Šta je novo?

Laptop 700-800 eura (a da mogu da se igraju igrice)

arnyman

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2008
Poena
319
Eto ocu da kupim laptop, budzet je oko 700 do 800 eura, dvoumim se izmedju Asus-a N50 (onaj sto ima nV9650) i slicnih MSI modela, mozete li mi preporuciti jos neki model.Moze biti 15.4 ili 17 dijagonale, dok god je u tom cenovnom rangu, pozeljno da je Intel procesor, RAM-a koliko treba, hard nebitan (samo da ga ima). Da se ne lazemo na njemu ce se dosta igrati igrice, pa mi je najbitnija grafika.

Meni se recimo ovaj sa testa bash svidja: http://www.benchit.rs/BenchIT-testovi/Notebook/MSI-GX620X.html .Taj konkretan nisam imao u rukama,ali prethodne MSI gamere jesam,izrada je izuzetna.
Ali zapamti jednu stvar: zbog manje potrosnje mobile uredjaja te iste komponente su osetno brze kada su u desktop PC.Znaj da je 9600GT mobile 128-bit a ne 256-bit recimo,i da ti je taj notebook od 700-800 eura u rangu nekog od 450-500 eura u desktop segmentu.Takodje znaj da mozes da se igras samo na struju,na bateriji ne,jer ukoliko mu iskljucis power saving opcije verujem da baterija nece izdrzati ni 30 minuta.U suprotnom sa ukljucenim power saving klokovi su toliko niski da je igranje jadno.
Evo ti i koristan link na kome mozes da uporedis mobile GPU chipove: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html .

Poslednja izmena:
To da je svaka komponenta u laptopu 30 do 50 % slabija nego u desktopu mi je jasno, al imam vec dva desktopa u stanu, a zbog dosta putovanja (jedan od ova dva je proputovao vise nego vecina laptopova) laptop bi mi legao ko budali samar :d
MSI nudi najvise modela u tom rangu s nV9600GT, al me .ebe gomila losih iskustava s njihovim desktop komponentama i nekim starijim modelima laptop-ova
Ovaj Asus X71 iz linka je samo jos napucanija ideja od N50, al mi nije neophodan i N50 bi zavrsio posao, kao sto rekoh samo da je grafika dobra i neki solidan Intel, vise mi ne treba

Primetih da doticni Asus X71VN-7S054 ima grafu sa DDR2.Posto sam ja covek koji se nekada dosta igrao (a i sada cim ugrabi vreme), tesko da bih dao 80K dinara za nesto sa DDR2 u vreme kad DDR5 postaje standard...

Primetih da doticni Asus X71VN-7S054 ima grafu sa DDR2.Posto sam ja covek koji se nekada dosta igrao (a i sada cim ugrabi vreme), tesko da bih dao 80K dinara za nesto sa DDR2 u vreme kad DDR5 postaje standard...

To je jedino sto me odbija od tog i Asus-a N50, da ima GDDR3 nebih ni pogledao MSI pored njega

Nisi dobro čitao temu. On traži laptop na kojem može i da se igra a sa ovim se neće naigrati.
:wave:
I na tom laptopu se sasvim lepo moze igrati - ne novi naslovi ali ogromna biblioteka igara je sasvim igriva. Novije igre nisu ni za jedan laptop cak ni onaj od preko 1000 eur - nema tu ljudskog igranja novih naslova - sto bi deckonja koji je postavio thread rekao "da se ne lazemo" :)

I na tom laptopu se sasvim lepo moze igrati - ne novi naslovi ali ogromna biblioteka igara je sasvim igriva. Novije igre nisu ni za jedan laptop cak ni onaj od preko 1000 eur - nema tu ljudskog igranja novih naslova - sto bi deckonja koji je postavio thread rekao "da se ne lazemo" :)
HP pravi kvalitetne laptop-ove ali meni treba nesto s jakom grafikom i Intel-ovim procesorom. Ovaj HP ima Ati 3200 koji ima 1000 bodova u 3D Mark 06, a dva koja sam naveo kao favorite imaju nVidia 9600 i sl. koje imaju oko 5000 bodova u 3D Mark 06. Koliko god to bio samo sinteticki test razlika je ogromna i mislim da vrjedi tih 100eura razlike

HP pravi kvalitetne laptop-ove ali meni treba nesto s jakom grafikom i Intel-ovim procesorom. Ovaj HP ima Ati 3200 koji ima 1000 bodova u 3D Mark 06, a dva koja sam naveo kao favorite imaju nVidia 9600 i sl. koje imaju oko 5000 bodova u 3D Mark 06. Koliko god to bio samo sinteticki test razlika je ogromna i mislim da vrjedi tih 100eura razlike
Razlika postoji i nije mala tu si u pravu. Naveo si da hoces i da se poigras (ne i sta bi igrao a grafika je od vaznosti svakome ko kupuje notebook (a zna sta je graficka) pa sluzio taj makar i za net samo) ali veruj da se ni sa tom 9600 neces naigrati kako treba ili kako ocekujes ako ocekujes da igras u nekoj malo visoj rezoluciji novije igre a da odvrnes detalje na "raskosnije". U sv slucaju za oko 700-800 eur 9600 je vrh koji mozes ocekivati. Uzgred taj HP se moze naci za oko 450 -500 (zavisno od cpu i hdd) eur sto je znatno manje od tvoje predlozene cene a i nadjenih resenja koja su oko 700 eur. Meni je onaj MSI sa 17"" ekranom sasvim ok-grafika ima DDR3 memoriju onaj asus ddr2?, HDD od 250 asus 320. taj MSI nema operativni sistem sto je ok jer ne dajes pare i za to jos - ako mozes da instaliras XP mada vidim da ima 4GB RAM-a.. a *** znaci 64bitni OS. U svakom slucaju MSI - pa makar samo zbog veceg ekrana.

Poslednja izmena:
Moj savet - kupi polovan DEll XPS m1530. Moja iskustva kazu - ubica. Kazem polovan posto je nov oko 1600e :).
Inace od novih msi deluje skroz ok, lepo je napucan svim i svacim ... a 2 godine garancije vrede nesto ...

Po meni
Acer 6530G ,
dobro-16:9, HD rezolucija (1366x768), 8 cell baterija, 3650 /512MB HDMI, tih i ne grejese, zgodna tastatura .Odlicno se ponasa u Windowsu 7 x64.:)
lose- sjajan ekran moze da zasmeta, nezan finish oko ekrana, verzija sa C2D je znatno skuplja.

Pozz

Po meni
Acer 6530G ,
dobro-16:9, HD rezolucija (1366x768), 8 cell baterija, 3650 /512MB HDMI, tih i ne grejese, zgodna tastatura .Odlicno se ponasa u Windowsu 7 x64.:)
lose- sjajan ekran moze da zasmeta, nezan finish oko ekrana, verzija sa C2D je znatno skuplja.

Pozz
Ali Acer kao brand i garancija od svega godinu dana? :trust: nek me neko razuveri, nisam zadrt i menjam stavove ako uvidima argument, al' Acer mi, barem kod nas, deluje kao low cost shitina...

Vrh Dno