Šta je novo?

Lap Top do 50k

Gilgamesh

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2008
Poena
320
E ovako! Hocu da kupim lap top do nekih 50.000 din. ali sam se totalno izgubio u razno raznim brojkama i modelima.

Hteo sam prvo da kupim ACER Aspire 5735Z-322G25Mn po ceni od 40k, u medjuvremenu je skocila jutros cena na 42k.
Nekako nemam iskustva sa lap top racunarima pa zato bi molio nekoga kompetentnijeg da mi preporuci nesto do navedenog iznosa.
Voleo bih neki intelov DualCore ili Core2Duo ali da nije ispod 2.0 Ghz. Lap mi treba za muziku ali isto tako da mi moze posluziti i za neke druge stvari,tj da mi bude i za video i sta znam,npr renderovanje videa ili sl,da ima ono sto manje vise ima navedeni Acer. Ako ima nesto bolje i vise,nije na odmet,od viska glava ne boli.
Znaci ako moze neko da mi nesto predlozi i da mi kaze prednosti i mane predlozenog lap topa.
Ja vise ne znam sta uzeti,sto vise gledam sve vise nemam pojma.
Ako neko ima iskustva sa ovim Acerom koji sam naveo bilo bi lepo da napise kako je zadovoljan sa njime i da li ima kakvih mana,kolike su njegove mogucnosti,grafika itd.

Hvala unapred na pomoci.

Gilgamesh, hvala na preporuci.

stvarno je malo tezi, a i vidim da se ljudi zale da nema drajvera za XP..

nisam posebno ogranicen kintom, mogu i 700 evrica da iskesiram, nego mi je bitno da ne placam ono sto mi nije potrebno: graficka na primer, nece se na njemu pokretati nikakve igre.

nadjoh ovaj:
ASUS X50GL-AP141 Intel-Core2 Duo 2.0GHz 2024MB 320GB DVDRW 15.4'' WXGA FreeDOS,
ima Grafiku NVIDIA GeForce 8200M, koja mi nije neophodna, kao sto rekoh..

ima li jos nekih prodloga?

Ma ok,nikakav problem. Mislim da cak nisu problem ni driveri za XP toliko samo ih treba pronaci a Vista Ultimate 64 SP1 radi bez ikakvih problema.
Ja sam mesec dana po netu trazio i gledao sta uzeti i da ti budem iskren da ni jedan nije nudio to sto Asus nudi za iste pare tako da kad malo bolje sagledas ne placas nista vise zbog graficke. Polako,ako ti nije zurba naci ces i ti ono sto je tebi potrebno. Zelim ti puno srece i da izaberes fin lapic i da te sluzi dugo.
Svi lap topovi uglavnom koji imaju jacu konfu u sebi imaju i graficke malo bolje a ako mislis da su driveri problem za onaj sto sam ti ja predlozio bice ti problem i za ovaj sto si ti nasao jer Asus zvanicno be podrzava iste za OS XP na novijim modelima mada mi je covek rekao da ima drajvere iza XP i za ovaj moj.

Prošetajte do Tehnomarketa, još sutra važi popust od 20% za sve proizvode koji nisu na akciji,
a 5% na one koji su već na akciji. Ja sam kupio ACER Aspire 5735Z-322G25Mn (Intel T3200, 2GB
rama, 250GB HDD, 15.6" 16:9) , za 36800 dinara (cca 400€)
Ima još zanimljivih modela....

poz svima. stvarno mi se dopao ASUS N50VN-AS065 ali ono sto me intrigira jeste to sto kad samo hteo da googlujem i vidim malo vise o njemu sta pise na stranim sajtovima, video sam da se o ovom modelu govori samo na domacim sajtovima, a da ne govorim sto ga nisam nasao na zvanicnom asusovom sajtu. mozda sam isao glup or something, ali moze li neko da mi objasni sta se tu zapravo desava?

poz svima. stvarno mi se dopao ASUS N50VN-AS065 ali ono sto me intrigira jeste to sto kad samo hteo da googlujem i vidim malo vise o njemu sta pise na stranim sajtovima, video sam da se o ovom modelu govori samo na domacim sajtovima, a da ne govorim sto ga nisam nasao na zvanicnom asusovom sajtu. mozda sam isao glup or something, ali moze li neko da mi objasni sta se tu zapravo desava?

http://www.asus.com/products.aspx?l1=5&l2=26

Mislim da nisi dobro trazio.

Prošetajte do Tehnomarketa, još sutra važi popust od 20% za sve proizvode koji nisu na akciji,
a 5% na one koji su već na akciji. Ja sam kupio ACER Aspire 5735Z-322G25Mn (Intel T3200, 2GB
rama, 250GB HDD, 15.6" 16:9) , za 36800 dinara (cca 400€)
Ima još zanimljivih modela....

Au, sto ne vide ovo ranije :)
Zna li neko da li jos uvek vaze ovi popusti?

da se uklopim i ja u naslov topic-a...
dakle, trazim laptop do 50k din :)

osnovne namene: office, net, muzika, nikad igrice, ali zato HD.

ovo poslednje je najzahtevnije, te to uglavnom i diktira pravila igre.
neki c2d je tu neminovan da se ne bih razmisljao sta ce mi grafika odradjivati hardware-ski a sta ne. kapiram da je svaki t3200 i jace ustvari vise nego dovoljan, jer mi se uglavnom svi x264 vrte i na e2140 koji je 400MHz sporiji na defaultu. ispravite me ako gresim, tj. ako mi treba nesto jace od t3200 za glatki x264 1080p @25fps.

1080p, da, znam da necu imati ekran za tako nesto. to je za TV. zato je i jedna od "obaveznih" stavki HDMI ili DVI izlaz.

citajuci ovaj i druge forume, stekao sam utisak da je sweet-spot nesto kao:

Acer Aspire 5730ZG-322G25Mn
i
Asus X59GL-AP138

oba imaju HDMI.
Acer ima jacu graficku (sto mi nije mnogo bitno), eSATA i SPDIF, sto je zgodno, ali ima jednu godinu garancije.
Asus ima 2 godine garancije, ali nema modem, sto ponovo nije presudno.

e, sad, ono sto stvarno ne mogu da procenim po "papirnim karakteristikama" jeste postoje li neki ocigledni nedostaci ovih laptopova? da li se neki od njih previse greje? kakvi su po pitanju kvaliteta izrade i robusnosti?

generalno, pisite za i protiv ova dva modela :D

thx.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno