Bad Habbit
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 690
Imam dva racunara, desktop i laptop, koje pokusavam da umrezim u LAN. Povezani su tako sto je desktop mreznim kablom povezan na wirelles router, a laptop preko wirellesa sa ruterom. TCP/IP za oba racunara su na automatic. Probao sam i sa rucnim unosenjem, ali sam se odlucio za ovu varijantu jer mislim da su vece sanse da "uspe". Ruter preko DHCP servera dodeljuje ip adrese. Remote desktop radi u oba smera, ali problem je sto ne mogu da pristupim medjusobno bilo kojem folderu na racunaru. Share-ovao sam ceo disk C. Firewall je ukljucen na ruteru, a iskljucen u windows-u. Oba racunara koriste windows 7. Oba su pod istom workgroup-om.
Posto sam danas instalirao sistem, formatirao sam hard, u jednom trenutku uspeo sam da obezbedim vidljivost u oba smera. Posle toga sa laptop-a vise nikako ne mogu da vidim desktop, dok u obrnutom smeru mreza i dalje radi. Dakle firewall windows-ov je iskljucen na oba racunara. Imam KAV, ali on koliko znam nema u sebi firewall, tako da ne bi ni on trebalo da pravi probleme. Ne znam da li ima veze sa tim, ali cini mi da se da je mreza prestala da radi kada sam kreirao tri user account-a, posto tri osobe koriste taj deskotp racunar. Posle toga je mreza prestala da radi u tom jednom smeru.
Probao sam sve moguce kombinacije. I restartovao sam ruter i sve zivo sam probavao, ali nece, pa nece.
Jel moze neko da mi pomogne i kaze sta da radim?
Posto sam danas instalirao sistem, formatirao sam hard, u jednom trenutku uspeo sam da obezbedim vidljivost u oba smera. Posle toga sa laptop-a vise nikako ne mogu da vidim desktop, dok u obrnutom smeru mreza i dalje radi. Dakle firewall windows-ov je iskljucen na oba racunara. Imam KAV, ali on koliko znam nema u sebi firewall, tako da ne bi ni on trebalo da pravi probleme. Ne znam da li ima veze sa tim, ali cini mi da se da je mreza prestala da radi kada sam kreirao tri user account-a, posto tri osobe koriste taj deskotp racunar. Posle toga je mreza prestala da radi u tom jednom smeru.
Probao sam sve moguce kombinacije. I restartovao sam ruter i sve zivo sam probavao, ali nece, pa nece.
Jel moze neko da mi pomogne i kaze sta da radim?