Šta je novo?

Laptop ~500€

bulldozerNS

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2013
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 13600k & Arctic Freezer 34 Duo
Matična ploča
Gigabyte z790 gaming x ax
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL36
GPU
Gigabyte RTX 3070 8GB
Storage
KINGSTON 1TB KC3000 M.2 PCIe + Samsung 860 Evo 500GB
Zvuk
Altec Lansing VS4121
PSU
SEASONIC Focus GX 850W
Kućište
msi armor v715
Monitor
Asus ProArt PA278QV
Miš & tastatura
Razer Basilisk V3 & Keychron K4 PRO
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav, kupujem laptop, budzet naveden u naslovu teme, pa mi treba preporuka 🙂
Elem, ovo mi je zapalo za oko, medjutim vidim na susednom podforumu kuknjavu na Asusov servis i kvalitet, pa me zanimaju iskustva sa ovim proizvodima? Sama konfiguracija me ne brine, za ono što meni treba je puna kapa, više me interesuje kvalitet? Kućna upotreba, retko kad bih ga i isključivao sa punjača, koristim gradjevinski softver (AxisVM, Tower, AutoCad, MSProject) i povremeno bi se odigrala poneka igra, mada nisam lud za detaljima i frejmovima (zapravo, jesam, al nemam para za to 😀). Filmovi, muzika i surf se podrazumevaju. Ako ne ovaj laptop što sam naveo, onda koji? Unapred hvala.

Razmisli i o ovome: http://www.emmi.rs/laptop-računari-...el-i3-3110m-4gb-1tb+8.11.html?productId=38273
Ima nekoliko prednosti: nešto manja cena, odličan brend, šestoćelijska baterija i najveća prednost - hard disk je ne samo duplo veći (a jeste) kod ovog Lenova u odnosu na Asus, nego je u pitanju i SSHD, tj. kombinacija običnog hard diska i SSD-a (ima 8 GB SSD koji služi za keširanje). Ja na desktop računaru koristim SSD i ludim kad vidim kako se neke znatno jače mašine od moje vuku k'o puževi zbog toga što koriste obične HDD-ove. Ove hibridne varijante nisam koristio, ali kažu ljudi da i one veoma ubzavaju računar i da je utisak sličniji tome kao da imaš SSD a ne HDD.
Jedina prednost Asusa kog si naveo jeste što ima bolju grafičku o odnosu na ovaj Lenovo. Sam proceni šta ti je bitnije.

Hvala na odgovoru. Razmotriću svakako i navedeni Lenovo, mada sam ipak fan NVidie.

Nazad
Vrh Dno