Šta je novo?

[Laptop] Acer Aspire 5920G

Kriket ovo dje je lenovo nema ICH8M. Spported southbridges: ICH6R, ICH6M, ICH7R, ICH7DH, ICH7M.

Jel ko pokusao da instalira ColinMcrae DIRT na acer 5920g i jel moze?????

Gledaj, ako ne umeš da instaliraš ili da se snađeš nisam ti ja kriv. Imaš sve potrebne alate da osposobiš AHCI na XPu, a da li ćeš to i da uradiš - tvoja stvar.

Meni BIOS 3813 radi okej, nisam primetio nikakve nestabilnosti niti nekontrolisan rad ventilatora.

Pozdrav zoki, nabacio sam empowering od AA5110 i radi ko lud (performance, settings, power, presentation).

Jedino je nemoguce aktivirati empow. onim plavim dugmetom sa "e" slovom, valjda moze samo ako je Vista.

Meni radi sa dugmetom E sve normalno. Pazi jos jednu stvar. Ako slucajno instaliras modifikovan driver sa laptopvideo sajta 117.98 nece ti radi kroz empowering gasenje ekrana ai i kad zakacis HDMI imas samo overscan, ne daje podesavanje velicine ekrana rucno. Ako si iz BGD mogu da ti dam empower bas za 5920g.
Pozdrav

Ma instalacija je najmanji problem,nego nemogu svasta da inst.Tebi hvala.Inst cu ovo za koji dan

Kriket ovo dje je lenovo nema ICH8M. Spported southbridges: ICH6R, ICH6M, ICH7R, ICH7DH, ICH7M.

Jel ko pokusao da instalira ColinMcrae DIRT na acer 5920g i jel moze?????

Nabavi ili kupi eksterni floppy drive i resices problem, kao sto sam ja uspeo, ili modifikuj XP instalaciju i ugradi drivere za ICH8M SB. Imam ja instalaciju XP-a SP3 sa ugradjenim SB driverima za AHCI, ako ti treba okacicu ga na rs i dati ti linkove na PM

Jel ima neko instaliranu Vistu da mi eksportuje i pošalje registry key

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18

?
Greškom sam ga obrisao i sad imam neki error u Event Vieweru.

Poslednja izmena:
Evo ovako: Posto sam nabavio sluske sa mikrofonom za Skype, mikrofon nikako ne mogu da nateram da radi. Ne znam o u cemu je problem? Ubodem ga u srednji port (ruzicaste boje, za mic inace), i ne radi.

Da nije mozda problem u drajverima?

Napominjem da mikrofon na laptopu radi OK. I jos jedna stvar. kad ubodem sluske izbaci mi pop up dialog da izaberem sta je ukljuceno, a kad ubacim kabal od mikrofona nista se ne desava. Mic sam probao na stabilnom racunaru i radi odlicno.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    18.2 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Punjac??!

Imam Acer Aspire 5920G...i evo posle godinu i po dana...poceo mi je punjac da pisti-(to znaci da je crkao-jel tako?)..tako da vise ne puni bat...pa me zanima jel kome crkao i dje ima da se kupi...bilo bi dobro ako neko ima mail da mi pos ovih iz stavac_a pa da ih pitam,jer sam ga tamo uzeo..da vidim ima li kod njih da se kupi adapter...--cim prodje garancija cuda se desavaju:mad:

Instalirao sam Windows 7!

I sad mi više nece raditi kotacic za Volume i Fn+F8 (Mute) !?!?

A Fn+F6 (Tuchpad) i Fn+F7 rade normalno!

Jel se to i vama dogada i kako to popravit??
Jel time upravlja Launch manager??

Da li neko zna gde bih mogao skinuti noviji firmware za dvd rezac?
5920 odbija da reze 8x DL diskove.

'Ajd da ne otvaram novu temu. Kad zatvorim laptop, on ne ode u sleep nego samo zacrni ekran i tako stoji, ništa ne učitava, iako je sve podešeno u opcijama napajanja da kad se zatvori poklopac, ode na spavanje. Imaju li neka dodatna podešavanja? Radi jedino kad odem na start > sleep ili kad pritisnem Fn f4. Ovo sve dok je na kablu. Čim ga skinem sa kabla i zatvorim, on ode na spavanje. Zna li neko šta se dešava i kako bih eventualno mogao da rešim prbolem? Model je 6530g. Hvala.

Uh mene ovih dana muci crashovanje znaci ubija. Model je 812G32Bn, znaci nekad posle sat igranja nekad posle pola sata samo se zamrzne i nista dok se ne pritisne dugme za gasenje. Da li neko ima ideju sta je? Sistem Win 7 7100 sa njegovim 1.1 driverima...I to se dogadja u WarCraft 3 igri znaci nista prezahtevno ili sta znam...

Niko nema ideju? Primetio sam svaki put kad se zapuca lampica od hdda neprekidno svetli. Ako to ima neke veze, e da, to mi se nije desavalo ni u visti ni u w7 beta samo u RC...

Da li je neko radio upgrade RAMa na 5920?
U specifikaciji pise da je maksimalna kolicina 4gb, ali nigde ne pise da li laptop ima dva slota ili jedan. Sem toga, magistrala radi na 800, tako da bi trebalo da podrzava module od 800(originalni radi na 667).

Iz manuala:
System memory: Dual-Channel DDR2 SDRAM support
Up to 2 GB of DDR2 667 MHz memory, upgradeable to 4 GB using
two soDIMM modules (dual-channel support)
Trebalo bi da radi sa 800MHz memorijama, sam će oboriti takt.

Jel neko otvarao od vas ovaj laptop (acer 5920g)? Hocu da ga otvorim i ocistim, nasao sam i service manual samo ne znam da li je komplikovano?

Evo ako nekom treba, unutrasnjost 5920G:
DSC00772.jpg
DSC00771.jpg

Poslednja izmena:
Ima li neko predlog za preuredjivanje particija kako bi se obezbjedila jedna particija za Linux, valjala bi pomoc nekoga ko je to vec odradio, da znam koje pre-caution korake treba da preuzmem??

Aspire 5920G & Windows 7

da malo oživim temu...

pisao sam prije za problem uz Volume na Windows 7 koji nije radio!

evo sad sam opet stavio Windows 7 i nasao na gd.panam.acer.com/home/
drivere za Win 7! :) :banana:

tako da ima i novi Launch Manager koji je popravio taj BUG! :D

Aspire 5920G, Windows 7 .... A310 TV Tuner

Gledate li (lovite li) digitalni signal preko ugrađene DVB-T kartice AverMedia A310??

Probao sam preko Media Center od Windows 7 i lovi neke programe (ali ne preko sobne antene koja dolazi s laptopom nego preko one na krovu kuće :d)!

Koji vi software koristite za gledanje digitalne televizije?

Skinuo sam service manual sa neta, jer treba da promijenim tastaturu, e sad, moze li se samo tastatura promijeniti bez ikakvih dodatnih rasklapanja laptopa ili mora se rasklapati jos nesto?

Citaj upustvo, neces imati problema. Lako se rasklapa, samo pazljivo.
Zeleo sam da podelim jedno iskustvo sa vama. Dosao mi je na servis Aspire 5920G sa GK Nvidia 8600. Kada se upali sve kao radi ok, ali na monitoru nema nista. Posle citanja o problemima koje su imali korisnici ovog laptopa i pregleda, zakljucio sam da ima problem sa GK...
Stegoh zube i po savetu jednog kolege (HVALA), stavih GK u rernu na 200-210 stepeni ukupno 10 min. Nakon toga sam je postepeno hladio opet oko 10-tak min. Kada sam sastavio laptop sve je proradilo :smash:
Ispostavilo se da je istina o fabrickoj gresci Nvidie, koja prouzrokuje na ovom modelu Acera "ladan lem". To se moze resiti i duvaljkom, ali ja sam pribegao rerni kao resenju koje je priblizno njenom proizvodnom procesu. Naime ovakve stvari uglanom prolaze kroz industrijsku pec gde se spajaju elementi...
Posle 15-tak dana GK (laptop) i dalje radi. :smash:

Operacija rasklapanja je odradjenja uspjesno, mada sam dosao do zakljucka da sam mogao samo tastaturu odmah da izvadim, nije bilo potrebe za skidanjem ostalih djelova laptopa

Da se ubacim u pricu ali nisam siguran koliko je to dobro za elektrolitske kondenzatore ako ih ima uopste na GK...posto oni izdrzavaju do oko 105C a neki i samo 75C....vrlo moguce da si im skratio radni vek i kapacitet....

Da se ubacim u pricu ali nisam siguran koliko je to dobro za elektrolitske kondenzatore ako ih ima uopste na GK...posto oni izdrzavaju do oko 105C a neki i samo 75C....vrlo moguce da si im skratio radni vek i kapacitet....

a kako misliš da su zalemljeni u fabrici ?

temperatura lemljenja (reflow proces) ide u rangu 180-230 stepeni Celzijusa ( nekoliko sekundi ).

p.s. Ovo ne znači da si uradio pravu stvar sa rernom. To nikako ne preporučujem.

Nazad
Vrh Dno