taj asus je bio pregrejan, seo sestric i jedno 10 sati udri po wow i drugim igricama,
naravno prvo se pojvile vertikalne linije a onda ge crkt
u prvom servisu covek to samo preduva za 4000 din, lap radio jos mesec dana i opet gotov samo sad se kvar manifestovao krene da vrti kuler upali lampice pa posle 5 sekundi pogasi pa opet
posto me vise vid bas ne sluzi a i nemam duvaljku i ostalo
ostavim ga tako rasturenog na stranu u nameri da narucim maticnu i da mi neko donese tako stajalo skoro godinu dana i onda odlucim da ga rasprodam u delovima
i kao ajde da pokusam
uzmem i uvrnem celu plocu ,malo levo malo desno i lap proradi ali na deset dana , pratio sam temperature graficke , 60 stepeni standardno
opet ja rasturim lap i posto vise nema sta da se izgubi poskidam sve plastike , bios bateriju itd i u rernu 9 min na 200 stepeni
napravim gresku pri probi , stavim samo procesor i memoriju i on zavrti kuler ali dosta brzo, i prekine, posle sam shvatio da je sve bilo ok ali bez hitpajpa procesor brzo dodje do dozvoljenne granice i gasi plocu
ja ponovo u rernu ali ostavim 11, 12 minuta, tada mi otpadnu 4 zavojnice i konektori za lan i modem,
na srecu to su velike komponente i zalemim ih nazad ,
i za sad lap fercera bez problema
ali temperature i dalje visoke , zato cu sada da ga izmodujem i nadam se spustiti temperaturu graficke koja da ponovimima OCAJNO reseno hladjenje
pa da ako je moguce produzim vek ovom lapu
mozda je malo off od teme ali nisam znao bolje da objasnim