Šta je novo?

Laptop Acer Nitro - kvar

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
935
Dakle reč je o ženinom laptopu Acer Nitro AN515-54 koji povremeno koristi klinac za igranje raznih gluposti poput Robloxa i slično i nakon čije jedne takve igre laptop više neće da upali!

Kako klinac kaže normalno je igrao igricu i isključio nakon igranja na shut down i sledeći put laptop više nije hteo da se uključi. Ne zna da li je laptop nešto radio u pozadini kada ga je isključio. Ja došao kući, stavio ga na punjač i on se napunio do kraja. Probao da odradim battery drain držanjem power dugmeta etc. ali ne pomaže. Otvorio ga ali kada pritisnem power ne dešava se ama baš ništa - niti šta zasvetli, niti se šta zavrti, niti se šta čuje...
Na pamet mi padaju tri opcije - BIOS, power kabl ili matična i samo se nadam da nije ovo poslednje...

Zna li neko na osnovu simptoma šta je najizvesnije da bude i može li mi preporučiti neki dobar servis računara.

Raskaci bateriju i izvadi bios bateriju na sat vremena. Probaj i da izvadis ram i vratis nazad. Acer ima foru sa F2+power button, probaj i to.

Otkačio sam njegovu bateriju i BIOS bateriju i sačekaću sat vremena pa ću videti da li se nešto dešava...

Poslednja izmena:
Probaću i to.

Za sada F2+Power I vađenje RAM-a i zamena mesta modulima nije bila rešenje.

Idemo dalje...

Probao i pre vraćanja baterije, kao i nakon vraćanja baterija i - muerto...
I dalje nije dao ni najmanji signal života...

ACER Nitro 5 AN515-45R5/16/512 je kod mene bio u pitanju.
Nekih mesec dana pre isteka garancije. Mada su ga ozbiljno tukli sa igrama.
U toku igre je izdahnuo jadnik 🙂 Pala je zamena matične ploče.

Ovom je davno istekla garancija ali je za ženine potrebe i igrice koje igra klinac čak i sa GTX 1650 bio odličan.
Sutra ga nosim u servis i molim Boga da je bilo šta drugo (BIOS ili zamena power controller čipa) samo da ne mora zamena matične.

Problem rešen, delom u servisu delom kući - čisto da pomenem ako neko bude imao isti problem.

Danas u 10h sam odneo laptop u servis i ispričao im simptome šta sam sve pokušao i danas u 12h me zovu da mogu da dođem da uzmem laptop koji se uključuje (problem je bio u power controlleru) ali ne diže sistem (prikazuje UEFI shell kada se uključi). Rekoh nije bitno, to ću ja da rešim, bitno je da se on fizički uključuje. Ubacio butabilan fleš, pokrenuo instalaciju iz UEFI shell-a, odradio repair i sve radi kako treba.

Razlog tačan ne znam ali što se tiče podizanja sistema pretpostavljam da ga je klinac isključio tokom nekog updatea koji nije uspeo da dovrši do kraja. Kontroler je veća misterija ali sad ne vredi ni razmišljati o tome - bitno je da radi.

Problem rešen, delom u servisu delom kući - čisto da pomenem ako neko bude imao isti problem.

Danas u 10h sam odneo laptop u servis i ispričao im simptome šta sam sve pokušao i danas u 12h me zovu da mogu da dođem da uzmem laptop koji se uključuje (problem je bio u power controlleru) ali ne diže sistem (prikazuje UEFI shell kada se uključi). Rekoh nije bitno, to ću ja da rešim, bitno je da se on fizički uključuje. Ubacio butabilan fleš, pokrenuo instalaciju iz UEFI shell-a, odradio repair i sve radi kako treba.

Razlog tačan ne znam ali što se tiče podizanja sistema pretpostavljam da ga je klinac isključio tokom nekog updatea koji nije uspeo da dovrši do kraja. Kontroler je veća misterija ali sad ne vredi ni razmišljati o tome - bitno je da radi.
Јел скуп сервис ако сме да се пита ?

Ma nije, cena je bila u rangu osnovne dijagnostike, mislim da je bilo 2.500 dinara.

Nazad
Vrh Dno