Šta je novo?

Lap top problem sa S-video izlazom :(

sgajic

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
609
Uzeo sam lap top Acer Aspire 5051ANWXMi koji ima s-video out ali kada ga prikljucim na TV nista se ne deseva :( ustvari vide se neki treptaji ali nista vise. Sistem (ATI Xpress 1100) uopste ne detektuje TV.

Plasim se da je problem do hardware-a ali mozda sam nesto prevideo.

Imali neko slicno iskustvo?

Uzeo sam lap top Acer Aspire 5051ANWXMi koji ima s-video out ali kada ga prikljucim na TV nista se ne deseva :( ustvari vide se neki treptaji ali nista vise. Sistem (ATI Xpress 1100) uopste ne detektuje TV.

Plasim se da je problem do hardware-a ali mozda sam nesto prevideo.

Imali neko slicno iskustvo?

Pa ne verujem da je HW problem, jesi li detaljno proverio setovanja u display properties? Pogledaj i TV sistem koji / moguće je da je po defaultu neki Secam ili NTSC pa ga tvoj TV ne prepoznaje.

U drajverima imas opciju force tv detection, ukljuci je pa kazi jel to pomoglo

Potraži SVHS kabal za ATI kartice. Zvuči neverovatno, ali razlikuje se od standardnog u broju pinova. Barem sam ja imao sličan problem sa ATI karticama na desktop računarima.

Ako si u drajveru podesio clone i neresi ti problem, onda je skoro sigurno do kabla. Kao sto je neko vec rekao taj izlaz iz laptopa je bas nesto poseban.Meni su napravili kabl u hanibalu(nbgda,kod piramide) i sad mi sve radi. A problem mi je bio bas kao tvoj

Nazad
Vrh Dno