Pozdrav svima!Citao sam teme o laptopovima, otprilike mi je jasno kakvo je stanje, ali bih hteo jos neka pitanja da postavim.Dakle, potreban mi je lap kao iz naslova, igre se nece igrati uopste.Budzet je oko 350e.Bitno je da kazem da bi operativni sistem bio win xp, jer jos neki ljudi koji ce ga koristiti mogu samo u njemu da se snadju.Jos jedna stavka je velicina ekrana, koji zelim da bude 15.6", jer mi to najvise odgovara.Velicina harda takodje nije presudna, moze biti slobodno 160gb.
Pitanja su: Da li postoji laptop na kome xp radi bolje i stabilnije nego na drugima(zbog drajvera...)?Koliko moze da znaci dd3 memorija i procesor kada su u pitanju filmovi, jer za ostali rad(office i surf) pretpostavljam da nema veci znacaj jacina proc.i mem.
Svideo mi se Dell Vostro 1015, najvise zbog garancije, ali koliko je moguce da se pregazi Linux koji ide sa njim i instalira xp da radi stabilno?
Favoriti su jos
-ACER Aspire 5732Z-432G25(kazu da je slabiji core duo u njemu, da li je tacno?)
-LENOVO G550-1 Intel-CoreDuo(koliko znaci njegova ddr3, a kazu i da nije xp za njega?)
-HEWLETT PACKARD Compaq 615 VC281EA AMD Athlon64 X2 (koliko je ovaj proc. i da li je bolji od onih u prethodna 3 modela?).Dodao bih jos 1gb rama ako bih ovaj uzimao.
Znam da sam smorio malo, ako neko ima zelju da obrazlozi i pomogne, hvala puno!
Pitanja su: Da li postoji laptop na kome xp radi bolje i stabilnije nego na drugima(zbog drajvera...)?Koliko moze da znaci dd3 memorija i procesor kada su u pitanju filmovi, jer za ostali rad(office i surf) pretpostavljam da nema veci znacaj jacina proc.i mem.
Svideo mi se Dell Vostro 1015, najvise zbog garancije, ali koliko je moguce da se pregazi Linux koji ide sa njim i instalira xp da radi stabilno?
Favoriti su jos
-ACER Aspire 5732Z-432G25(kazu da je slabiji core duo u njemu, da li je tacno?)
-LENOVO G550-1 Intel-CoreDuo(koliko znaci njegova ddr3, a kazu i da nije xp za njega?)
-HEWLETT PACKARD Compaq 615 VC281EA AMD Athlon64 X2 (koliko je ovaj proc. i da li je bolji od onih u prethodna 3 modela?).Dodao bih jos 1gb rama ako bih ovaj uzimao.
Znam da sam smorio malo, ako neko ima zelju da obrazlozi i pomogne, hvala puno!