Šta je novo?

LAN ili USB

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
380
Na koji port je bolje povezati SBB-ov kablovski modem?
Drugar ima laptop koji nema mreznu kartu, ima samo USB.. Trenutno je povezan na USB, mada je lik iz SBB-a sto je instalirao modem, rekao da ce na USB-u imati problema, da je bolje da uzme mreznu pa da modem veze na mreznu...
Da ne duzim, drugar malo ima internet, malo nema.. Jednom je pomogao reset modema, mada nista ne pomaze nego cekanje, internet dodje sam od sebe.. Tehnicka podrska kaze ili da je do USB-a (da promenim port) ili da je do Windowsa ali nikad nije do njih..
Na USB su kacene razne stvari i sve se max.normalno ponasaju a Windows je vec reinstaliran, nema potrebe za jos jednim reinstalom...
Mene samo interesuje, ako uzme LAN karticu, da li ce mu to resiti problem interneta, kojeg malo ima a malo nema i sve to iz cista mira
:wave:

LAN, bez konkurencije.

suma sumarum:
ako uzme LAN karticu, to ce mu resiti problem interneta, kojeg malo ima a malo nema i sve to iz cista mira?

To ćemu rešiti problem stabilnosti, pošto u slučaju LAN-a nema drajvera, sve je na nivou firmware-a.
Ako je problem u provajderu onda je svejedno šta že uzeti, USB ili LAN, probleme će imati.

... drugar malo ima internet, malo nema..
Da li ovo treba da znači da mu nestaje signal (LED "Cable" na modemu prestaje da konstantno svetli i počinje da treperi ili se skroz isključi) ili je signal ok a on ipak ne može na net?
Ako je u pitanju nestanak signala, onda jeste do SBB-a ili samog modema, ali ako je signal ok onda je problem na relaciji modem-PC.

Većina ljudi kaže da su imali probleme kada je modem priključen na USB, a ja sam jedan od retkih koji nije primetio nikakvu razliku izmedju USB i LAN.

Kada sam prikljucio kablovski internet modem sam prikljucio na USB. U pocetku nisam imao nikakvih problema ali posle 6 meseci su poceli da se javljaju. Prvo sam mislio da je do provajdera pa onda do sistema da bi na kraju resio da uzmem lan karticu posto je nisam imao. E sad jedina razlika izmedju tvog druga i mene je sto je meni na tim USB portovima sve pocelo da baguje, znaci aparat, mp3, skener, sve je blokiralo komp. Meni je lan kartica resila problem, ali tvoj problem mi vise lici da je do SBB-a.

LAn ce ti sigurno resiti problem
to da malo nema malo ima neta je karakteristicno za usb

mislim da je sve ipak do sbb-a
drugar je uzeo lan karticu na test pa cemo videti nakon nekog vremena....

Meni kad je bio prikljucen preko usb-a resetovao mi se komp, a od kad sam na lanu sve ide kao podmazano. Meni hoce nekad cesce da se na tren kao izgubi konekcija pa se odmah vrati sto rezultira u prekidima u downloadu. Mislim da je to do sbba posto nekad prodje 2 meseca da se to ne desava, pa onda ponovo pocne.

Neki ljudi na forumu bi iskomplikovali i vezivanje pertle! :) Webstar je napravio USB podrshku radi reda, i to je traljavo odradio...kao sto mozes da vidish na njihovom sajtu nema DRIVERa za Vistu 64...toliko o tome koliko njih to zanima...

Lan ce ti dati stabilnost veze i vecu zivahnost (brzi response)! Na sbb-u sam 3 godine i sa njima sam proshao sve sto se moglo proci (znak kad je do njih kad do mene, kad do vishe sile) i ako mozes da biras gde da GA ubodesh (retko ko od forumasha moze :whip: ) izaberi LAN.

Lock! :)

Poslednja izmena:
LAN definitivno!

Meni je vezan na usb, ali bi se zbog oslobadjanja usb porta prebacio na lan, pitanje je gde ima da se uzme taj kabal? pozdrav

Daj reci odakle si, da izgooglam ( nadjem ) pa ti saljem na pm :wall::smash::banana:

Pa to je najboicniji kabl
ne corsover vec obican mrezni
nemoguce da nema nigde

^
Tako je, najobičniji mrežni kabl, ima ga u svakoj prodavnici PC opreme.

prodavnice imaju i web shopove, naruci pa ce ti isporuciti..... obican UTP kabl, duzine po tvojoj volji

E gde mi je bila pamet, što ne pročita ovu temu pre jučerašnjeg dana... Igubio sam ceo jučerašnji dan zbog je*enog SBB modema!!! I ona njihova tehnička podrška, nije bre ni za šta. Dižem sistem, prvo norm instalirao drajvere, medju njima i za modem (USB). Posle toga gomila programa, pretežno za grafičku obradu, da bi negde izmedju restarta izgubio net konekciju (iako lampice svetle norm). Radio system restore, aninstalirao drajver preko device menadžera pa preko nihovog CD-a, on neće da radi... Neće da radi ni preko LAN-a... Zvao sam i tehničku podršku, proverili su vezu od njih do modema, kažu OK, vide uredjaj iza modema... *** ko papagaji... Što je najjače, komp treba da bude osposobljen što pre, a ja se je*em sa modemom! Jedino što mi pada na pamet, a da ne gubim još jedno 5-6 sati na ponovno dizanje sistema, jer sam probao sve i ćene da radi, je da ručno obrišem fajlove drajvera za USB, samo nisam siguran koji su.

BELP! as soon as posible :S:

Poslednja izmena:
Eeeee, ovako:
System restore nije pomogao ali acronis true image jeste! Uradio beckup njime(ali samo back fajlova), ali nista mi nije ostalo od programa (instaliranih posle back-a), tako da moram sve ponovo da instaliram...

1 pitanje: da li moze da dodje do konflikta izmedju usb dravera i .net frameworka?

E ovako, kada se povezujete preko kabl. modema, uvek poželjnija opcija je mrežna karta! Imao sam silne probleme na IKOM-u jer koristim USB, inače ne daju mrežni kabl, i posle 25 zvanja korisničkog servisa momak mi kaže da je da najbolje zaboravim USB jer će stalno biti konflikta... I da, za USB konekciju mora da se instalira driver, dok preko mrežne sve završava driver matične (tj. integrisanog mrežnog kontrolera). 1 pitanje samo: jel ista situacija sa aDSL modemima?

Poslednja izmena:
Zavrsava driverer mrezne :)
nemora uvek da bude ingersiana :D

kod adsla zavisi

A jer ima neki konvertor da se kupi za lan u usb? Isto nema lan kartice samo usb port

nema tako nesto koliko ja znam...

Poslednja izmena:
Da se nadovezem na ovo. Uzeo je drug lan karticu ali se javlja greska 'renewing Ip address failed'. To je jedini problem koji se javlja.

hard reset modema?

Nazad
Vrh Dno