Šta je novo?

Laptop 13"

pajics

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2006
Poena
319
Planiram da uzmem 13" pa me interesuju iskustva korisnika. Takodje koji bi preporucili? (Toshiba portege npr)
Da li neko ima Asus bamboo i sta misli o njemu?

Hvala!

Poslednja izmena:
Uh, da, tog Della sam skroz zaboravio pošto sam ga za sebe precrtao. :d Ove Toshibe danas videh pa mi ostale u sećanju, a Dell je stvarno bolji od njih. :S: Definitivno preporuka pre navedenih Toshiba.

Pa treba mi neki lap za put, trenutno razmatram pa cena nije previse bitna (tj do nekih 1200e). Vec imam 15.4 tako da je bitno da je lagan i da dobro izgleda ,). Ne bih voleo da ima integrusu, ali s obzirom da mi nije glavni racunar zanemaricu za sada tu stavku...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Pa treba mi neki lap za put, trenutno razmatram pa cena nije previse bitna (tj do nekih 1200e). Vec imam 15.4 tako da je bitno da je lagan i da dobro izgleda ,). Ne bih voleo da ima integrusu, ali s obzirom da mi nije glavni racunar zanemaricu za sada tu stavku...

Ne znam da li 9500 NV nije integruša uz čipset, pretpostavljam da si mislio da nećeš Intel-ušu :d, onda definitivno ovaj navedeni DELL, nema ništa slično za te pare. Meni fali virtuelizacija pa otpada ovaj CPU, a sa jačim je 20tak hiljada skuplji tako da je onda druga priča i konkurencija, znam da sam ga bio precrtao zbog nečega. Kome VT nije bitna, ovo je super mašina.

Apple mi se svidja, verovatno kao i svima, ali mi treba win (a ne bih da kupujem apple pa da na njega instaliram win iako je moguce preko bootcamp-a). S obzirom da je prenosnik u pitanju bitno mi je i trajanje baterije... Sony sam uvek voleo, ali su uvek bili dosta skuplji u odnosu na konkurenciju. Doduse sada su pale cene laptopova pa vidim da je ovaj sto si mi ponudio od 1099$ doduse u americi :S
@mickeyrs da na intelusu sam mislio :D

Apple mi se svidja, verovatno kao i svima, ali mi treba win (a ne bih da kupujem apple pa da na njega instaliram win iako je moguce preko bootcamp-a). S obzirom da je prenosnik u pitanju bitno mi je i trajanje baterije... Sony sam uvek voleo, ali su uvek bili dosta skuplji u odnosu na konkurenciju. Doduse sada su pale cene laptopova pa vidim da je ovaj sto si mi ponudio od 1099$ doduse u americi :S
@mickeyrs da na intelusu sam mislio :D

Posto vec hoces da das prilicnu kintu za laptop, onda ne bi bilo lose da ides na Sony.

Sada sam bacio pogled na cene u Evropi, znaci u Svabiji ga ima za manje para od tvog budzeta

https://www.sonystyle.de/SonyStyle/VAIO-Notebook-PC/SR-Serie-13-3/

Ne znam ko uvozi kod nas Sony...

Pošto sam i ja u potrazi za nekom 13com, da dodam po koji utisak a da ne otvaram novi thread. Na žalost, situacija sa Sonijem je prilično tragična koliko sam ja gledao - ono što ima je uglavnom preskupo i bajato, a ono što je možda i OK platiti malo više - ne može da se kupi kod nas.

Malo sam i ja gledao po SonyUSA sajtu i nađoh ovo recimo, ali džabe kad ga nema u SRB. :S: http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&partNumber=VGNZ720D/B#additionalImage1%22. Ostaje i pitanje koliko je pametno 1600x900 na 13", mada mislim da je OK iako ne volim previše sitne monitore, ovo je laptop i generalno ga gledaš sa manje daljine nego desktop monitor.

Razgledao sam onda predloženi DELL XPS 13 i koliko videh po svim testovima, imaju problem sa velikim zagrevanjem pa mi se ni to ne sviđa baš + glossy ekran i samo 1280x800. A i ima više od 2kg, nije baš lagan.

Kao što rekoh, da može Lenovo X301 da se nađe kod nas ne bih tražio dalje, ovako i ja ostajem u potrazi za nečim prenosnim i laganim i sa dobrim ekranom. X300 je takođe OK, ali mi je procesor upitan, samo 1.2GHz, fali mu virtuelizacija (ako je ima, pošto je ono neki custom intel cpu i nigde nema spec) i veći disk (bar da je 128GB ovaj SSD) i nekako me žao da kupujem model star godinu i nešto za toliki novac pored živog i zdravog novog modela. :) Sve u svemu... klasična srpska ponuda, ali to i nije neka novost. :d

EDIT. Recimo da bi meni i ovaj HP EliteBook 2530p bio OK, samo da proverim dostupnost... Nije 13", ali kad je već rezolucija ekrana ista nego na većini 13ca, što ne uzeti u obzir i nešto manje i prenosnije. :)

Poslednja izmena:
Air? Bljak. :p

Inače, što se tiče cene, nije da nije neki faktor, ali generalno ovo nisu baš jeftine mašine. Prethodni laptop koji sam kupio (a eto, i dan danas radi :D) je imao samo jednu manu - previše je težak i kabast da bih ga nosao okolo, tako da posle 6+ godina mu je vreme za penziju. Izbor je pao ipak na ThinkPad T400s kojeg, naravno, takođe nema kod nas pa će biti igranka da se nabavi...

Edit. Još uvek razmatram i ovaj 12" HP + neki ext monitor za po kući ako ne uspem da nađem Lenovo... al da ne gušimo temu - pitanje je bilo koji 13" uzeti, posle pregleda ponude i testova, ili su preskupe te 13ce (Sony od po 170, 180 i 200+ kdin) ili imaju neku falinku za oko 100k. :D

Poslednja izmena:
Ne znam, nisam Apple mašine ni uzimao u obzir za kupovinu jer mi izgledaju kao da su samo za pokazivanje i deluju mi nekako, previše krhko. (ubiće me kovacm :d)

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/1598-apple-macbook-air-mb003zha

Ako ga zaista i ima po ovoj ceni, ne bih rekao ni da je nešto preskup, a MacBook-ovi i za manju cenu imaju bolje performanse i neutralniji dizajn, pa ko voli...

xexe... :)

kad prvi put uzmes Air (ili neki drugi laptop tezak 1kg) prva reakcija je: "kako je moguce da je laptop ovako lagan" ?!?

tacno je, sve ima svoje :) - Air jeste skup ali je, mogu slobodno reci, najbolje napravljen (ne verujem da ijedan laptop moze da se meri sa njim po kvalitetu izrade, o tome da je krhk nema ni reci! provereno moze da zvekne na beton :D) pored toga, najverovatnije je i najlaksi laptop sa C2D procesorom... dakla, sve ima svoje: i cena i tezina i kuciste i CPU i izrada i OS...

A šta mislite o ovome?
Ja isto razmišljam da kupim neki notebook za putovanja i kome baterija dugo traje, pa mi ovo deluje kao idealan izbor.

@kovacm:

Koliko realno traje baterija na Air-u?

@kovacm:

Koliko realno traje baterija na Air-u?

na prvom modelu (1,6GHz) - jako malo! između sat i dva uz 50% osvetljenja i upotrebu PhotoShopa, surfovanja (nisam probao da iskljucim Flash...) preko USB 3G modema... mada, moguce da nesto stvarno nije u redu sa ovim primerkom ali ne moze da izgura preko npr. 3 sata nikako.

ne znam kakva je ova druga generacija po pitanju baterije. pored toga u Air ide 1,8" harddisk tako da ako budes hteo da ga povecas moras da pazis i na to...

ovaj Acer ima C2D - koliko njemu traje baterija? i da li moze da se instalira Mac OS X :D

Poslednja izmena:
Pa Acer tvrdi da baterije traju po 8-9 sati. Mada je neko ovde na forumu napisao da mu baterija realno traje 5. A meni je i 5 sati je zadivljujuće. :)

Ovde sam našao neke testove, samo je pitanje koliko su realni...

A to za Hackintosh, tj. za instalaciju Mac OS X na običnoj mašini mi deluje malo komplikovano, pa nisam ni pokušavao. Tj. pokušao sam jednom pod VMWare-om ali je radilo očajno...

Moja preporuka Dell XPS 13".

Ne zelim da smaram (a verujem da mnogo smara kad se neki mac-head nadje da ubedjuje), ali pogledaj i 13" mac book pro. Ne znam koliko bi te kod nas izasao, po onoj tradicionalnoj racunici ($=euro) trebalo bi da se knap uklopi. (i pro-ovi su sve samo ne krhki, ja sam pro, istina 15" ispustio sa 2m na bok i nista mu nije)

Nazad
Vrh Dno