Šta je novo?

Laptop, baterija i struja!?

Ja na primer drzim stalno na punjacu bez baterije.Ne drzim bateriju u frizideru ili ormanu.Svakih par dana je ubacim u laptop i potrosim i napunim.Vecina stvari sto je kritika rekao je tacno.Bateriju neces sacuvati time sto ces je drzati u frizideru stalno_Ona cim izadje iz fabrike pocinje da se trosi.Cak je i savet svih proizvodjaca lapova da ne kupujete nikako rezervnu bateriju.Mislim da ne kupis bateriju pa da racunas da kad unistis ovu koju imas posle 2 godine ubacis drugu.Moguce je jedino da kad unistis ovu koju imas da kupis drugu.

Znaci kupovina rezerve koja stoji u prasini je lose.Moj pametni cale je posto koristi mob 3 puta godisnje odlucio da puni bateriju svake prestupne.Sta je postigao?Postigao je to da je umtvio bateriju da smo je bacili jer nije davala znake zivota.Citao sam i to kao da treba samo do 40% prazniti i onda puniti.Pa kakva je onda svha baterije???Koja je svrha ako cu da je punim na 40%.Sta ako je meni malo i ako mi treba 40% baterije.Meni je to nebuloza.Valjda je logicno da koristis dok ne potrosis.Ne naravno da je praznis do kraja ali *** tu negde do 7% je OK posto dalje ide u hibernaciju i ne vredi da je koristis.Inace lap drzim bez baterije 6 od 7 dana u nedelji jer jednostavno laptop koristim u 99.99% slucaja kuci i ne vidim potrebu da mi se baterija stalno puni.Dovoljno mi je da je svakih 4 dana napunin cisto da se ne umrtvi.Znaci moj savet je ne preterivati.

To znaci da nije dobro drzati 24h bateriju na punjacu a takodje nije dobro ni drzati je 365 dana u godini u frizideru.Ja sam imao prijatelje pametnice koji su me ubedjivali da baterija stalno treba da se puni.Svim tim pametnicama baterija traje 10 minuta.To nije slucaj samo kod mojih prijatelja nego kod vecine koji tako rade.Svaka baterija ima svoj ciklus punjenja i praznjenja i sigurno da ako je stalno punis i praznis da ce ti krace trajati.Ne znam dal je moj princip najbolji ali u svakom slucaju mislim je bolje nego extremi koji pune po ceo dan ili koji drze u frizideru.

Poslednja izmena:
P.S. Molio bih Vas samo da mi odgovorite na jedno pitanje. Čitam da je dobro jednom mesečno potpuno isprazniti bateriju i ponovo je dopuniti, ono što mene interesuje jeste, šta se podrazumeva pod potpuno? Da li to znači da je dovoljno kad baterija dođe do 5-10% odnosno upali mi se notifikacija za Critical Lvl ili je potrebno da te notif. isključim (Sleep opciju) i čekam da se laptop sam ugasi?

Unapred zahvalan.

I mene ovo zanima, ako bi neko bio ljubazan da odgovori. Hvala!

Inace, ako nekog interesuje, lap mi je gotovo uvek na bateriji, i kad se isprazni razumno mnogo (do nekih 20%) dopunim je i idemo dalje... Jos je nova i drzi super, pa videcemo kako cu proci. No, slazem se s onim da lap sluzi coveku, a ne obratno... :)

@iDavor

Trebalo bi pottpuno tj do 0 ali nemora jednom mesecno može i jednom u dva meseca

Nazad
Vrh Dno