Šta je novo?

Laptop Laptop do 100.000 dinara

Koji laptop kupiti?

marcony28

Poznat
Učlanjen(a)
26.12.2022
Poena
40
Treba mi neki dobar laptop za do 100.000 dinara. Da ima svetao ekran, ne treba mi za gejming ali da bude dovoljno jak za neke jace programe npr. Photoshop Lightroom ili tako nešto. Bitno je da ne kasljuca i da bude fluidan. Takodje mi je bitno da mu je baterija dobra.

Ispao sam iz štosa što se tiče tržišta laptopova a vidim i da je u CT Shopu sad neka akcija.

Molim vas za preporuke :)

Macbook Air sa M procesorom. Mislim da može da se nađe za te pare M3.

Ali ne u domaćim prodavnicama, već na KP.

Za te pare nemaš bolje, vrhunska baterija, fenomenalan ekran, kvalitetna izrada (a ne plastikaneri) i što je najbitnije procesor koji žvaće sve što mu zahtevaš da ti uradi.

Razumem da si skeptican sto se tice apple proizvoda, ali kao neko ko koristi macbook, to je ubedljivo najbolja masina za photoshop i lightroom.
Zasto:
-MacOS je dosta optimizovaniji od Windowsa i sve leti
-M procesori mnogo manje trose, a performanse su im bolje od amd/intel parnjaka
-Adobe programi bolje rade na mac-u
-Ekran, ekran i ekran...nesto najbitnije za sredjivanje fotografija...Macbook ima 500nita 100% srgb pokrivenost i super kontrast
-Izrada macbooka je mnogo bolja od bilo kog laptopa za te pare

Da, postoji jedan kratak vremenski period za navikavanje na Mac, ali kada se naviknes, i kada sve ispodesavas kako ti odgovara, bices mnogo vise zadovoljan nego da si za te pare kupio neki windows laptop.
Windows laptopovi za te pare vecinom imaju mnogo losiji ekran, zagrevaju se vise, vecinom su i kabastiji(ako gledas neki sa neintegrisanom grafickom, zbog performansi u lajtrumu i fotosopu).
Najbolje da juris Macbook Air M2 ili M3 od 15" sa 16gb rama i 512gb ssd-om(trenutno nema ove konfiguracije ispod 1000e na kupujem prodajem, ali cesto se pojave za 850-900e...ima od 13", ali to je mali ekran za te stvari, bolje 15") :)

Razumem sve to, ali treba supruzi i za svoj posao.
Ne znam da li ce moći sve programe koji njoj trebaju da koristi i na Mac-u.
To je najveći problem.
Ja sam Adobe programe naveo kao primer znajuci da su jako teški. Ona koristi SAP i ne znam koje jos programe

Razumem sve to, ali treba supruzi i za svoj posao.
Ne znam da li ce moći sve programe koji njoj trebaju da koristi i na Mac-u.
To je najveći problem.
Ja sam Adobe programe naveo kao primer znajuci da su jako teški. Ona koristi SAP i ne znam koje jos programe
Postoji opcija da se podigne Windows VM na Mac-u uz Parallels aplikaciju recimo, ali opet mora se posvetiti vreme i pre kupovine istražiti koje sve aplikacije koristi, jer postoji opcija da su nativno podržane na Mac-u, pa da možda čak ni Parallels nije potreban.

A za Windows, valjda će se neko od kolega nakačiti da ti da sugestiju, godinama sam van koloseka po tom pitanju, još od kad sam prešao na Mac.

Imas ovako nesto...ryzen 8 serije, rtx3050, 16" 120hz ekran 2k rezolucije i 100% srgb pokrivenosti

Nazad
Vrh Dno