Šta je novo?

LAPTOP COOLING PADS

TosaNS

Slavan
Učlanjen(a)
12.08.2010
Poena
305
Ovih dana intezivno razmišljam da kupim jedan LAPTOP COOLING PAD da priuštim sebi to zadovoljstvo kako bih mogao laptop da držim i na površini koja nije glatka tj. da laptop mogu držati i na podu - tepihu ili nekoj prostirki, krevetu ili na krilu. Da li neko ima neki predlog za neki dobar cooling pad bitan mi je odnos cena i kvalitet, kao i da taj cooling pad nije značajno manji u odnosu na laptop 15.6 koji je u proseku širine 38 cm. Gledao sam neke u radnji ali te koje sam ja video mi se čine da su nestabilni jer su manjih dimenzija tako da stranica laptopa visi sa strane po par centimetra.

Prilozi

• Belkin-F5L001-Laptop-Cooling-Pad.jpg
    Belkin-F5L001-Laptop-Cooling-Pad.jpg
    13.7 KB · Pregleda: 366
Poslednja izmena:
Opredelio sam se za sam COOLER MASTER kupio sam: NotePal E1 R9-NBC-23E1-GP za sad zadovoljan odlichno hladi i necujno je a lako ko pero :)

evo par fotografija:

Prilozi

• notepal_e1_r9_nbc_23e1_gp.jpg
    notepal_e1_r9_nbc_23e1_gp.jpg
    116.4 KB · Pregleda: 204
  • large_s_r9-nbc-23e1-gp1.jpg
    large_s_r9-nbc-23e1-gp1.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 371
  • 315782_top4.jpg
    315782_top4.jpg
    20.3 KB · Pregleda: 187
Super pad, dobar izbor. Ja nisam imao novca pa sam uzeo neko cudo za 600 dinara... neki kinez sa 16cm ventilatorom. Zavrsav posao doduse. :D

Ja sam prodao grafiku i uzeo Cooler Master Storm SF-19. Morao sam se opredeliti za to resenje jer mi se laptop uzasno grejao pri srednje zahtevnim stvarima(nekad je dostizao i 105 stepeni), a sad sa zamenjenom termalnom pastom je super i ne dodiruje 80.
Svidja mi se sto ima napajanje iz stekera pa moze da se koristi kao pravi hub. Sve u svemu, strasno sam zadovoljan.

kako vam se gadjaju ventovi sa otvorima za hladjenje? Kapiram, iako je 16cm, tesko da moze da mnogo pomogne ako nije pozicioniran ispod rupa za strujanje vazduha na laptopu...

Vent vuze odozdo a izbacuje sa strane gde je radijator,bitno da moze pad da omoguci neometano strujanje i da malko pripomogne sa svezim vazduhom,u globalu je najveca prednost sto je postolje rupicasto i omogucava kao da lap lebdi,ima dosta vazduha,a vent moze po potrebi da se upali ili ugasi,nije neophodno da vrti non stop.

Kod mene nema rupe ispod venta(Asus je grozno dizajnirao hladjenje) pa posto mi je laptop uvek na cooling padu skinuo sam donju stranu koja pokriva deo maticne gde je RAM, CPU, GPU i hladjenje.

Nisu ni drugi proizvodjaci mnogo bolji,letos me zove prijatelj kaze gasi mi se laptop posle 2-3 sata rada,rekoh aj u gradu sam uzecu ti neki pad pa se vidimo,sratim do njega imam sta i da vidim,mrtvi ladni su ovi iz toshibe ostavili otisak na plastici gde trebaju da budu rupe ali rupa nema,ni dan danas mi nije jasno sto,ali je pedom resio problem.

pa zato pitam, kod mene da dellu postoje tri 'rupe' odozdole: na jednoj jedva precnika 4cm postoji kuler, a na dve jos manje resetkice na plastici(isto i na prvoj), ali sa jos jednom metalnom jos sitnijom resetkom... sta ce im taj drugi red resetki nemam pojma... pa i kad stavim ped, jedva da ima rezultata jer su uglavnom kuleri negde na sredini, koliko god da ih ima, a ove rupe rasporedjene po coskovima...
jedino sto valja je bocni otvor kroz koji izduvava ovaj aktivni kuler sto se vidi odozdole, debljine mozda 1.5cm, sirine nekih 7-8cm i tu kroz pasivni prolazi vazduh napolje...

Svako strujanje vazduha je dobro došlo, uzeo sam coolmaster iz razloga što je velika površina kompa bukvalno na ventu koji se nečuje ali sasvim dovoljno da pruži bilo kakvo kretanje vazduha. Cooling pad mi znači i utoliko što mogu da stavm i na krevet ili na krilo ne klizi i stabilno je. Ako ništa drugo poslužiće mi kao pometač za laptop :)

Cooler Master cooling pad su po meni najbolji izbor za taj novac, dosta su tihi i dobro hlade. Prosle godine sam uzeo za moj lap top od 17˝ Notepal L1, da ima sta da ga osvezava tokom vrelih letnjih dana dok se igram na njemu i odlicno hladi. Jedina mana je po meni sto nema regulator brzine, po meni je to odlicna stvar. Nazalost ovako se uvek vrti na max obrtaja, ali i dalje je tih. :)

Pored toga, CM ima fantasticnu podrsku, jednom prilikom sam bio izgubio zakacke za ventilatore i javio sam im se da pitam koliko ce to da kosta, a oni su mi poslali zakacke za 3 ventilatora, kao i sistem za kacenje za sve sockete koje hladnjak podrzava i CM Storm kapu.

еее, па то је начин да се муштерија осети цењеном...

Aj preporučite i meni neku za 13". Ne toliko zbg hlađenja, koliko zbog usb (imam 2) i lakšeg držanja kada se izležavam. :D

Aj preporučite i meni neku za 13". Ne toliko zbg hlađenja, koliko zbog usb (imam 2) i lakšeg držanja kada se izležavam. :D

Više bi ti odgovaralo postolje bez vent tako da imaš dell varijantu koje izgleda kao jastuče najbolje da odeš do prve najbliže ti radnje sa računarskom opremomi izabereš neko najmanje za tvoj komp

Isto preporuka za neki CM proizvod mada ni ostali nisu ni malo losi. Imam CoolerMaster X1 vec par godina i hladio je par gaming 17"-ica i perfektno je radio posao. Pored toga ima dodatni USB port i kontrolu brzine 120mm ventilatora
koji je tih. Ima one male gumice na nogicama i sprecava klizanje po podlozi a i dobro lezi u krilu. Sve preporuke.

Da li "vredi" dati za postolje 25evra tipa CM ili Logitech ili je dovoljno neki HAMA ili slican za oko 1000 dinara?

Da li "vredi" dati za postolje 25evra tipa CM ili Logitech ili je dovoljno neki HAMA ili slican za oko 1000 dinara?

Naravno da vredi dati 25e za neko skuplje postolje jer ne kupuješ ga svaki dan. Što se tiče Hame naravno ok je samo je pitanje da li odgovara tebi. Meni je bilo važno da postolje pokriva potpuno površinu laptopa tj da bude stabilno i u krilu kad ga držim.

Poslednja izmena:
Ja jos uvek imam negde ono CM postolje koje hladi i moze da se otvori pod skoro 75 stepeni (ne secam se oznake). Fenomenalno je za sto, posto moze da se prilagodi svakome za visinu pogleda, nagib, ima USB portove itd.... ali kao cooler ne uzimaj :) Nije da ne hladi, hladi ono odlicno - ali zamrzne ruku kojom se koristi mis jer svo duvanje ne moze u laptop da ode, vec mora sa strane, a iz nekog razloga se nisu setili da to nekako ide pozadi a ne sa strane. Mislim da skoro svi lap pads imaju slican problem kad su na stolu.
Meni je doduse bio nepotreban cooler, a postolje je bilo <2000 pa mi je to odlican izbor jer laptop moze i da se malopomeri donjom stranom od samog pad-a, i da tako nema direktan kontakt.

Sada sam dobio svoje korejsko postolje, koje je obicno plasticno, bez hladnjaka, ali mnogo ergonomicnije odgovara ;)

Naravno da vredi dati 25e za neko skuplje postolje jer ne kupuješ ga svaki dan. Što se tiče Hame naravno ok je samo je pitanje da li odgovara tebi. Meni je bilo važno da postolje pokriva potpuno površinu laptopa tj da bude stabilno i u krilu kad ga držim.

Meni i treba da bude udobno u krilu, kad je na stolu, onda mi je svejedno :D

Jel moze neka preporuka iz aktuelne ponude? Ako ima i dodatni USB, jos bolje :)

Meni i treba da bude udobno u krilu, kad je na stolu, onda mi je svejedno :D

Jel moze neka preporuka iz aktuelne ponude? Ako ima i dodatni USB, jos bolje :)

Pogledaj prvi post koji sam napisao imaš i neke slike možda ti pomogne u odluci

Kod mene nema rupe ispod venta(Asus je grozno dizajnirao hladjenje) pa posto mi je laptop uvek na cooling padu skinuo sam donju stranu koja pokriva deo maticne gde je RAM, CPU, GPU i hladjenje.

ja ovih dana muku mucim sa hladjenjem asus f5n
zaista ocajno reseno hladjenje

klinci su sredili graficku pa sam morao da je pecem u rerni, sada su temperature ok osim graficke koja ide izmedju 50 i 60
stepeni

svasta mi je padalo na pamet , vadio sam dvd i ubacio ventilator od drugog lap topa, vadio bateriju tamo vamo i nista
kada skunem tastaturu i usmerim ventilator u prostor ispod tastaure koji je metalni i sluzi kao pasivno hladjenje graficke, temperatura padne na 45

zanimljivo mi je to sto si uradio , tako nesto bi i meni odgovaralo , jer ionako sve laptopove drzimo na posluzavmicima ,

mozes li mi reci koliko su bile temperature sa donjim poklopcem
a kolike su sada bez poklopca

i koji pad koristis

Jel vrede nesto ovi jeftiniji modeli do oko 1000din za predstojece letnje dane za lapove koji se malo vise greju? :)

Vredi svaki pad koji ima ventilator. U svakom slučaju bolje da imaš neki coolpad nego da dočekaš leto bez

Ti jeftini modeli su uglavnom od neke plastike skuplji modeli su od metala pa čak i kad nis uuključeni bolje sprovode toplotu. Pritom su veći itd. Naravno bolje išta nego ništa osim ako se uvlačenje i "izduv" na laptopu nepoklapa sa cooling pad

koliko ti je star laptop,
pitam zato sto sam prosle nedelje pekao u rerni asus, a za vikend sam cackao neki medion iz 2002 2003 godin
u oba su koriscene termalne trake ,
u asusu da graficka bude u kontaktu sa limom koji se nalazi ispod tastaturea zatim drugo parce termalne trake za kontakt tog lima sa samom tastaturom , posto je je donja strana tastature limena,
a na medionu ja ta termalna traka koriscena da se naparvi kontakt za provodjenje toplote sa memorije koja se nalazi ispod tastature i naleze na neki lim
znaci ne bi bilo lose izmeniti pastu i te trake i naravno ciscenje , kao priprema za leto

ja sam za asus smislio modovanje i mislim da cu temperaturu graficke spustiti na 40 ,ako ne budem morao u medjuvremenu da opet pecem
u svakom slucaju kada zavrsim postavljam slike

Šta dobijaš tim stavljanjem u rernu?!

taj asus je bio pregrejan, seo sestric i jedno 10 sati udri po wow i drugim igricama,
naravno prvo se pojvile vertikalne linije a onda ge crkt
u prvom servisu covek to samo preduva za 4000 din, lap radio jos mesec dana i opet gotov samo sad se kvar manifestovao krene da vrti kuler upali lampice pa posle 5 sekundi pogasi pa opet
posto me vise vid bas ne sluzi a i nemam duvaljku i ostalo
ostavim ga tako rasturenog na stranu u nameri da narucim maticnu i da mi neko donese tako stajalo skoro godinu dana i onda odlucim da ga rasprodam u delovima
i kao ajde da pokusam
uzmem i uvrnem celu plocu ,malo levo malo desno i lap proradi ali na deset dana , pratio sam temperature graficke , 60 stepeni standardno
opet ja rasturim lap i posto vise nema sta da se izgubi poskidam sve plastike , bios bateriju itd i u rernu 9 min na 200 stepeni

napravim gresku pri probi , stavim samo procesor i memoriju i on zavrti kuler ali dosta brzo, i prekine, posle sam shvatio da je sve bilo ok ali bez hitpajpa procesor brzo dodje do dozvoljenne granice i gasi plocu

ja ponovo u rernu ali ostavim 11, 12 minuta, tada mi otpadnu 4 zavojnice i konektori za lan i modem,
na srecu to su velike komponente i zalemim ih nazad ,
i za sad lap fercera bez problema
ali temperature i dalje visoke , zato cu sada da ga izmodujem i nadam se spustiti temperaturu graficke koja da ponovimima OCAJNO reseno hladjenje
pa da ako je moguce produzim vek ovom lapu
mozda je malo off od teme ali nisam znao bolje da objasnim

Vrh Dno