Šta je novo?

lap top do 800eur?

• Začetnik teme Začetnik teme Milica86
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
M

Milica86

Guest
pozdrav svima
odlucila sam se uzeti lap top samo kako ih ima jako mnogo u ponudi, totalno sam izgubljena
medjutim znam sta mi treba pa se nadam da ce te mi moci pomoci

-treba da ekran bude sto veci, znaci minimum 17"
-zelela bih intelov dobar procesor ili AMD.. ne razumem se bas u ovo
-dobru graficku kartu koja nije integrisana i koja ima svoju memoriju, ali ako zatreba moze da vuce i od neke ram memorije. min te memorije koju ima graficka bih htela da bude 256mb i htela bi da grafika ne bude od Atija jer sam cula da se one kvare vise nego envidija
-2gb ram memorije minimum al kolko sam gledala ovo moze da se dokupi
-integrisanu kameru, citac kartica, blutut
-wajrless
-tv izlaz da ga mogu prikljuciti na tv
-zelim da igram najnovije igre na njemu bez problema [ne ja nego mladji brat]

eto to je od prilike to. molim vas imajte u vidu da se jako slabo razumem. a finansije su tako oko 800eur malo manje ili vise ne bitno. GORNJA granica bi isla oko 1000eur, ali to samo u slucaju da je neko ludilo i da je nesto posebno, inace ipak bih volela da ostanem oko te cifre od 800e jer posle moram da kupujem torbu, garanciju itd

hvala vam svima
ako se setim jos necega dopisacu

Понуда 17" и већих модела је једна и бедна у Србији (о чему сам већ куцао по форуму 😉). Тешко да постоји лаптоп у Србији који ће ти задовољити све критеријуме. Проблем је у ТВ излазу који је историја (заменио га је HDMI излаз јер људи у развијеном свету купују плазмa и LCD телевизоре тако да је S-Video излаз безпотребан).
Могу ти пронаћи 17", али без S-Videа 😉.

Да ти разбијем једну заблуду ("чула си"):
-dobru graficku kartu koja nije integrisana i koja ima svoju memoriju, ali ako zatreba moze da vuce i od neke ram memorije. min te memorije koju ima graficka bih htela da bude 256mb i htela bi da grafika ne bude od Atija jer sam cula da se one kvare vise nego envidija
Управо је nVidia имала и има проблема са својим мобилним графичким картама! Произвођачи који су игнорисали ATI, као Dell нпр. су у новим моделима избацили nVidia-јину графику и сада уграђују ATI-јеву.

Apple Admits Nvidia GPU Defect in MacBook Pros
Bad graphics chips cost Nvidia $196M

Мало истражи тему па ће ти бити јасно ко је производио дефектне графичке чипове ове године (почело још прошле):
http://www.google.com/search?hl=sr&...nvidia+defect+mobile+grafics&btnG=Потражи&lr=

zahvaljujem se na odgovorima... nema te pojma koliko ovo meni kao jednom laiku znaci

ja sam isto gledala MSI gx 700-255eu, fujitsu siemens amiloxi2528 i gledala sam par acer modela od kojih mi se najvise svideo 8930 al mi je jako skup oko 1300eur pa nisam sigurna dal vredi dati skoro dva MSI za jedan acer...

Duke mogla bih mozda da pregrmim taj TV Out

Acer Aspire 8930G-583G32Bn

Проблем код MSI GX701 је тај што је то стари модел, сем графичке карте која је нова (и доста јака).

Још један старији модел (има ТВ излаз): Asus G2K-2A7R
Рецензија дотичног: http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-G2K-Notebook.7361.0.html

Milica86 je napisao(la):
gledala sam par acer modela od kojih mi se najvise svideo 8930 al mi je jako skup oko 1300eur
Скупо, а 😀?

И на крају последњи крик технологије :smash::
Acer Aspire 8930G-583G32Bn
88.587 (~1050€)

Intel Core 2 Duo T5800 (2GHz/2MB/800FSB)
Intel P45 chipset
Memorija 3GB DDRII (2+1GB),
HDD 320GB SATAII (5400rpm), Dual HDD ready (dodatno podnožje za ugradnju još jednog HDD-a)
BluRay drive (DVD+/-RW compatible)
18.4 inch HD+ (1680x945) Cine Crystal High Brightness (220nit) two lamps 16:9 aspect ratio 8ms response
nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 with nVidia pure HD/ DirectX10
Dolby Home Theater 2nd generation with five speakers and AcerTuba CineBass booster, true 5.1 channel surround sound
Modem
Intel WiFi 5100 802.11 a/g/n quadmode with MIMO technology
Gigabit LAN
BlueTooth 2.0
S/PDIF
Expresscard slot
6-in-1 card reader
4xUSB ports (1 combined with e-SATA port)
HDMI
InfraRed
VGA port
FingerPrint reader
1.0 MPix crystalEye Webcam
8 cell battery life up to 2:30h
EnergyStar 4.0 certified
Acer Cine Dash media console with feather touch controls including: - Acer arcade, Volume meter, Menu navigation, Media control
Težina: 4.1 kg
Garancija 1 godina
Full size keyboard with numeric keypad

eeee tooo meni se taj acer tako svidja, samo ovja sto sam gledala ima 4096mb te ram memorije toliko mi se svidja da ne mogu da ti opisem, samo opet sam u dilemi 700-800e za neki MSI koji je sasvim ok ili 1400e za acer 8930
ovaj asus mi se mnogo svidja
mozak mi se pomutio od tih laptopova ima 10000 modela ne znam koji da uzmem...

stari model msi gx701?
MSI GX701X-087EU
---------------------------------------
Procesor: Intel Core2Duo T5750
Memorija : 3 GB DDR2
Hard disk : 250 GB SATA II
Grafika : nVidia 9600 512MB
Ekran : 17" Wide XGA
Optika : DVD-Super-Multi
Ostalo : Bluetooth,Wlan,Webcam,HDMI
Op.Sistem : No OS
Garancija : 2 godine
----------------------------------------------
Poklon Gaming Ranac za notebook i Laserski Mis
cena 750e

GX701X-092EU
Procesor: Intel Core2Duo T9300 2.5ghz
Memorija : 4 GB DDR2
Hard disk : 320 GB SATA II
Grafika : nVidia 9600 512MB
Ekran : 17" Wide XGA
Optika : DVD-Super-Multi
Ostalo : Bluetooth,Wlan,Webcam,HDMI
Op.Sistem : No OS
Garancija : 2 godine
Poklon Gaming Ranac za notebook i Laserski Mis
867e

vidim da su novi procesori, graficke i sl. ali neznam kakva su iskustva sa msi laptopima, mislim na ekran, kvalitet plastike, zagrevanje itd..

Милице, Милице

eeee tooo meni se taj acer tako svidja, samo ovja sto sam gledala ima 4096mb te ram memorije toliko mi se svidja da ne mogu da ti opisem, samo opet sam u dilemi 700-800e za neki MSI koji je sasvim ok ili 1400e za acer 8930
ovaj asus mi se mnogo svidja
mozak mi se pomutio od tih laptopova ima 10000 modela ne znam koji da uzmem...
Acer Aspire 8930G-583G32Bn је последњи крик технологије и не треба да купиш модел за 1400€ кад имаш за 1050€.
Милице, шта недостаје Aspire 8930G моделу којег сам поставио (сем ТВ излаза који је повест) 🙂?
Скупљи Aspire 8930G не вреди куповати само због:
- 15% бржег процесора
- веће резолуције екрана (од које нема користи јер графичка неће моћи изгурати игре глатко у Full HD резолуцији)
- 1 GB више меморије (од чега исто нема користи јер 32-битни ОС види 3,5 GB)

vidim da su novi procesori, graficke i sl. ali neznam kakva su iskustva sa msi laptopima, mislim na ekran, kvalitet plastike, zagrevanje itd..
T5750 је стар процесор 😉.

t5750 je star procesor ti je odgovor?? dobre savete dajes kad nudis devojci dosta losiju konfiguraciju za skoro 200e vise, 0.5ghz jaci, 1gb rama vise, 6 naspram 2mb kesha na procesoru... Iskreno da kazem neznam kakav je kvalitet msi, al za te pare nema bolji na nasem trzistu plus jos sto ima dve godine garancije u startu sa pick and return u roku od 72 sata. Kad smo vec kod toga i t5800 je "star" procesor...

t5750 je star procesor ti je odgovor??
Јер он то јесте. Стари Мером 🙂.

dobre savete dajes kad nudis devojci dosta losiju konfiguraciju za skoro 200e vise, 0.5ghz jaci, 1gb rama vise, 6 naspram 2mb kesha na procesoru... Iskreno da kazem neznam kakav je kvalitet msi, al za te pare nema bolji na nasem trzistu plus jos sto ima dve godine garancije u startu sa pick and return u roku od 72 sata. Kad smo vec kod toga i t5800 je "star" procesor...
T9300 је релативно нов, а Т5800 је нов, али ништа посебнo.

Па види, Aspire 8930G и GX701X су неупоредиви јер им је тржиште различито. Први је мултимедијално-играчки, а други је играчки. Не заборави шта је Милица рекла:
treba da ekran bude sto veci, znaci minimum 17"
😉

gx701 kosta 200e jeftinije a oko 20% je brzi, 17" naspram 18.4 nije neka razlika, usled neobicne specifikacije ekrana ako kupis taj acer sretno sa prenosenjem i trazenjem torbe za njega (sa msi dobijas mis laserski i torbu) plus sto je acer tezi za oko pola kile, milica u naslovu rece do 800e a msi nije ni toliko preko, postoji i ta jeftinija varijanta od 750e koja ima taj slabiji procesor, manji malo hard i giga manje rama.
Gresis kad kazes da je t5800 noviji procesor, taj procesor je 2mb kesa i 65mikronski proces tj pripada merom seriji bus 800mhz star je oko 1godinu isto kao i t5750 jedina razlika je u bus speed od 667mhz, noviji procesori koji pripadaju centrino 2 brendu su penryl code name tj 45mikrona a to t9300 jeste 6mb kesha, jedini down side msi laptopa koji ja vidim je starija generacija chipseta tj p965 koji ne pripada centrino 2 brendu. Acer laptop isto nema centrino 2 etiketu zbog ocitih razloga...

Sad da vise ne duljim sa ispravljanjem bitno je sta treba milici tj koje su njene potrebe, ako joj treba brz laptop od 17" jedan od najbrzih u tom segmentu onda treba da gleda nesto kao msi, a ako joj treba laptop prosecne brzine 18.4" i jako naglasenih multimedijalnih osobina onda treba da uzme acer... licno mislim da lepota ne vredi 200e vise 😉

Poslednja izmena:
Danas sam zvala gigatron i preporucili su mi sledecu konfiguraciju

Proizvođač : MSI
Model : GX701X-092EU Intel-Core2 Duo 2.5GHz 4096MB 320GB DVDRW 17.0'' FreeDOS
Osnova
Tip : PC
Operativni sistem : DOS
Čipset : Intel 965PM
Procesor : Intel Core 2 Duo
Dijagonala ekrana : 17.0 "
Rezolucija ekrana : 1440×900 px
Brzina rotacije hard diska : 5400 obrt./min.
Optički uređaj : DVD±R/RW
Baterija : Li-Ion
Ostalo
Komunikacija : 56K, LAN, WLAN 802.11b, WLAN 802.11g, Bluetooth,
Portovi : D-sub out, HDMI out, RJ-45, RJ-11, ExpressCard/34,
Broj USB portova : 3 kom.
Unos : Qwerty tastatura, Touchpad,
Dodatne funkcije : Kamera,
Dodatna oprema : Miš, Torba,

njegov acena je 69.990

a za 68.190 su mi preporucili neki mnogo slaibiji sa losijom grafikom proceosorom itd posto je ovaj gore vec rezervisan

takodje su mi preporucili i asus F7Se? sta mislite o njemu i ovom MSIu koji sam gore navela?

Danas sam zvala gigatron i preporucili su mi sledecu konfiguraciju

pa ne znam koliko je pametno zvati prodavca i pitati njega za savet "šta da kupim".

Ne mora da znači da ćeš tako dobiti optimalan računar / laptop za svoje potrebe, već se može desiti da dobiješ ono što prodavcu najviše odgovara da se proda, zbog zarade, starog lagera, "sales incentiva" itd.

naravno, ne kažem da je to slučaj i u tvom primeru i ne govorim da je tako uvek u firmi koju si pomenula, nego generalizujem stvari...

Bolje ti je da ti savet da neko ko je neutralan, a onda nadješ taj proizvod po najpovoljnijim uslovima.

Ako ikako mozes da zaobidjes MSI, neces se usreciti sa njim.

Idi do nekog shop-a, pa vidi izdradu istog branda.

Ako vec hoces da kupis nesto dobro za te pare, odnos cena/karakteristike, onda razmisli mozda o nekom Acer-u. Mozda da pogledas velicinu ekrana 16", koji je odlican (ima ih vise modela, moja preporuka je 6930).

Ako ikako mozes da zaobidjes MSI, neces se usreciti sa njim.

Idi do nekog shop-a, pa vidi izdradu istog branda.

Ako vec hoces da kupis nesto dobro za te pare, odnos cena/karakteristike, onda razmisli mozda o nekom Acer-u. Mozda da pogledas velicinu ekrana 16", koji je odlican (ima ih vise modela, moja preporuka je 6930).

A sta fali izradi GX701 i da li si ti uopste video taj model?

ja sam se pre mesec dana igrao sa jednim MSIom, 15.4" amd x2 i odusevio sam se. Racunar je odradjen mnogo dobro a ono MSI na drugoj strani svetli... nemam zamerke za Touchpad, tastaturu, ma nista.. super je racunar

e sad ono sto ne znam, je kakav je kvalitet istog, ali kvalitet u smislu dal ce da traje... takodje sam sumnjicav i prema aceru, prem da je 8930g-734.. odlican model

iskreno kad sam procitao konfiguraciju MSI GX701X-092EU odusevio sam se i mislim da cu i ja jedan uzeti realno acer 8930 kosta 109.000 i 90.000 ovaj MSI sa manjim ekranom i bez blue-ray citaca kosta 70.000 sto je za oko 20.000 manje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno