i mane.

Ali ako ti ekran nije bitan mozes da gledas nesto drugo, sto se performasi tice opet je Y510p ako pricamo o igrama i graficki zahtevnim radnjama bolji izbor na duze staze. Naravno pricam o SLI modelu. Mislim da ne postoji nista sa boljim performansama od Y510p za iste pare, ako su ti performanse dosta bitne ne odustaj od njega.

BTW. Meni je stigao Y510p ali nisam ga jos preuzeo.

Poslednja izmena:
Ovako na brzinu imaš ovde na oglasima onaj HP koji je vrh za tražene pare. Pa onda imaš N seriju asusa koju si pomenuo i ona je moj lični favorit.
Lenovo Y mi je ovde na trećem mestu.

Ljudi narucio sam i platio za:

Lenovo IdeaPad Y510p, 59390542, 15.6" FHD (1920x1080) LED Glossy, Core i7 4700QM Quad 3.4GHz 8GB DDR3, 1TB+8GB SSHD , DUAL NVIDIA GT755M/2GB-GDDR5 SLI, DVDRW, GLan/WlanBGN, BT 4.0, HDMI, USB3.0, 6-1, KB/Backlite, JBL speakers, HD Cam, S/PDIF, Win8/64 Dusk Black, Aluminium, gar 2 god

A dobio model iz 2013 sa mat ekranom i GT 750M SLI! Sta da radim ja sad?

Gledao Nvida CP 2 X GT 750M, Device Manager 2 X GT 750M i vadio Ultrabay graficku, pise GT 750M.

Poslednja izmena:
2 razlicite graficke su u pitanju, jeste li procitali da sam VADIO graficku iz slota.

post-394297-1368634203.jpg

http://www.notebookcheck.net/fileadmin/Notebooks/Lenovo/IdeaPad_Y510p_Update/innen7.jpg

Dp78Bao.png

750M je stariji model, nakon 750M su zamenili wifi antenu i stavili 755M.

Plus ekran koji je mat!

Poslednja izmena:
Pa dobro hoces li napisati koja je firma u pitanju da i mi znamo? Narucio si ga preko neta?

Zasto ne vratis laptop? Cekas saglasnost nas sa foruma? :) Ocigledno je da nisi dobio proizvod koji si hteo.

Vrh Dno