Šta je novo?

LAN preko USB 1.1

djordje

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
07.10.2002
Poena
309
Kolika brzina se moze ostvariti preko USB 1.1 kabla?
Mislim na vezu 2 racunara putem istog.

prebacivanje fajlova preko usb 1.1 je prilicno mucenje, veruj mi. i mp3 je smor cekati, o vecim fajlovima da ne pricamo. meni se bukvalno mp3 pesma prebacuje na nomad plejer preko usb 1.1 duze nego sto se dluje sa neta.
za vrlo male pare mozes da nabavis dve ethernet 10/100 kartice i crossover kabl proizvoljne duzine, i da to zavrsis mnogo elegantnije.

u redu na mp3 player, ali verovatno je malo brze sa racunara na racunar, zar ne?
za vrlo male pare mozes da nabavis dve ethernet 10/100 kartice i crossover kabl proizvoljne duzine, i da to zavrsis mnogo elegantnije

nije problem u novcu, vec me zanima onako, cisto teorije radi.

u redu na mp3 player, ali verovatno je malo brze sa racunara na racunar, zar ne?

zasto bi bilo? usb 1.1 je i ovaj player, kao sto sam napisao.
to sto pise da je transfer usb 1.1 - 12mbps je vise teoretska vrednost.
takodje ako ti neko kaze da je usb 2.0 brzi od firewire to je isto cista glupost. firewire je 400mbps ali konstantnih, a usb ima varirajuci protok. pored toga postoji i nova verzija firewire-a koja ima 800mbps.

Govorim onako, napamet, ali mislio sam da MP3player ima sporu memoriju, u svakom slucaju hvala na odgovoru.

djordje je napisao(la):
Kolika brzina se moze ostvariti preko USB 1.1 kabla?
Mislim na vezu 2 racunara putem istog.

Vise nego dovoljna, ali sve zavisi od kabla koji koristis.
Naime, ne mozes da uzmes obican 4zilni, da stavis konektore i ocekujes da radi.
Potrebno je malo elektronike i drajver, da bi USB-2-USB radio.
A ako proradi, teoretski maksimum je 12Mb, sto ispada vrlo solidnih 1.5MB/sec.

To je sasvim sasvim moguce, to sto je se nekima USB veza cini sporom, problem je do uredjaja sa druge strane.
Retko koji je sposoban da iskoristi USB do maxima.
Tek bolji skeneri, stampaci, citaci kartica umeju da ga opterete.
MP3, plejeri, direktno nakaceni digitalni foto aparati i jos stosta, nije nikakav reper.
Ako veza sa nekim takvim uredjajem sporo radi, razlog je sporost uredjaja, ne USB-a.

Inace, glupo je mesati FW i USB. Jesu slicni, ali se koriste za totalno drugacije stvari. Pride, USB ima svaki racunar u poslednjih 3-4godine, a FW svaki 20ti, ako i toliko.

Uglavnom, USB 1.1 je sasvim ok, samo kada proizvodjac lepo odradi uredjaj koji se na njega vezuje.

Pozdrav!

A ako proradi, teoretski maksimum je 12Mb, sto ispada vrlo solidnih 1.5MB/sec.

solidno, ali za kameno doba lokalnog umrezavanja.

covek hoce 2 compa u istoj sobi da poveze, sigurno nije iz fazona da cekica 1.5MB/sec, narocito kad mu se finansijski isto 'vata i da uradi ethernet.
inace ortak je ovo uradio (usb-2-usb) i rekao da je i multiplayer gaming (counter valjda) traljavo isao.

Mislim da je bila poenta u tome "koliko moze brzo da radi USB", a ne lokalno umrezavanje racunara.

Usput, ako covek prica o USB vezi, sigurno ne razmislja da to koristi stalno i dugorocno.

Ti razvlaci Gigabit ako ti treba, sto se mene tice, kapiram da je 1MB/sec vise nego dovoljan u 90% situacija.

Pozdrav!

kapiram da je 1MB/sec vise nego dovoljan u 90% situacija.

pa rekoh, za kameno doba lokalnog umrezavanja jeste :beat: mada i tada je vrlo verovatno vise od 10% imalo ambiciju da to prevazidje type;

a šta ako imaš laptop? nemaju svi kod kuće mrežne u mašinama?
čovek je lepo rekao da pita teorije radi

Vrh Dno