Šta je novo?

Laptop lap top 250e za gaming

Koji laptop kupiti?

milos88nbg

Cenjen
Učlanjen(a)
25.01.2021
Poena
105
Pozdrav,
u potrazi sam za lap topom cene do 250e sa kojim cu imati mogucnost nekog laganog gaminga.
igre koje igram su pes 21,nba 2k20,gta V...
Dovoljno mi je da budu na medium detaljima.
da li takav lap top postoji na KP i da li moze da pokrene te igre.
Naisao sam na par koji po spec deluju da mogu da ispune te zahteve ali mi je potreban savet za izbor.
Gledao sam par klipova na tjubu gde testiraju igre sa ovim procesorima i grafickim karticama i nije lose kako radi,ali mi svakako treba vas savet da li je ovo sto trazim moguce naci za ove pare i da li je neki od ovih primera sto sam nasao dobar izbor za to,svakako bi znacio i neki predlog sta da trazim

Hvala unapred
1 primer
  • Displej - 17.3" FULL HD 1080p

• Procesor - Intel Core i7-820QM 8x 3.06Ghz 8MB Intel Smart Cache

• RAM memorija - Kingston DDR3 8GB
  • Grafika - AMD Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 128bita DX11
Primer 2

Intel Core i7-2720QM na 2.20GHz
Memorija: 8 GB DDR3
Hard Disk: 180 GB SSD + 500 GB HDD
Displej: 17.3 inca LED Full HD
Grafika: AMD Radeon HD 8950 sa 2 GB DDR5

Primer 3

Intel i7 4700mq 2.40ghz
8gb ddr3
Intel hd4600 + nvidia gt755m 2gb ddr5 128bitdx12

Za gaming sa tim budzetom jedino sto trenutno ima smisla kupiti je Xbox Series S i uplatiti Game Pass pretplatu.

Pozdrav,
u potrazi sam za lap topom cene do 250e sa kojim cu imati mogucnost nekog laganog gaminga.
igre koje igram su pes 21,nba 2k20,gta V...
Dovoljno mi je da budu na medium detaljima.
da li takav lap top postoji na KP i da li moze da pokrene te igre.
Naisao sam na par koji po spec deluju da mogu da ispune te zahteve ali mi je potreban savet za izbor.
Gledao sam par klipova na tjubu gde testiraju igre sa ovim procesorima i grafickim karticama i nije lose kako radi,ali mi svakako treba vas savet da li je ovo sto trazim moguce naci za ove pare i da li je neki od ovih primera sto sam nasao dobar izbor za to,svakako bi znacio i neki predlog sta da trazim

Hvala unapred
1 primer
  • Displej - 17.3" FULL HD 1080p

• Procesor - Intel Core i7-820QM 8x 3.06Ghz 8MB Intel Smart Cache

• RAM memorija - Kingston DDR3 8GB
  • Grafika - AMD Mobility Radeon HD5730 1GB GDDR3 128bita DX11
Primer 2

Intel Core i7-2720QM na 2.20GHz
Memorija: 8 GB DDR3
Hard Disk: 180 GB SSD + 500 GB HDD
Displej: 17.3 inca LED Full HD
Grafika: AMD Radeon HD 8950 sa 2 GB DDR5

Primer 3

Intel i7 4700mq 2.40ghz
8gb ddr3
Intel hd4600 + nvidia gt755m 2gb ddr5 128bitdx12
Ako ti mobilnost nije presudna - zaobidji laptop u sirokom luku. To ti onako prijateljski savetujem.
Brojke lepo zvuce ali je realnost - surova. Ne bacaj i to malo para.

Niko,ali sam gledao klipove za graficku i procesor da mogu da pokrenu igre koje me interesuju
Svakako mi treba savet da li za te pare moze da se kupi nesto sto cu moci da igram tih par igara

Niko,ali sam gledao klipove za graficku i procesor da mogu da pokrenu igre koje me interesuju
Svakako mi treba savet da li za te pare moze da se kupi NESTO sto cu moci da igram tih par igara
Da, moze, a to nesto se zove Xbox Series S kao sto sam vec gore napisao. Ako hoces da igras navedene igre kako dolikuje (naravno i jos mnoge druge ukoliko te interesuju), onda je to jedini izbor koji ima smisla za budzet kojim raspolazes. Ako pak zelis da potrosis 250e na (pra)stare laptopove, samo napred, tvoj novac. A zasto bas zelis (jeftin) laptop da bi igrao igre?

Od ponudjena tri primera, Primer 3 ce uspeti nekako da istera to.

Ali bolje ti je da uzmes neki SFF brend racunar i ubacis 1050ti i 2 polovna monitora manje dijagonale i rasporedis ih na 2 mesta gde cirkulises i nosis kuciste sa sobom jer su jako mala.

Naigraces se s tom kombinacijom i sto je najlepse sigurno ces da je zavaljas kasnije.

Tacno tako
Trenutno zivim na dve adrese
Pa mi je potrebno nesto mobilno sto mogu da ponesem
Svakako trazim nesto za 1,2 utakmice dnevno radi opustanja nakon posla,nema se ni vremena za vise
Hvala na savetima

To što želiš za taj novac nema. Moraćeš da praviš kompromise.

Tacno tako
Trenutno zivim na dve adrese
Pa mi je potrebno nesto mobilno sto mogu da ponesem
Svakako trazim nesto za 1,2 utakmice dnevno radi opustanja nakon posla,nema se ni vremena za vise
Hvala na savetima
Ako na obe adrese imas TV ili monitor sa HDMI ulazom, nema nista mobilnije i sposobnije za igre za tu kintu od Xbox Series S. Evo i treci put da ponovim. 😄

@Twi$teR

Možda uskoro stigne Game Pass na Xbox kao što dolazi na PC (Srbija) pa će se postaviti pitanje isplativosti kupovine igara za XSS kao i pretplate za GP. Jeste XSS jeftina ulaznica ali koliko će ga kasnije koštati mesečno plaćanje igara?

@milos88nbg Ako imaš brz net proveri da li ti odgovara:

https://www.xbox.com/en-US/play (obavezan VPN)
...

Poslednja izmena od urednika:
Uspeo sam na kraju da pronadjem i kupim dobar lap top za 250e koji ispunjava moje kriterijume :)

Dell m6800 17.3inch i7 4710mq 16gb ddr3 grafika hd4600 + 4gb gddr5 256bit​

pes 21 na medium,gta V na high,nba 2k20 na high....testiracu jos neke igre,ali lap top je zver u odnosu na ono sto sam ocekivao.

Hvala svima na savetima

za ono malo gejminga sto mi je potrebno sasvim sa zadovoljan...
prodao sam stari lap top (lenovo idea pad 330 obican procesor,4gb rama,500hdd,integrisana grafika) za 150e i ovo malo doplatio tako da sam zadovoljan.
Hvala jos jednom svima.

NVIDIA Quadro K3100M ima 4GB , moze GTA V na 1366x768 samo ne povecavaj mnogo detalje , igrice od 2010 do 2013 moze ali ne sve na low.

Dell Precision M6800 je tezak skoro 4 kilograma to je radna stanica , pazi da ti ne padne iz ruke :)

Nazad
Vrh Dno