Šta je novo?

[Laptop] Acer Aspire 5920G

Najbolje uzeti ovu novu varijantu sa 250GB hard diskom. Ajde što ima malo veći kapacitet, nego što su mi na velikom testu notebookova, ove 250-ice davale znatno veći skor od svih drugih diskova. Mnogo su brzi!

evo citao sam po stranim forumima kazu da se moze igrat na 8600m grafickoj....

ma *** kad vec dajem 1100evra.. nek bar mogu prec jednu shemu crysisa :D

Nista,skinuo sam drivere sa acerovog site za tv(kao updatovane)....ali nista ne radi:(tj.trazi ali nishta ne nadje....
Ovih dana trebam da kupim Crysis,pa javljam rez....inace igrao sam The Battle for Middle-earth II na ultra high....i extra je....:D

aj sad neko od vas specijalista nek mi kaze koju je najbolje verziju ovog acera da kupim sto se tice graficke kartice... posto u svakom nije ista ova 8600m .. u nekoj je DDR2 512 u nekoj DDR3 256 ili tako nesto.... jednom rijecju u kojem aceru je najsnaznija graficka :)

a ti Goci085 lave obavezno to testiraj pa okaci rezultate... ;)

thx in advance

aj sad neko od vas specijalista nek mi kaze koju je najbolje verziju ovog acera da kupim sto se tice graficke kartice... posto u svakom nije ista ova 8600m .. u nekoj je DDR2 512 u nekoj DDR3 256 ili tako nesto.... jednom rijecju u kojem aceru je najsnaznija graficka :)

a ti Goci085 lave obavezno to testiraj pa okaci rezultate... ;)

thx in advance

hmm...zanimljivo :) Ja bih isao na 256 DDR3 i malo je kloknuo kad se igram ;)

evo upravo jedno poredjenje 8600M GT karti (256MB DDR3 vs. 512MB DDR2)...DDR3 je brza od 10 do 30%
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=184858

Poslednja izmena:
Cao svima,
imam jednu veliku dilemu, razmisljam naime, da uzmem Acer laptop, samo ne znam koji. Da li 5920G ili 7720G. Ono sto me najvise buni i koci u odluci je sto ne znam sta je bolje, da li NVIDIA 8600 GT 512MB ili ATI RADEON HD 2600 XT 512MB. Treba mi naravno za igranje. Hvala svima.

ako si raspolozen za citanje overi ovaj link ;)
ATI Mobility Radeon HD 2600 vs. Nvidia Geforce 8600M GT 512MB - 33 pages and counting

Po oficijalnim specifikacijama u 7720G mogu da se ugrade tri razlicite graficke kartice: HD 2600, 8400M GS i integrisano resenje od Intela X3100 (poslednje dve zaobidji, ako zelis da se igras na laptopu)

btw: welcome to Bench!

Poslednja izmena:
Naravno da me ne mrzi, sad cu ;))
hvala za dobrodoslicu

voleo bi da mi neko kaze ko ima iskustva, sta je bolje ati ili nvidia

citao sam da ova HD 2600 XT spada u first class grafickih kartica, a 8600GT u drugu klasu.

sta je bolje ati ili nvidia
pitanje koje ce muciti celo covecanstvo :D

a sto se tice druge stavke, da je 2600XT first, a 8600M GT second, ne bih se slozio sa tim, jer je to manje-vise ista kategorija GPU-ova (mainstream)...Najjace kartice za laptopove trenutno su: 8700M GT, 79xx Gx i X1900, X1800 koje je vrlo tesko naci...Naravno postoje i SLI resenja :D

ako vec trazis sta da kupis, onda bolje da pogledas subforum sta da kupim koji se nalazi na dnu strane; ipak je ovo thread namenjen 5920G...

Poslednja izmena:
a sad gledam i toshiba P200-14H deluje dobro, ali isto ima tu HD 2600 XT karticu, tek sad ne znam da li uzeti ACER ili TOSHIBU :(
pomagajte

Ako sam dobro zapamtio, NORTHWOOD-e ti si uzeo 5920G. Kakva su tvoja iskustva posle nekog vremena sto se tice uopste laptopa i igranja. \

Hvala

pa evo ovako, nisam neki zagrizeni igrac iako po godinama trebao bi' da jesam :D
Uglavnom igram igre koje bas i nisu nesto popularne, uglavnom simulacije, tipa Flight Simulator X, GTR2 i eventualno PES6 i Armed Assault (OPF)...

FSX se sasvim solidno ponasa na laptopu, pri razumnoj rezoluciji i mid-high detaljima
Takodje i ArmA, mada uglavnom igram sa scaliranom rezolucijom
GTR2 ide odlicno sto se grafike tice (ali nije to osecaj kao kad se ima volan :)), a o PES-u nema sta reci...Nisam ti bas strucan po pitanju igrica, bolje da sacekas nekoga ko jeste, a pritom i ima neki slican laptop da odgovori...

Poslednja izmena:
hvala na odgovorima

imam ja jos pitanja :))

da li je problem na 5920G preci na XP i sta mi sve treba, posto cujem da je Vista mnogo "gladna" memorije?

A rFactor? :) Ja na mom Aceru 5920G igram povremeno rFactor; i on glatko radi čak i na High (čini mi se da je u stvari Ultra) podešavanjima.

hvala na odgovorima

imam ja jos pitanja :))

da li je problem na 5920G preci na XP i sta mi sve treba, posto cujem da je Vista mnogo "gladna" memorije?

Nije problem. Svi drajveri postoje, moraces samo da iskljucis podrsku sa SATA diskove u BIOSu, da bi XP mogao da prepozna particiju.

jeli ima neki laptop sa 8700 al da je slicna cjena aceru...?

mozel ko to gdje vidit, bio bih zahvalan!!!

@bobale: Odakle si skinuo rFactor? Bio bih zahvalan...
@BodyGuardMX: Ne postoji nijedan sa slicnom cenom a da ima 8700GT. Tek od 1800-2000e

Pre 7 dana sam pazario acer aspire 7520 g 16 mi.To mi je prvi laptop.Interesuje me gde mogu da nađem karakteristike ekrana ( odziv,ugao gledanja,kontrast) jer toga nema u pratećoj dokumentaciji.Slika pri pregledu fotografija je odlična, ali sam pomalo razočaran pri gledanju filmova.Više sam očekivao od kristal brite 17" ekrana.Slika je pri gledanju filmova pomalo mutna i slabije su boje posebno u fulscreenu, kao i ugao gledanja. Ne znam da li je to i kod ostlih laptopova( toshiba??). Do sada sam koristio samsungov syncmaster 710 N monitor i on ima čini mi se puno bolju sliku pri pregledu video materjala iako se radi o TFTu starom 3-4 godine.Takođe je bolji i ugao gledanja.
Kako da poboljšam sliku pri gledanju DVD i DIVX filmova??
Interesuju me iskustva drugih vlasnika ovog kompjutera. Pozdrav.

Interesuju me iskustva drugih vlasnika ovog kompjutera. Pozdrav.

hm...ali ovo je thread o 5920G, a ne od 7520G; ne bi' da zvucim grubo, ali mnogo je bolje da se otvori novi thread od tom modelu konkretno pa da se iznose stavke, nego da ovako sve nabacamo u jedan thread i onda kad neko bude trazio odredjenu informaciju nece je nikako naci...NHF
poslednja strana se svodi na koji laptop da kupim i koje igrice igramo...:) Ovde treba da se konkretno daju informacije o 5920G modelu, a ne o celoj Aspire seriji...
znaci od sada pa nadalje trudite se da tema bude 5920G i sve sto se njega tice (uostalom ja njega posedujem pa skoro sve i znam, a otvorio sam ovu temu da bi drugima pomogao)

Poslednja izmena:
Izvini kasno sam i sam primetio da sam ušao na pogrešan topik (razlika je samo u jednoj brojci)

ma nema frke nije se uopste odnosilo na tebe nego na sve, zato sto je vec jedno thread ciscen zbog slicnih informacija...
:wave:

evo ja sam odlucio u skorije vrijeme kupujem ovog acer-a

Aspire 5920G-302G25 Intel-Core2 Duo 2.0GHz 2048MB 250GB DVDRW 15.4'' WXGA WinVHP
ako neko misli da je bolje neki drugi slican model da kupim nek javi... ja kontam za ove pare za gaming ne moze se bolje naci!

sorry for my offtopic!

BGX

Poslednja izmena:
Crysis josh nije stigao(za nekoliko dana)....al Prey sam install... i sve na high,nista ne koci sve naj,naj....!!:D:D

Nazad
Vrh Dno