Šta je novo?

LAN: NTFS i FAT32

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Konstatacija: Ako se OS digne sa FAT32 particije NTFS particijama nije moguce pristupiti.

Situacija: masina No.1 OS na NTFS particiji+jedna FAT32. Masina No.2 OS na FAT32 particiji i jos jedan NTFS particija. Masine su umrezene.

Pitanja:
1.Da li je sa No.1 (OS na NTFS) moguce pristupiti NTFS particiji na No.2 (OS na FAT32)?
2.Da li je sa No.2 (OS na FAT32) moguce pristupiti FAT32 particiji na No.1 (OS na NTFS)?

Predpostavljam da FAT32 ni preko lana, s obzirom na gornju konstataciju, ne vidi sistemsku NTFS particiju na drugoj masini.
Za sada su mi sve particije FAT32, ali zbog duzine fajlova imam potrebu za prelaskom na NTFS.
Unapred hvala.

Koliko je meni poznato, bitno je samo sa OS podrzava NTFS (NT, 2000, Xp). Nije bitno da li je os na FAT particiji, svejedno ce moci pristupati podacima na NTFS-u, bilo lokalno, bilo preko mreze.

E, sad ne znam da li je ovo odgovor na tvoje pitanje, ako je, eto odgovora, ako nije....

koliko ja znam, u pitanju je samo os. a ti nisi naveo kje os-ove imas instalirane

PJ je napisao(la):
Konstatacija: Ako se OS digne sa FAT32 particije NTFS particijama nije moguce pristupiti.

Situacija: masina No.1 OS na NTFS particiji+jedna FAT32. Masina No.2 OS na FAT32 particiji i jos jedan NTFS particija. Masine su umrezene.

Pitanja:
1.Da li je sa No.1 (OS na NTFS) moguce pristupiti NTFS particiji na No.2 (OS na FAT32)?
2.Da li je sa No.2 (OS na FAT32) moguce pristupiti FAT32 particiji na No.1 (OS na NTFS)?

Predpostavljam da FAT32 ni preko lana, s obzirom na gornju konstataciju, ne vidi sistemsku NTFS particiju na drugoj masini.
Za sada su mi sve particije FAT32, ali zbog duzine fajlova imam potrebu za prelaskom na NTFS.
Unapred hvala.

moguce je ...
iskljuci windows logon, neka ti bude client for microsoft networks i kada se logujes na masini sa fat 32 (windows 98,95..) unesi kao user name i pass, neki user sa masine na kojoj ti je win 2k ili xp
cela prica nema veze sa fat-om 32 i ntfs-om vec sa operativnim sistemima, u xp-u je moguce da ti se ljudi kace na komp i ako nisu definisani kao useri na tom kompu - znaci svi, dok u 2k ipak moras da kreiras usere

OK. To je to. hvala momci :)
Ako neko ima jos nesto interesantno da doda, neki eventualni problem i sl. samo napred...
type;

Vrh Dno