Šta je novo?

[Laptop] Acer Aspire 5920G

Pre dva dana je i meni stigao ovaj lepotan. Utisak krajnje pozitivan. Imam samo problema da sliku preko S-video out-a pustim i na televizoru. U NVIDIA control panel>Display>Change display configuraion mi pronalazi samo Laptop Display. Izaberem My display is not shown on the list i pomocu Display Detection pokušam da nadjem televizor ali on ga ne pronalazi. Onda piše kako neke televizore ne može da pronadje kao kompjuterske monitore i da ipak omogući konekciju ali ni tada se ništa ne dešava, čak ni posle restarta.

Drugo mesto gde sam pokušao da omogućim prikaz je Windows Mobility Center. Tamo kod externog displaya ima dugme za connect display, ali ni to nije pomoglo. Pokušao sam i sa ACER ePresentation Managmentom, iako je on valjda namenjen za VGA izlaz, ali bez uspeha. Na starom kompu sam imao posebnu detekciju za svaki video izlaz, i to je sve radilo bez problema (S-video out, isti kabl, isti televizor). Možda pokušava da mi pronadje televizor na HDMI izlazu. Gde mogu softverski da podesim da li želim da imam sliku i na vga, HDMI ili S-video izlazu?

Inače laptop je Acer Aspire 5920G-302G16, televizor Samsung slim fit. Hvala unapred na odgovoru.

pokusaj da instaliras novije drajvere za graficku...ima objasnjen postupak za instalaciju na prvoj strani...laptop2go sajt...

Evo sad sam instalirao najnovije drajvere v174.31 i opet neće. :S: Probao sam na još jednom televizoru i ništa.

Nije ti "pravi" konektor koji koristiš, Acer ima nešto drugačiji raspored pinova od standardnih konektora.

Ja sam se isto namučio sa svojim, dok nisam našao pravi raspored na nekoj tezgi na buvljaku.

Koliko vam se greje 5920g. Ako radim nesto zahtevno bude bome topao. Ali kad poteram neku zahtevniju igru (Frontlines fuel for war) usija se. Kolika vam je temperatura? Meni ide GPU i preko 70 stepeni a CPU oko 70(Everest-ako ne laze). U principu kad je preko acer power menagmenta CPU na max leva strana je uvek topla.

Poslednja izmena:
Meni sliku preko s-video baca na tv sasvim ok. Samo ubacim konektor i na tv-u kao source stavim svideo i pritisnem Fn+F5 i izaberem jednu od opcija (clone, samo lap displej, i samo TV).

Meni se acer greje ko nenormalan. Uz pikanje neke igrice riva tuner mi je pokazivao temp i do 94C. Samo fali i lava da potekne, ali evo radi vec 6 meseci tako i sve je ok.

Pitanje:
Posto sam na netu wideo da owaj laptop ima mxm type 2 graficki slot, interesowalo bi me koje graficke se mogu naci za mxm type 2 i odakle se mogu naruciti?
Cuo sam da ce nwidia serije 9 biti dosta manje od 8me pa da li ima mozda neeeeke sanse da se neka graf proizwede za mxm type 2 slot?

danas uzimam ACER Aspire 5920G-602G32Bi. neke impresije ko ima ovu reviziju?

pa on ima penryn cpu :) (ACER Aspire 5920G-602G32Bi Intel Core2Duo T7500 (2.2GHz/3MB/800FSB) Penryn Core)
ipak necu stici danas da uzmem, problemi sa papirologijom

Poslednja izmena:
pa on ima penryn cpu :) (ACER Aspire 5920G-602G32Bi Intel Core2Duo T7500 (2.2GHz/3MB/800FSB) Penryn Core)
ipak necu stici danas da uzmem, problemi sa papirologijom

ako je T7500 to svakako nije Penryn, vec Merom ;)
T8xxx (3MB L2) i T9xxx (6MB L2) su Penryn procesori...

Poslednja izmena:
znam ja to, ali u svim cenovnicima pise Penryn... santa rosa ima 2-4mb L2 cache koliko znam... nista mi drugo ne preostaje nego da proverim kada ga uzmem.

ako neko slucajno ima ovaj model neka obelodani ove lazi sa neta :)

edit: moguce da je greska na pcberzi... ne moze 7*** da bude penryn nikako... a nisam uzeo 8*** jer sam jedva i ovaj nasao preko forum racunara...

Poslednja izmena:
Da, ali oni nemaju takwe pogodnosti placanja koji meni odgowara kao forum a + iscimao sam lika iz foruma posteno da mi nabawi owaj laptop.

Btw pitanje za acer specijalistu ili ko wec owo zna.
Posto owaj laptop ima mxm slot, da li je moguce ubaciti atijewu graficku njemu, narawno ukoliko postoji i da li to mogu da odradim kod nekog zwanicnog acer serwisera?

Ja sam to uradio i ubedjujem sebe da se verovatno isplati, mada moram da priznam da bih vise voleo da nemam iskustva sa ostvarivanjem garancije. Inace mis je veoma mali, a torba je obichna. Oko registrovanja garancije ima neka munja tako da je jos uvek nisam odradio.

Pitanje:
Koliko je T8100 bolji od T7500?
Na notebookcheck T7500 je bolje rangiran...

Da i mene interesuje kakav je T8100 ...??? i kod ovog modela ACER Aspire 5920G-812G32Bn...da li zna neko koji je BlueRay...?da li je je ujedno i dvd rw?

Mislim da nije... I ja se razmisljam da uzmem taj model. Najniza cena za njega je 96k. Jel nasao neko nesto jeftinije?

Hmm gdje si nasao za 96k ?...ja sam nasao najjeftinije oko 102k...

Izgleda da je T7500 bolji od T8100 ...grrrr...jeli ima neki model Acer Aspire sa T7700???

Definitiwno je brzi, t8100 se samo manje hladi, produzawa battery life i manji je chip.
Zanima me da li se moze ubaciwati jos ram memorije u 5920G modele? Znam da u owaj sa T8100 se moze prosiriti do 4gb. Ajde samo brz odgowor ako moze jer sutra uzimam neki od ta 2 modela...

Ja koliko znam svaki je do 4GB ...a saznao sam u BlueRay-u se utopi samo dvd citac ...

Kako stwari stoje ja uzimam T7500 model (onaj sto sam pomenuo u gornjim postowima), bitnije su mi preformanse od malo slabijeg zagrevanja i manjeg cipa... Jednostawno ne isplati mi se da dam 14k wise za nijansu slabije preformanse a hladniji cip. Btw 96k je cena u Stevaco.

602g3bi ima ****ni linux, znaci ne mogu da werujem! Kupicu penryn samo zbog bluray-a. Ako neko zna neki model sa njim i sa t7700 ili t7500 i 8600gt neka me obawesti...

Acer Aspire 5920G-812G32Bn

Pojavio se u Evropi novi Acer Aspire 5520G-603G25Bi sa BlueRay snimačem i to je najjeftiniji notebook trenutno s njim, ali ga kod nas nema (još uvek, ako ga bude bilo uopšte).

@Wahad
Acer Aspire 5920G-812G32Bn

Intel Core2Duo T8100 (2.1GHz/3MB/800FSB) Penryn Core
Intel 965PM chipset
2GB DDRII (1x2GB)
320GB HDD SATA (5400rpm)
BlueRay
NVidia GeForce Go 8600GT 512MB GDDR2
15.4" WXGA 1280x800 HighBrightness (200nit)
Integrated WebCam 0.3MPix
S-Video TV out
Dolby certified surround sound system
S/PDIF
4xUSB
HDMI
Express card
5-in-1 card reader
BlueTooth
FireWire
Modem
G-LAN
WLAN 802.11 a/b/g/Draft-N
12 function buttons
Digital TV Tuner
8 cell 71W battery life up to 3:30h
težina 3kg
garancija 1 godina
Microsoft Vista Home Premium

cena: 92999 din +PDV

Zver, nema šta :). Gde ćeš bolje od ovoga za taj novac?! ;) :wave:

Poslednja izmena:
T8100 je bolji izbor

Definitiwno je brzi, t8100 se samo manje hladi, produzawa battery life i manji je chip.
Možda pomogne:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=219653
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=213507

200MHz, 300MHz - doesn't matter. For the majority of tasks you will not notice. Unless you are encoding for hours, the time difference will be insignificant.

A razlika je 100Mhz i 1MB keša. Ništa u stvarnosti. Penryn je bolji zbog baterije i zagrevanja (efikasniji), nema se tu šta razmišljati. :wave:

Zanima me da li se moze ubaciwati jos ram memorije u 5920G modele? Znam da u owaj sa T8100 se moze prosiriti do 4gb. Ajde samo brz odgowor ako moze jer sutra uzimam neki od ta 2 modela...
Vista 32-bit ne prepoznaje više od 3GB. Za 4GB moraš instalirati 64-bitnu Vistu.

So it shall be Penryn... Tomorrow posto sam danas bio prewise umoran... Samo da mi ne iskrsne neko neocekiwano ******...

Nazad
Vrh Dno