Šta je novo?

Lap top za 300e.

nemanja_hn

Poštovan
Učlanjen(a)
05.10.2015
Poena
50
Pozdrav,

zanima me koji je trenutno najbolji lap top za cenu od oko 300e (znam da se ne moze naci nista specijalno).
Koristio bih ga za glednje filmova, muziku i surfovanje. Dakle nista previse zahtevno.

Hvala unapred.

Vredi ali ne ocekuj cuda , nije bitna toliko frekfrencija koliko je bitno samo jezgro i same arhikteture opet moraces da ugradis jedan ssd za da osetis vistinski kako bi trebalo da radi jedan laptop :)

Da ali zato i kazem, ovi sad i3 laptopovi su na 1.7Ghz bez turba! a Pentium brodwell (znacu U) je takodje 1.7 ili 1.9, razlika je koliko sam video jedino u kolicini kesa 2MB naspram 3MB i to sto je taj jeftin i3 baziran na haswell-u a Pentium na Bordwell (22nm vs 14nm)

http://ark.intel.com/products/86348/Intel-Pentium-Processor-3825U-2M-Cache-1_90-GHz
http://ark.intel.com/products/75105/Intel-Core-i3-4005U-Processor-3M-Cache-1_70-GHz

Brze i3 nisam uzimao u obzir zbog dosta vece cene!
Po meni 1MB vise kesa ne vredi ~40e vise para jer to u realnom radu nema sanse da je vise 3-4% a ako se poredi sa ovim na 1.9Ghz cak je mozda i sporiji i3 na 1.7Ghz

Poslednja izmena:
Da ali zato i kazem, ovi sad i3 laptopovi su na 1.7Ghz bez turba! a Pentium brodwell (znacu U) je takodje 1.7 ili 1.9, razlika je koliko sam video jedino u kolicini kesa 2MB naspram 3MB i to sto je taj jeftin i3 baziran na haswell-u a Pentium na Bordwell (22nm vs 14nm)

http://ark.intel.com/products/86348/Intel-Pentium-Processor-3825U-2M-Cache-1_90-GHz
http://ark.intel.com/products/75105/Intel-Core-i3-4005U-Processor-3M-Cache-1_70-GHz

Brze i3 nisam uzimao u obzir zbog dosta vece cene!
Po meni 1MB vise kesa ne vredi ~40e vise para jer to u realnom radu nema sanse da je vise 3-4% a ako se poredi sa ovim na 1.9Ghz cak je mozda i sporiji i3 na 1.7Ghz

Ne vredi,ja bi isao na Bordwell ipak je nova generacija i mnogo bolji chipset i do sada su se pokazale najbolje u laptopima sprema ivy i haswell kazem ti kad se stavi ssd vise i nije ti toliko bitno koji je procesor, e sada e mozda taj laptop sa i3 da je po premium napraven sprema onaj pentium zavisi kakv je dizajn i kvalitet plastike,mislim da i3 ima malo jaci jezgra nego pentium

Poslednja izmena:
Nisam čuo za garanciju od 4 godine. Samo za standardnu (zakonsku) od dve godine i ovu akcijsku gde u prvoj godini dobijaš pare natrag ako se pokvari.

Ne znam stvarno kako bi neko davao 4 godine garancije na laptop od €300, al otkud znam. Možeš li da daš neki link gde se spominje ta garancija od 4 godine?

Aha, kažeš plaća se održavanje €10 godišnje. Pa to ti je onda €60 za 6 godine. Nije puno za tolku garanciju, ali opet nije ni besplatno. Raspitaj se ti ipak da li je to 2+4 kako ti kažeš ili ipak 2+2.

To je sasvim normalno u gigatronu recimo i jako mi se svidja opcija; obavezujes se potpisom da ces kod njih servisirati laptop 5 godina (servis jeftiniji nego u drugim radnjama) i zato imas toliku garanciju. Uvek sam isao na tu opciju!

Pa imao je "jace" jezgro jer je i3 bio 2 jezgra/ 4 thread-a i vise kesa + turbo, sad je brodwell pentium takodje 2 jezgra / 4 thread-a, obe U verzije su bez turba znaci prakticno su identicni, razlika u kes-u, generalno su pentim U procesore ubrzali a i3 unazadili frekvencijom i priblizili ih jakooo blizu

To je sasvim normalno u gigatronu recimo i jako mi se svidja opcija; obavezujes se potpisom da ces kod njih servisirati laptop 5 godina (servis jeftiniji nego u drugim radnjama) i zato imas toliku garanciju. Uvek sam isao na tu opciju!

Radi se o sledecem,
Nepo System je kontrolni servis koji radi za Gigatron kada je u pitanju Asus laptop koji je kupljen u Gigatronu imate 2 god Asus garancije, mozete da ga nosite u Nepo System ili ne, vas je izbor za 2 god Asus garancije ali ako hocete da iskoristite maximalnu garanciju onda mora sledece, svake godine mesec dana pre od dana kada ste ga kupili mora se nositi na redovan godisnji servis i to kosta 10e - 1.250.00din.
Znaci, ako se ne odnese na redovan godisnji servis gubi se pravo na dodatnu garanciju.
U slucaju kvara u Asus garantnom roku Nepo System kao kontrolni servis predaje laptop u Asus servisu - KimTec. Nakon isteka Asus garancije teret garancije pada na Nepo System koji je glavni servis za Dell i Acer kao sto je KimTec za Asus.
Negde sam procitao na Gigatron site-u sto bi rekao Jakoje "ja stem nemam nista", da taj dodatni garantni rok ide na terent Nepo System i da Gigatron stem nema nista nakon isteka regularne garancije od 2god u ovom slucaju jer Asus daje toliko.
Kako, da li, ko, ako, mozda..... sve su to pitanja na koje moze da da odgovor samo onaj ko je prosao putem pokriven ruzama.
Prica iz Nepo Systema stoji - da, uredjaj je pokriven garancijom 100% u slucaju kvara ako ga redovno servisirate kod nas 2+4 god.
Posto sam ja takodje korisnik opisanog tretmana banjskog, sto bi reko Milasin mogu samo da konstantujem a i vi samnom dak nas neko ne demantuje pozitivno ili negativno.

Jedno je cinjenica, laptop bi trebalo da se barem jednom godisnje otvori i obrise od prasine i zameni termana pasta, sobzirom gledajuci na youtube-u sta treba da se radi za 10e me ne boli glava ipak je u pitanju regularan servis i profesionalni rad, kako ce da se ponasaju ako NE DAJ BOZE dodje do nekih problema....videcemo ili necemo da se vidimo sa njima.
Evo jos malo informacija http://www.gigatronshop.com/sigurnost

Poslednja izmena:
Zamena paste je navlakusa servisera, a i sad ce masa da krene da se pasta susi? (kakva pasta od cega, pa i da je suvlja pa sta)... u najboljem slucaju ga produvaju sa kompresorom ako nije skroz zapusen da mora da se rastavlja

Mislim samo ko ekstra pazi laptop da za 3+ godine nema ni jedna ogrebotina da mozda vredi, jer ako skikne ploca a troskove opravke snosi neki servis, znas kad ce uvazit, maksimalno ce se trudit da nadju razlog o krsenju garancije, mada me isto ne cudi jer >70% njih nimalo ne pazi laptop, baca ga i sikanira u radu, itd

Ja sam samo izneo kako stvari stoje citajuci poslednje postove da malo pojasnim, sta je kako je tako je ***, svestan sam toga ko ce da ti da garanciju za 10e godisnje jos i pride da ti ocisti laptop, samo jos fali i gace da skine i da ti kaze izvoli majstore.
Videcemo kako ce da ispadne na kraju, necu nikome da kobim pu...pu da neda bog da se neko zakuka na forumu, bolje da se svede na samo ciscenje i da svi budemo srecni.

Poslednja izmena:
pa nije mogo 10e godisnje servis da se garancija produzi, sta balavite pa tako je i sa klima uredjajima samo skuplje :)

Update:
Bio i opipao ovog iznad HPa: prilicno losa izrada i solidno los ekran, morali su negde debelo da zakinu jer su u njega tutnuli vrlo dobar procesor za te pare (36.000).

Pored njega je bila ova Toshiba, za 39.900 mnogo bolji izbor po ukupnom utisku (cvrsca izrada, plica tastatura, doduse glossy ekran):
http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/toshiba-laptop-satellite-c55-c-1e6.html

Poslednja izmena:
Jel moze update teme?

Dakle laptop od 300€ -350€ max
Recimo da je 40k neki limit

Laptop ce da se koristi za filmove 720p 1080 (ponekad) multi taksing tipa dosta otvorenih tabova u pretrazivacu, da ne koci kada se otvori vise, znaci neka najprpstija upotreba, e sad posto vec nece da se koristi nista zahtevno jel predlazete da se na ustrb nekog jaceg procesora (i3) uzme recimo ssd? Ako moze u tom slucaju neki laptop do 35 i ssd.

Ili sta bi ste vi preporucili. Laptop je za devojku i bitna joj je i boja da ne bude bas crn bilo sta osim crne. Zensko pa joj je estetika bitna cak i pre performansi.
Ona je htela ovako nesto

http://www.eponuda.com/laptopovi/acer-aspire-e5-573-c25l-laptop-cena-366547

+ssd da uzme samsung evo

Sta mislite o tom procesoru 2957U?

Ona bi htela da poruci u ponedeljak i nece polovno, jako bih vam bil zahvalan na pomoci. Mozda je malo vise "picky" ali tako
je kada devojka kupuje racunar.

Ukratko, multimedia i neki office paket uz pozeljan ssd ali ako vi ne savetujete onda ne mora moze i neki procesor jaci ili sta vec predlazete. i da bude u nekoj drugoj boji ne crn :)

Sta je danas u 2016 bestbuy u toj nekoj economic klasi, 300€ - 350€

Meni je npr ovaj HP za te pare odlican. A i trebalo bi da joj se svidi ova crvena boja :) Ima Pentium 3825u (broadwell), koji je prvi Pentium procesor koji poseduje Hyper-treading, tako da u sustini to je i3 procesor po performansama, samo nazvan Pentium :)

Jel moze update teme?

Dakle laptop od 300€ -350€ max
Recimo da je 40k neki limit

Laptop ce da se koristi za filmove 720p 1080 (ponekad) multi taksing tipa dosta otvorenih tabova u pretrazivacu, da ne koci kada se otvori vise, znaci neka najprpstija upotreba, e sad posto vec nece da se koristi nista zahtevno jel predlazete da se na ustrb nekog jaceg procesora (i3) uzme recimo ssd? Ako moze u tom slucaju neki laptop do 35 i ssd.

Ili sta bi ste vi preporucili. Laptop je za devojku i bitna joj je i boja da ne bude bas crn bilo sta osim crne. Zensko pa joj je estetika bitna cak i pre performansi.
Ona je htela ovako nesto

http://www.eponuda.com/laptopovi/acer-aspire-e5-573-c25l-laptop-cena-366547

+ssd da uzme samsung evo

Sta mislite o tom procesoru 2957U?

Ona bi htela da poruci u ponedeljak i nece polovno, jako bih vam bil zahvalan na pomoci. Mozda je malo vise "picky" ali tako
je kada devojka kupuje racunar.

Ukratko, multimedia i neki office paket uz pozeljan ssd ali ako vi ne savetujete onda ne mora moze i neki procesor jaci ili sta vec predlazete. i da bude u nekoj drugoj boji ne crn :)

Sta je danas u 2016 bestbuy u toj nekoj economic klasi, 300€ - 350€

Svaki laptop sa procesorom Intel Pentium 3825U ili i3 5005U + SSD je dovoljan za to sto si naveo , ali posto su laptopovi sa i3 5005 oko 400 evra onda neka uzme sa 3825u , ovaj crveni HP ce biti dovoljan: http://www.winwin.rs/laptop-hp-15-a...3825u-4gb-500gb-intel-hd-bt-hdmi-6770609.html

SSD ce ovaj biti dovoljan http://www.kupujemprodajem.com/Patr...A3-2-5--28704632-oglas.htm?filter_id=60689113

Znaci ovo je stvarno bestbuy, pala je odluka uzima se ovaj, svidja joj se boja i cena je ok 36000 + jos 6000 - 10000 za ssd sta mislite jel ce moci bez kocenja taj procesor da potera 4k video na youtube?

Za 4k pre svega zavisi od GPU (ne od snage vec od podrske za kaceleraciju novijih sadrzaja), mada 4k nema smisla na laptop-u osim ako se ne kaci na neki 4K TV

Vrh Dno