Šta je novo?

LAN razdelnik

Gadjan

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
390
Zna li neko gde mogu ovo da nađem, znači RJ45 ženski a s druge strane dva ženska?

http://www.uspon.rs/proizvodi/-rj453xz

Nedavno mi je trebao neki switch i razni kablovi i jedino sam u usponu video ovo pa sam tu sve poručio međutim posle me zvali da ipak nemaju to.
Kolko vidim nema čak ni u netiksu, gledao sam malo ove što prodaju elektroniku, komponente ne nađem ni tamo...

Prilozi

• RJ45.jpg
    RJ45.jpg
    10.6 KB · Pregleda: 865
Uspon jedino bi i meni pao na pamet. Uzmi neki jeftin switch?

Može ako ima negde switch za 150 dinara :D

Nabavio sam ovo najzad, ima u Tehnotroniku u Novom Sadu, 90 dinara.
E tako, sad mogu da prenosim iptv risiver iz sobe u sobu. Ne pada mi na pamet da kupujem dvb-t2 sad kad pogase, ionako ni ne gledam tv.

Inače ipak ne radi kako sam hteo. U sobi do mene je burazer uzeo dodatni risiver, ali samo jednom nedeljno dolazi vamo na selo pa to stoji bezveze. A ja imam samo običnu antenu (uskoro ni to kad pogase). Pa sam sproveo još jedan kabl između soba i mislio sam utaknem dolazni kabl u razdelnik a na izlaz utaknem dva kabla, jedan za njega jedan za mene pa prenosim ponekad njemu risiver kad mu zatreba. Ali kad su ubodena oba kabla onda ne radi, stane slika. Ne znam što mu smeta parče kabla koje se grana i nema ničeg na drugom kraju. Ali radi kad je utaknut samo jedan kabl pa taj razdelnik u stvari samo glumi nastavak. Isto je samo eto dodatno treba i izvući jedan a utaći drugi kabla. Onako bi trebalo samo utaći risiver.

Mora switch.

... ili hub ako su pare toliko bitne.

A zašto treba hub, šta mu smeta to prazno parče kabla na koji ništa nije priključeno? To mi nije jasno.

Meni nije jasno kako moze pasivni razvodnik za lan kabel i o kakvom hub-u pricate?

Nazad
Vrh Dno