Meni deluje smesno i da ne sme baterija drzi u laptopu nakon sto se ista napuni, meni on pored zabave sluzi i za crtanje za fax, ne znam da li svi programi sa kojima radim imaju autosave i na koliko je on po defaultu ali znam da kad nestane struje moj crtez nije zauvek izgubljen, to kao prvo...
A iz iskustva sa svega 2 laptopa ALI za evo skoro 6 godina mogu da kazem da zavisi i do kvaliteta, koriscenja i zagrevanja baterije, nije uopste slucajno sto FS i Asus prednjace po ubijenim baterijama posle svega godinu ili nesto vise, moji su laptopovi bili HP/Comaq i od pocetka su baterije trejale debelo preko 3h, uz malo podesavanja i 4h, nakon dodavanja vise RAM-a i brzeg/veceg HD-a i eksploatacije po 3 godine baterije mi drze po 2 i po-3 sata laganica!
Jedina"paznja"koja im je posvecivana je sto retko kad laptop stoji bez podloge, makar ga pomerim malo preko ivice stola ili odignem na olovku ili nesto slicno da ventovi rade posao i temperatura CPU ne predje 50-ak C, podeseni su uvek bili da na 5% kapaciteta idu u sleep mode, neki gledaju da iscrpe i zadnji % iz njih a to je LOSE za li-ion baterije ili kao moj brat ne haju sto je laptop vreo i vent duva nenormalno!
Videcemo sad kad nabavim i treci laptop (koji opet necu menjati 2-3 godine) kako ce biti, ali sigurno nece biti FS pa imalo to veze bar malo ili ne, i potpuno isti tretman nameravam da posvetim i toj bateriji!
Pozdrav ,)