Šta je novo?

Lap ili netbook

• Začetnik teme Začetnik teme DrBugi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DrBugi

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2011
Poena
151
Pozdrav svima...
Zena i ja smo u velikoj dilemi, pa nam treba nekoliko saveta...
Imamo plafon 30k da potrosimo...
Prvenstveno smo planirali da pazarmo neki od boljih netbookova, jer bi uredjaj za to i bio namenjen...
Ahm... Ali ... Dok nismo videli da se lap moze pazariti vec od 25k...

E sad, ne bih da vozim dalje od Novog Sada, a zena mora to prvo da vidi, tako da slanje otpada... 🙂

Uspeli smo u Rodicu da nadjemo Acer Aspire AS5333 (na sajtu proizvodjaca nisam uspeo da ga nadjem)... Ovako pise u plakatu:
Intel Celeron Dual Core P4600
2GB DDR (verovatno 3 - ne pise !!!)
320GB HDD i propratna oprema... Ne pise koja grafika...
Kosta 27k

pa nas interesuje da li neko ima iskustva sa slicnim uredjajem, kao i da li ima nesto sa slicnu lovu u Novom Sadu? Ili da ipak kupimo za te pare netbook? 🙂

Napomena:
trebalo bi da moze da potera Sims 2 i slicno ...

Hvala svima 😉

Propustio si da kažeš najbitnije, a to je za šta će se laptop/netbook koristiti i da li već imate desktop računar.

Po meni je netbook sjajna stvar za nekoga ko je stalno u pokretu i ko zaista ima potrebu za njim, pritom se kreće po objektima u kojima ima wifi (kafići, fakulteti i sl) ili koristi 3g net. Ako će računar uglavnom stajati kući ili će biti nošen na radno mesto onda bi definitivno išao na laptop. Sada za oko 30k može da se uzme pristojan laptop sa osetno boljim performansama od netbuka, sa fullsize tastaturom, većim ekranom i optičkim drajvom. A u slučaju da će biti jedini računar u domaćinstvu ja netbook ne bih ni uzimao u razmatranje.

Ne znam kakav je taj Acer na kog si bacio oko ali imam utisak u tom cenovnom rangu mogao bolje da prođeš. Baci pogled na http://mobile.benchmark.rs/notebookovi/uporedni_test_notebook_za_do_350_evra/
Što se netbookova tiče do 30k jedino Acer 722 vredi uzimati. Još jednom da naglasim, u slučaju da mobilnost nije osnovni uslov ja bih pre išao na laptop.

Moje iskustvo, i iskustvo brojnih poznanika/mušterija, je da mahom zažale nakon kupovine netbooka. Izgleda im slatko i simpatično na početku (isto kao i oni mini-usb miševi za laptop :d), ali već posle par dana shvate svu njegovu nepraktičnost.

Niti su mu tasteri i tačped praktični za rukovanje, niti je praktičan za gledanje filmova/surf... Minimum je možda ići na ove nove netbook modele sa 12" ekranom, plus što oni sa sobom nose i novu platformu.

Imamo vec desktop racunar... I jos jedan umrezen (u gajbi pored)...
Tako da nam za lap kapacitet HDD-a apsolutno nije važan...
Koristili bi ga uglavnom kod kuce za net i neke starije igre, tipa Sims 2...
Iskreno, uzeo bih jos jedan desktop, ali nemam gde da ga stavim 🙁

Kupujemo ga čisto da se žena i ja više ne "koljemo" oko ovog kompa kada ja igram WoW, a ona hoce samo da proveri nešto na netu (face-u) 🙂
pa iz tog razloga, dajem 30-tak crvenih za mašinu...

Auu nikako ovaj all in one racunar,ako kupujes zeni prenosni racunar cepaj na netbook segment,amd fusion platforma i 11 inca ekran ce joj pruzit se mogucnosti koje su zeni potrebne i prenosivost i mogucnost gledanja filmova u krevetu i igranje svih igrica koje su simpaticne zenskom polu...
15 inca je nelagodno koristiti van stola i u sedecem polozaju kada se masina nalazi u krilu...i dalje je to segment(osim onih ultratankih) od pre 10 god kada se to zvalo desktop replacement masina.

A sta mislis/mislite za ovaj Fujitsu lifebook AH 530,15.6 TFT WXGA,intel i3-380M,4 GB DDR3,ATI RADEON HD 6530 1 GB,320 GB?Ima ga u Win Winu,sa popustom izadje oko 37600.Sta mislite koliko je dobar i jak?

Ako ces bas netbook ima novi Asus koji radi na platformi Intel Meego,ekran 10 inca,8 gb memorije,bez optike,0.9 kg tezina,cena 17000 u boljim radnjama it opreme,ne znam sada tacno oznaku,videcu kuci pa cu napisati.Za surf stvoren a i Intel Meego kako sma video odlicno radi i jednostavan je za upotrebu.Moja preporuka.
Evo je oznaka ASUS X101 netbook.A ima i malo bolji model ASUS X101H koji kosta par hiljada dinara vise, ali ima klasican hard disk kapaciteta 250 GB.Zanimljivo je sto se uz ovog simpaticnog malisu dobija „British Council English Language Learning“ softver za lako i brzo ucenje engleskog jezika, namenjen svim uzrastima. Ako trazite prvi racunar za svoje dete, evo dobrog i jeftinog uredjaja.

Poslednja izmena:
Acer Aspire One 722 košta ~28K i dosta je dobra kupovina 🙂
Ima user review na benchu kao i ogromna tema sa dosta iskustva korisnika.

Nisam uspeo da ga nađem nigde... Vidim da ima dosta slabašan procesor, ali neki kompromis se mora napraviti. 2Gb i relativno solidna integrisana grafika su plusevi koji mogu da prevagnu.

Ако је преносивост небитна ставка онда иди на неки већи лаптоп, добићеш боље перформансе и употребљивост за исте паре. А ако је преносивост битна онда иди на нетбук, јер ће нпр поменути Acer 722 бити и више него довољан за то што теби треба

Sent from my HD2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno