Šta je novo?

LAN software

tiki

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2003
Poena
604
Umrezen sam sa nekih 100 racunara protok je super ali kada drugi masovno pristupe mom racunaru osetim da mi se masina bas uspori.Ima li neki program kojim mogu da kontrolisem koliko korisnika je pristupilo mom kompu i kojim datotekama pristupaju!!!! :?:

tiki je napisao(la):
Umrezen sam sa nekih 100 racunara protok je super ali kada drugi masovno pristupe mom racunaru osetim da mi se masina bas uspori.Ima li neki program kojim mogu da kontrolisem koliko korisnika je pristupilo mom kompu i kojim datotekama pristupaju!!!! :?:

Nisi napisao koji OS imaš instaliran na računaru.
Pretpostavljam da imaš podeljene direktorijume i/ili cele diskove. Ako imaš Win 2K / XP, možeš da podesiš iz Sharing tab-a različitim user-ima različite privilegije (ili svima iste) - da li mogu da samo čitaju, da imaju pun pristup ili da nemaju pristup uopšte. Takođe možeš da podesiš maksimalan broj user-a koji mogu da budu konektovani na tvoj računar istovremeno.

pored ovoga sto je zeleni napisao, nije lose ideja ni da instaliras neki softverski firewall (tipa sygate ili kerio) i da onda dozvolis pristup samo onima kojima zelis, a ako u nekom momentu ne zelis da ti bilo ko pristupa masini jednim klikom stavis 'block all'.

Nazad
Vrh Dno