Šta je novo?

laptop 13" totalna glavobolja...

Beli Mag

Slavan
Učlanjen(a)
20.10.2004
Poena
319
treba da kupim laptop/notebook sa ekranom 13"

traazim dobru, kvalitetnu i brzu masinu, izgled je bitan... znaci sminka

optika moze ali i nemora, wireless obavezno, garancija sto veca...

preferiram Lenovo i Hp ali nije uslov. Cena.. do 80.000

obzirom da je sminka najbitnija, shvatate da je za direktora...

kupio bih ga koliko ove nedelje ukoliko je predlog ok a ima ga u radnji.

Можда Asus U30JC

http://www.asus.rs/product.aspx?P_ID=IZfJRyRqVpStMi76

Јака конфигурација, алуминијумска израда, добра батерија, отпика, 2 година гаранција итд. Имаш тест лаптопова од 13" овде
http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/prenosni-racunari/uporedni-test-13-incni-notebook-racunari.html

Ако би директор могао да се протегне до неких 1000е, за те паре може да купи Toshiba R700, то је већ бомбона од машине, прави пословни лаптоп.

Ako se pod sminka misli da dobro izgleda u business smislu (nije zenski direktor?:)), +1 za Toshibu R700! (ili R500 koja je jeftinija valjda). To je stvarno vrh laptop za business svrhe.
Da se malo vise otvori lagano bi mogao Sony Z series da uleti kao vrh ponude ;) (mada po sminci mozda je HP Envy bolji)

ASUS U30JC ili U35JC ili HP ProBook 4320s ... nesto cu od toga. Odgovara mi cena, procesor, memorija.. svi imaju dobro aluminijumsko kuciste... e sad ce sminka presuditi.

Jesi li razmisljao o Dell Latitude seriji notebookova?
Inspiron ne bih rekao da je za poslovne ljude.
Npr. Latitude E6400 ili slican ima magnezijumsko kuciste, osvetljenje tastature, izuzetnu bateriju (oko 6h rada), razne konektore (e-sata, hdmi...), moja preporuka. Jedino sto je 14,1", ali mislim da to nije preveliko u odnosu na 13,3".
Na sajtu http://www.list-solutions.com/srp/series/?conid=35 imas modele pa mozes da izmenis konfiguraciju prema potrebama.

Добри су ови Dell модели, али за те паре (па и мање) већ може да се купи Toshiba R700, која их дере уздуж и попреко. По мени идеална машина за ту примену.

Ja otprilike gledam nesto slicno u istom cenovnom rangu.
I dvoumim se izmedju HP 4320s i Asus U30JC ...
Uvek mi taj HP iskace kao najbolji odnos cene i kvaliteta, jedino mi smeta sto generalno na internetu o njemu ima jako malo.
Na benchmarku su radili poredjenja 13' modela i tu se nije nesto pokazao, ali bila je verzija sa i3 procesorom, a ne sa i5...

Ja sam uzeo 4320s sebi, nemam zamerki sem na touchpad. No, ne koristim pa ne primecujem.
Radi lepo i tiho, baterija traje. Kao sto si i sam rekao, relativno je jeftin.
Ja sam zadovoljan.

Nisam imao prilike da je praznim do kraja pa ne znam tacno, ali trebalo bi da dohvati izmedju 2 i 3 sata. Meni je to dovoljno.
1080p nisam probao, koristim ga samo za posao, sry.

Poslednja izmena:
@Sasa
Koliko traje baterija?
Jel bez problema pusta 1080 mkv?

Video sam i ovu Toshibu http://tinyurl.com/393h748 - Toshiba Satellite R630-10K i ona mi deluje OK, pritom je kompaktnija od HPa, ali i slabiji procesor, manji HDD...

Ја имам америчку верзију R630, то је R705.У суштини то је R700 за народ, дакле без дока, блутута и сличних бизнис ситница :) Имаш тест за R700 на овом сајту, отприлике све што важи за њега важи и за R630. Ја сам својим лаптопом презадовољан, али капирам да свако има своје приоритете. Мени су приоритет биле димензије, батерија и израда, уз неке нормалне перформансе, и ово ми је био најбољи избор. Реци који су твоји приоритети па ће лако нешто да се препоручи :)

Prioriteti hmm

1. Posao - znaci gomila otvorenih sajtova sa dosta flasha da radi bez problema, office, photoshop.
2. Filmovi - 1080p mkv da mi pusta preko HDMI na plazmu
3. Baterija - da traje bar 3 sata
4. Dimenzije - bitno je da je sto manji i kompaktniji (koliko je to moguce za 13')

To bi bilo to...

Poslednja izmena:
Prioriteti hmm

1. Posao - znaci gomila otvorenih sajtova sa dosta flasha da radi bez problema, office, photoshop.
2. Filmovi - 1080p mkv da mi pusta preko HDMI na plazmu
3. Baterija - da traje bar 3 sata
4. Dimenzije - bitno je da je sto manji i kompaktniji (koliko je to moguce za 13')

To bi bilo to...

E овако

1. Ово није никакав проблем, било који процесор који није ULV ово без проблема извлачи. Дакле за i3 који се налази у R603/R705 то није никакав проблем.
2. 1080p mkv пушта овај процесор сигурно, е сада немам плазму тако да нисам пробао ништа преко HDMI
3. Батерију сам тестирао у више наврата, и трајање иде од неких 2 сата (када пустим неки тест који максимално оптерети лаптоп) до преко 8 сати (када погасим wifi и нпр читам неки текстуални документ. Мени у пракси траје око 4 сата, са 2 претраживача са по 10ак табова, Apache и Mysql сервер и неко окружење за програмирање уз пар додатних програма. У некој опуштеној варијанти где је укључен само претраживач са пар табова траје између 5 и 6 сати. Све је то са осветљењем на 40%, што је идеално када се користи у затвореном простору, јер је екран прилично светао.
4. Не постоји мања 13" од ове Тошибе, и то је мени био критеријум који је највише преломио. Тј овај нови MacBook Air је за пар десетина грама лакши, али он нема оптички уређај итд. Ова Тошиба је малтене димензија као netbook али има снагу као стандардни лаптоп.

E овако
Ова Тошиба је малтене димензија као netbook али има снагу као стандардни лаптоп.

Upravo to i trazim...

овај нови MacBook Air је за пар десетина грама лакши, али он нема оптички уређај

I toshiba bi trebala da ima bolje performanse? Pitam posto razmisljam i o Airu...

I jos nesto, jedna od zamerki za ovu Toshibu je i bucan kuler? Ja nisam od onih noise freekova , ali bas i ne volim da me nesto ometa u radu, recimo kuler...

Upravo to i trazim...

I toshiba bi trebala da ima bolje performanse? Pitam posto razmisljam i o Airu...

I jos nesto, jedna od zamerki za ovu Toshibu je i bucan kuler? Ja nisam od onih noise freekova , ali bas i ne volim da me nesto ometa u radu, recimo kuler...

Па ја не знам ништа друго да има димензије као нетбук а перформансе као нормалан лаптоп. Тј мислим да има пар Сони лаптопова, али тешко да то може овде да се нађе.
Што се тиче Aira, ипак су ово две различите класе по питању перформанси. Air има оне штедљиве варијанте Core2Duo процесора, док ова Тошиба има пун i3 процесор. То је велика разлика у перформансама, и нису класе за поређење по том питању. Е сада Air има SSD, то ће доста да појача перформансе у раду, али можеш и у R630 или R700 да уградиш SSD накднадно. Наравно овде причам само о хардверу, не бих да улазим у разлику у перформансама које диктирају разлилити оперативни системи.

Што се тиче буке није ми сметало. Тај кулер се не гаси никада у потпуности, али није нешто бучан, чује се мало јаче када оптеретиш процесор на 100%, али ни тада ми не смета ништа специјално. Ја га углавном користим у Toshiba Eco моду, и тада је лаптоп прилично тих, млак и батерија супер траје, а нисам приметио неку разлику у перформансама.

Nazad
Vrh Dno